Šta je novo?

Traži se štapni usisivač

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim štapni usisivač iliti usisivač koji ima bateriju umesto kabla.

Nemam neki definisani budžet, samo bih voleo da ima normalnu autonomiju od bar 30 minuta, da se relativno brzo puni, da može da očisti tepih od dlaka moje mačke koliko-toliko i da nije preglomazan za čuvanje (znam, mnogo zahteva).

Video sam razne Philips, Bosch pa čak i XIAOMI modele ali ideje nemam šta da gledam.

Caos,

Imam Bosch Unlimited 7 aqua, nije los za parket a za tepih nemam pojma koji nastavak ide jer se sa onim sto vrti muci da usisa. Meni je ok ali za suprugu je tezak cak i kad se skine cev kada se usisava namestaj. Posle smo probali u nekoj radnji Dyson mislim da je v12 i bio je lak kao pero i deluje i da usisava dobro. Dobra stvar je sto smo Bosch uzeli na nekoj akciji sa dve baterije inace bi sa jednom bilo mucenje tesko.

Nego da li neko zna jel vrede ovi parocistaci, tipa 3 u 1, da li to usisava kako treba? Ne mora da bude na baterije moze i kabal jer je sa kablom dosta jaci.
Pozdrav,

Razmišljala sam baš o kupovini ovog modela Bosch-a, pa bi mi značilo ako možete detaljnije da mi kažete kako ste zadovoljni. Stan je 56 kvadrata, kombinacija pločica i tarket parketa, a planiram i da uzmem neki tepih niskog flora, pa me zanima prvenstveno kako ste zadovoljni sa mop nastavakom. Verujem da će sam usisivač biti dovoljan za moje potrebe (videh da ima više modela Aqua, sa različitim nastavcima, pa nije problem da kupim i neki dodatak ako je potrebno).

Takođe, ako neko ima predlog za 2u1 štapni usisivač nekog drugog proizvođača, volela bih da čujem predloge. Hvala puno svima unapred.

Pozdrav,

Razmišljala sam baš o kupovini ovog modela Bosch-a, pa bi mi značilo ako možete detaljnije da mi kažete kako ste zadovoljni. Stan je 56 kvadrata, kombinacija pločica i tarket parketa, a planiram i da uzmem neki tepih niskog flora, pa me zanima prvenstveno kako ste zadovoljni sa mop nastavakom. Verujem da će sam usisivač biti dovoljan za moje potrebe (videh da ima više modela Aqua, sa različitim nastavcima, pa nije problem da kupim i neki dodatak ako je potrebno).

Takođe, ako neko ima predlog za 2u1 štapni usisivač nekog drugog proizvođača, volela bih da čujem predloge. Hvala puno svima unapred.
Otprilike je isto kvadrata u pitanju, dva mala ravna tepiha samo, ostalo je parket i plocice u kuhinji i kupatilu. Sto se tice samog usisavanja, bez dve baterije ne razmisljate i to je minimum. On usisava sasvim ok, ali je utisak uvek da fali snage zato sam i pitao za neki zicni stapni.
Mop je extra kada se stavi nastavak, oriba super i nije previse mokro jer on valjda umereno dozira.

Preporuka za neki štapni usisivač da ne ostaju dlake u četki, da nije preskup da okej traje baterija?

Definitivno treba, ko kupuje Bosch, gledati BSC712XXL sa dve baterije, pogotovo ako imate bar jedan ne previše debeo tepih 😃
Za redovno održavanje ili kao dodatak nekom robot usisivaču koji sigurno ne može da odradi po ćoškovima, iza nameštaja, više nego korektan.

Neko ima iskustva sa Bosch Unlimited 10 serijom? Planiram da uzmem, ali sve mi se više čini da je kabl kabl, i struja, struja. Pored Karcher SE 4001 Plus modela koji koristim za ekstrakciju kada se nešto prospe po tepihu, Roomba robota koji mi je najveća greška u životu i Philips FC9350 usisivača koji vuče kao lud, jača polovina hoće da uzme štapni. OMG!

Znači pored stajlera za kosu, još jedan Dyson u kući. Skočiću :D :D :D:

Xiaomi Vacuum Cleaner G30 Max

csm_Xiaomi-Vacuum-Cleaner-G30-Max-1_8312764a6c.jpg

Poslednja izmena:
Ne znam u čemu je razlika izmedju xiaomi i dreame, osim što se na dreame skida baterija. Sve ostalo izgleda potpuno isto. Nisam znala da se taj unutrašnji filter pere, ja zamenila za novi. Ovom xiaomi-u fali mekana četka za parket koju koristim 99% vremena. Ne znam kojom logikom su je izbacili. Baš je dobra četka jer vuče napred, dobro čisti ćoškove i uz zid. Regularna baš kad hoću dobro da sredim tepihe.

