Šta je novo?

Trails!!!

sp@le

Čuven
Učlanjen(a)
11.08.2004
Poena
619
Barton 2500+
Asus a7n8x deluxe NForce 2 U400
ATI 9800Pro 3D Club
Logitech G5
WinXP SP2

ATi Driver 5.11
NForce Driver 5.10

Repovi se vide i kad se pomera levo desno i obican skin od winampa,ma bilo koji Prozor od programa da se cima repovi ostaju za njim.Kao da nema DirectX ili kao da nema Drivera od graficke ma ludilo.Pomoc..Plizzzzz

Prilozi

• Slika1.JPG
    Slika1.JPG
    174.9 KB · Pregleda: 193
Pa upravo to, probaj reinstalaciju drajvera i directX-a. Mada mi ovo lici na neku viruscinu koja ti zauzima previse CPU ili RAM. De probaj i da skeniras viruse...

A da skines tu windows temu... Kome to jos treba, a jos ako ti ona pravi problem...

Hate je napisao(la):
Pa upravo to, probaj reinstalaciju drajvera i directX-a. Mada mi ovo lici na neku viruscinu koja ti zauzima previse CPU ili RAM. De probaj i da skeniras viruse...

Reinstalaciju sam radio,formatirao hard i razne drivere sto za plocu sto za graficku probavao i opet se ljavlja isto,a to da mi je procesor prezauzet to si pogodio jer cim nesto pomeris od prozora odma 100% zauzece ...

Zveki je napisao(la):
A da skines tu windows temu... Kome to jos treba, a jos ako ti ona pravi problem...

Zveki nije do teme mogu da stavim i klasiku pa opet da zeza

U da zaboravih da kazem da sam donosio od drugara istu plocu mislim NForce 2 samo ABIT NF7S 2.0 i isto sam dobio,pa sam probao i drugu graficku samo nvidiu FX5200 isto.Memoriju sam isto menjao jedino procesor ostaje da jos probam ali ne kontam da je on.Mislim sta tu moze da bude ili radi ili ne ,)

Poslednja izmena od urednika:
Iskljuci L2 cache procesora u BIOS-u pa vidi sta se desava

Ovako, nisi naveo koja ti je memorija u pitanju. NForce 2 ploce imaju poznati problem kompatibilnosti sa dosta memorija. U biosu stavi AGP na 4X i iskljuci Fast-Writes. Skini neke od programa za test tipa stress prime 2004 ili sl pa istestiraj memoriju i cpu, da vidis da li tu lezi problem...

***********VGagi**********
Ostaje i dalje isto hvala na predlogu,mada ne znam sta si time hteo da dobijes.

***********Hate**********
1.AData 2x512mb Pc400
2.Sve sam odradio kako si rekao dobio sam ovo mislim da je ok ali problem ostaje isti ,da nije mozda procesor zardjo.

Prilozi

• test.JPG
    test.JPG
    199.2 KB · Pregleda: 103
sp@le je napisao(la):
U da zaboravih da kazem da sam donosio od drugara istu plocu mislim NForce 2 samo ABIT NF7S 2.0 i isto sam dobio,pa sam probao i drugu graficku samo nvidiu FX5200 isto.Memoriju sam isto menjao jedino procesor ostaje da jos probam ali ne kontam da je on.Mislim sta tu moze da bude ili radi ili ne ,)

Vidjao sam procesore kod kojih je cache bio neispravan a manifestacije su
su upucivala na sve drugo a ne na procesor....

Kakva je situacija kad je instaliran samo Winblows (i to obican, bez SP2) ?

VGagi je napisao(la):
Vidjao sam procesore kod kojih je cache bio neispravan a manifestacije su
su upucivala na sve drugo a ne na procesor....

Kakva je situacija kad je instaliran samo Winblows (i to obican, bez SP2) ?

Sve je isto sa SP2,SP1 i bez njega . Uvek taj REP ostavlja

Evo da kazem, ja sam sa gforce256 imao takav problem, a sada sa mx460 nemam, ja mislim da je bas do graficke, ili do klanja sa plocom i sl. To je moje laicko misljenje, al mozda moze da pomogne.

Pa ako si sve ostalo menjao osim procesora i memorije onda mora biti da je u njima problem... Da li ti je procesor overklokovan, mozda je od konstatnog pregrevanja malo ciknuo... Ako ne to onda memorija, probaj da izvadis jednu plocicu...

