Šta je novo?

Traži se štapni usisivač

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poruke
17,691
Poena
113
Planiram da kupim štapni usisivač iliti usisivač koji ima bateriju umesto kabla.

Nemam neki definisani budžet, samo bih voleo da ima normalnu autonomiju od bar 30 minuta, da se relativno brzo puni, da može da očisti tepih od dlaka moje mačke koliko-toliko i da nije preglomazan za čuvanje (znam, mnogo zahteva).

Video sam razne Philips, Bosch pa čak i XIAOMI modele ali ideje nemam šta da gledam.
 

Millan1

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
28.11.2013
Poruke
841
Poena
18
Nisam siguran koliko cesto i da li ih ponavlja, a mislim da je kod njih G10 tada prvi put bio na Happy hour akciji... To je bila ekstra cena, pre toga je najjeftinije bio pocetkom novembra prosle god. na Shoppsteru za 26000.
 

WellnessTrener

Flash Drive
Učlanjen(a)
04.08.2017
Poruke
38
Poena
8
Ako su sprecifikacije tačne, odličan je izbor.

Jako mi liči na sličan koji je prodavao Lidl i koji je bio sasvim ok za pare koje su tražili. Bio je jeftiniji nego ovde u Vitapuru, ali ga već dugo nema. Mislim da ih je Lidl imao samo jednom do sada.
U svakom slučaju, deluje bolje od nekih brendiranih koji se prodaju za iste pare. Ali sigurno nije bolji od skupljih brendiranih.

Imam Vitapur maloprodaju blizu stana. Možda odem da pogledam.
Zanima me jel snažan kao Xiaomi G10 i da li ima unutar papučice one zupce sto skidaju dlake sa rotirajuće četke?
Ako te ne mrzi proveri kod njih, još ako bi ti dali da ga probaš u radnji da se uveriš u snagu i efokasnost bilo bi vrh. Hvala 😊
 

BitrAtE

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poruke
3,636
Poena
83
Ja uzeh juče Xiaomi G10, na prvu ovako - prezadovoljan. Prije toga sam imao Samsung VS60K6050KW/GE, takođe štapni bežični usisivač ali je služio bukvalno kao ispomoć samo, nikako za neko ozbiljnije usisavanje.

Ovaj G10 čini mi se da iako bežičan ima dovoljno snage da bude i primarni usisivač. Prezadovoljan sam kako mi je usisao tepih koji nije baš gladak tako da ja mislim test ne može biti bolji. Što se tiče autonomije, na auto modu može oko pola sata (sam prebaci na turbo mode kad ste na tepihu) dok u eco modu može i preko sat vremena. Turbo mode preporučujem samo dok ste na tepihu, siluje bateriju bukvalno. Punjenje traje između 4-5h. Dođe sa svim potrebnim nastavcima za npr. garnituru kad usisavate pa ga koristite kao ručni usisivač, onda za nezgodne površine... Sa njim dođe i mop četka, probaće se i to.

Dvije stvari su mi se posebno dopale, prva na jedno dugme se samo oslobađate svog otpada iz usisivača, bukvalno primaknete ga wc šolji/smeću i na dugme se istovari samo bez ikakvog rasklapanja, idealno za mene :) Naravno, povremeno treba oprati i filtere i posudu ali i to se sve jako lako skida. Druga stvar, baterija nije fiksirana pa ne morate da brinete da će se vremenom autonomija smanjiti + možete odmah i poručiti novu pa vazda imati punu u rezervi.

Ako ćemo o manama, volio bih da može da stoji sam vertikalno kao Samsung, znam da može uz zidnu bazu ali nije to to.

U svakom slučaju velika preporuka
Posle mjesec dana korišćenja, možda i najbolje potrošene pare u prethodnoj godini. Fantastičan usisivač, bukvalno ga koristimo kao primarni i jedini usisivač, klasični smo spakovali. :)
 

NShappy

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
24.05.2004
Poruke
4,441
Poena
83
Zanima me jel snažan kao Xiaomi G10 i da li ima unutar papučice one zupce sto skidaju dlake sa rotirajuće četke?
Ako te ne mrzi proveri kod njih, još ako bi ti dali da ga probaš u radnji da se uveriš u snagu i efokasnost bilo bi vrh. Hvala 😊

Bio sam u radnji, ima izložen, ali bez baterije. Nisam mogao da probam "kako vuče".
Deluje pristojno i masivno.
Ali onaj njihov slabiji model je baš slab. Recimo da je slabiji od najslabijeg Bosh-a serije 2 (koji imam kod kuće). Doduše, ne znam u kojem stanju je bila baterija.

Za zupce za dlačice, ne razumem baš?!? Nisam obratio pažnju...
 

WellnessTrener

Flash Drive
Učlanjen(a)
04.08.2017
Poruke
38
Poena
8
Ne mogu da nadjem sliku toga, al neka slika neko ko ima G10 pa neka postavi. Umutar same papučice se nalaze zupci koji sprečavaju da se dlake obmotaju oko rotirajuće četke, već ih odma skidaju i usisivač ih uvlači do posude. To znači da ne moraš da pipaš četku da bi makazama skinuo namotane dlake oko nje, što je malo odvratno ako mene pitaš 😄. Al većinom nemaju te zupce, tačnije samo sam kod G10 to video do sada.

Edit: na linku je video, premotaj na 2min i 10sec pa ćeš videti te zupce. 🙂
 
Vrh Dno