Up to 280AW* suction power
ovo je veca snaga od dajsona. E bas da vidimo...
Da, ali to treba videti u praksi ;)

Poređenje G30 MAX vs G20 MAX:
G30 MAX: 280AW Tested by Suzhou GTT Service Co., Ltd. When the battery is fully charged, the suction power can reach 280AW in turbo mode. Actual performance may vary based on usage, floor type and other factors. Report No.: 0557-25A-01.
G20 MAX: 180AW snage usisavanja: Verifikovano od strane Xiaomi Internal Lab. Usisna snaga usisivača može da dostigne 180AW kada je potpuno napunjen i u režimu velike snage. Izveštaj br.: 0378-24A-01.

G30 MAX: 25,000Pa suction: Tested by Suzhou GTT Service Co., Ltd. Fully charged and in turbo mode, the Xiaomi Vacuum Cleaner G30 Max reaches a maximum suction of 25,000Pa. Actual results may vary based on usage, floor type and other factors. Report No.: 0557-25A-01.
G20 MAX: 25000Pa maksimalna snaga usisavanja: Verifikovano od strane Xiaomi Interne laboratorije. Ukupna maksimalna usisna snaga može da dostigne 25000Pa kada je potpuno napunjena iu režimu velike snage. Izveštaj br.: 0378-24A-01.

90-minute long battery life: Tested by Suzhou GTT Service Co., Ltd. Using the 2-in-1 crevice brush in eco mode, Xiaomi Vacuum Cleaner G30 Max can run for up to 90 minutes. Report No.: 0557-25A-01.
70-minute long battery life: Tested by Suzhou GTT Service Co., Ltd. Using the electric brush in eco mode, Xiaomi Vacuum Cleaner G30 Max can run for up to 70 minutes. Report No.: 0557-25A-01.
50% longer battery life: Tested by Suzhou GTT Service Co., Ltd. Using the 2-in-1 crevice brush in Eco mode, Xiaomi Vacuum Cleaner G30 Max can run for up to 90 minutes. In comparison, Xiaomi Vacuum Cleaner G11, equipped with the brush nozzle or crevice nozzle, can operate for up to 60 minutes in Eco mode. Xiaomi Vacuum Cleaner G30 Max offers 50% longer battery life than the previous generation.
4000 mAh Lithium-ion Polymer Battery: 4,000mAh is the nominal battery capacity.
99.98% fine dust filtration: The entire vacuum was tested by SGS-CSTC Standard Technical Service Co., Ltd. Suzhou Branch, according to Clause 5.11 of IEC 62885-4:2020, proving that the machine could filter 99.98% of particulates with a size of 0.3-10μm. Due to experimental limitations, actual results may vary. Report No.: SHFT250600027171.

G20 MAX: 0.3μm fine dust particles: The entire vacuum was tested by SGS-CSTC Standard Technical Service Co., Ltd. Suzhou Branch, according to Clause 5.11 of IEC 62885-4:2020, proving that the machine could filter 99.98% of particulates with a size of 0.3-10μm. Due to experimental limitations, actual results may vary. Report No.: SHFT250600027171.
G20 MAX: 99,9% ukupne efikasnosti filtracije: Testirano i verifikovano od strane Xiaomi Internal Labs, prema klauzuli 5.14 IEC 62885-4:2020 metode testiranja. Vakuum postiže efikasnost filtracije od 99,9% za čestice u rasponu od 0,3 do 10 mm. Izveštaj br.: 0378-24A-01.

Anti-tangle comb teeth: Refers to the anti-tangle comb teeth on the main unit effectively reducing hair tangling during cleaning. Actual performance may vary depending on the usage environment.

G30 MAX: 800mL dust compartment: Tested by Suzhou GTT Service Co., Ltd. Maximum capacity of the dust compartment is 800mL. The max. line indicates the recommended fill level. For optimal suction, empty before reaching the line. Report No.: 0557-25A-01.
G20 MAX: Odeljak za prašinu velikog kapaciteta 600mL: Podaci za puni kapacitet odeljka od 600mL dolaze iz Xiaomi Interne laboratorije. Izveštaj br.: 0378-24A-01.

U principu samo snaga usisavanje što je veća, ovo ostalo gotovo identično.

Uzeo pre 3 dana Bosch unlimited Aqua 2 in 1 i sto se tice usisavnja, sasvim korektno u auto modu, Cetke od microfibera sa posebnim dodatkom sa posudom za vodu isto korektno odradjuju posao jer mi je pola stana u plocicama, baterija za auto mod je ok, usisao i ocistio krpama bez problema stan od 60 kvadrata. Jedina mala zamerka na tezinu uredjaja od 4.6kg, ali jako ozbiljan uredjaj.

Vrh Dno