Koje ti je napajanje! Da nije neki kinez?
Izvadi grafiku i odnesi je kod ortaka, instaliraj pusti mark03. Onda ces bar znati da nije ona! Neke grafike znaju da brljaju sa nekim verzijama biosa za ploce!
Izvadi i procesor pa i njega probaj na drugoj masini!
Ako grafika brlja i na drugom mestu, probaj da stavis neku straiju verziju biosa za tvoju plocu!
Mislim da je stvar do napajanja, ali nikad ne znas dok ne probas sve!

n_131 je napisao(la):
Pa ako si sve ostalo menjao osim procesora i memorije onda mora biti da je u njima problem... Da li ti je procesor overklokovan, mozda je od konstatnog pregrevanja malo ciknuo... Ako ne to onda memorija, probaj da izvadis jednu plocicu...

Procesor vec godinu dana radi overclokovan na 2.2Ghz 200Mhz FSB
Cooler je Thermaltake Volcano 12+
Probacu sad za koji dan i procesor pa cu javiti sta je bilo.

buky je napisao(la):
Koje ti je napajanje! Da nije neki kinez?
Izvadi grafiku i odnesi je kod ortaka, instaliraj pusti mark03. Onda ces bar znati da nije ona! Neke grafike znaju da brljaju sa nekim verzijama biosa za ploce!
Izvadi i procesor pa i njega probaj na drugoj masini!
Ako grafika brlja i na drugom mestu, probaj da stavis neku straiju verziju biosa za tvoju plocu!
Mislim da je stvar do napajanja, ali nikad ne znas dok ne probas sve!

1. Pa nije nista posebno ali nije ni teski krs napajanje koje koristim je Chieftec 360W,standardno koje se dobija uz kuciste.
2. Graficka je ok PROVERI sam.
3. Procesor cu sad da testiram kod drugara.\
4. Nesto se bas ne secam da se moze flesnuti sa najnovije u stariju verziju BIOS-a ,posto je BIOS na ovoj ploci iz zadnje srije.

Moze se flashovati, opusteno. Uzmi sado mazo test (s&m) ili snm i istestiraj cpu. Ako ti je prime prosao to ne znaci da je sve u redu. Probaj jos sa ovime, mislim da ce ti naci neku gresku kod memorije ili cpu-a. Verovatno je FPU problem... Da nemas mozda RAID? Pogotovo softverski moze da zeza...

Probaj jos da dignes voltazu za CPU, mozda mu nije dovoljno...

Evo bas danas sam nabavio Procesor od drugara Athlon 2400+ fsb133 pa reko da se javim sta sam uradio.Zakacim ja taj procesor na moju masinu i imam sta da vidim Repovi kolo vode na ekranu.Znaci moj procesor je ok,al ne budem lenj pa ustekam Logitech G5 na drugarov komp on ima neki MICROSOFT-ov mis.Kad i kod njega pocelo da se pojavljuju repovi,pa cek sta je onda MIS neispravan.Ima li neko ovakvo iskustvo sa Logitech G5 misem,zar on tolko vuce resursa od procesora ili je ovaj moj falican.Sta da radim da menjam mis
:d

Pa super si prosao, kada je upitanju mis a ne nesto skuplje! Pozdrav...

@sp@le
da nisu drajveri za miša

@Hate
pa ni g5 nije baš jeftin...

audiofreak je napisao(la):
KB822603, vidi da li moze da pomogne.

Prepozno je da imam service pack 2 i kaze da instalacija dolazi u obzir samo ako imam service pack 1,nema veze hvala na predlogu............

Darth Zool je napisao(la):
@sp@le
da nisu drajveri za miša

@Hate
pa ni g5 nije baš jeftin...

Pa nisam vise pametam dodje mi da sve razlupam cekicem..........
Driver za mis je instaliran u device manager - u ga lepo prepoznaje sto znaci da je driver tu,cak sam ga i flesovo............

ne mogu da verujem da mis pravi takve probleme...

Vratih temu from the dead,iz razloga jer se i meni "pojavio" problem!Igrom slucaja sam cackao u Opcijama nesto i gle cuda :TRAILS! :zgran:
And guess what? Izgleda da sam ga provalio,bar u mom slucaju :D.
Problem je u Options/preferences/General preferences: ovde podesite priority class na Normal ili na Low i trebalo bi da resi problem.Kada je stavljen na High(ili na ne daj Boze) realtime,ostaju tragovi!
Probajte vi sa slicnim problemom(ako vas ima) ,ne moze da skodi,a ako resi iritirajuci problem onda super!

Poz

Ma gde se to nalazi ????
Options/preferences/General preferences

Mislis u samom Winampu??
priority class na idle

Vrh Dno