Šta je novo?

Trackball

component

Slavan
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poena
495
Koristi li neko trackball?

Čisto iz zezanja sam kupio na Temu neki Jomaa i dopao mi se pa sam kupio još jedan za posao. Do tada sam koristio Logitech MX 3s koji sam poklonio ženi.

Meni odgovara ergonomski pošto samo opustim ruku da legne kako mi najviše odgovara i palcem upravljam kursorom. Ono na šta sam se jako brzo navikao je scroll mod. Kada pritisnem točkić kugla ne upravlja više kursorom nego skrollom. I vertikalnim i horizontalnim.
Ono što je me nervira je što mora da se čisti i što nekad ima problem sa sitnim, preciznim pokretima. I neki alati su optimizovani za miš - na primer Sketchup. Tako da držim i jedan miš pored njega, pa kombinujem.

Danas sam shvatio da mogu da ih koristim u isto vreme. Da skrolujem trackballom, a da radim normalno mišem. Super korisno za sheets. Samo što su ovi koje imam za desnu ruku, pa uvek moram da pustim miša. Razmišljam se da kupim jedan centralni trackball (ne za palac nego index trackball) i da ga otvorim i kratkospojim taster točka, da uvek bude u scroll modu.

Kakav je taj sa Temua, video sam da ima Jomaa/Protoarc

Bas taj em03, kensington ne moze ni da se nadje osim na kp, gde je preskup

Batali Kensington, skupi su kao vosak, a ništa posebno nisu. Bio sam kupio njihov Fusion, ni dve godine ga nisam koristio, a već je krenuo da gubi vezu i preskače, popizdeo sam bio. Elecom nisu loši uopšte, problem je što ih japanska firma pravi za malu japansku šaku. Kinezi su najbolji, i po mogućnostima i po ceni. EM03 me služi bez problema, osim što je jedno vreme bio krenuo da proklizava scroll točkić, ali prestalo je samo od sebe. Druga uslovno rečena mana mu je da ako upališ LED diskoteku, posisaće bateriju za samo dve nedelje. Ja LED držim ugašen i baterija traje oko 4 meseca između punjenja.

Nazad
Vrh Dno