Šta je novo?

Traži se štapni usisivač

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim štapni usisivač iliti usisivač koji ima bateriju umesto kabla.

Nemam neki definisani budžet, samo bih voleo da ima normalnu autonomiju od bar 30 minuta, da se relativno brzo puni, da može da očisti tepih od dlaka moje mačke koliko-toliko i da nije preglomazan za čuvanje (znam, mnogo zahteva).

Video sam razne Philips, Bosch pa čak i XIAOMI modele ali ideje nemam šta da gledam.

Nažalost, imam identičan problem. Jesi li uradio nešto u vezi sa tim?
Definitivno je izgleda do mene, tj nekog mog naelekteisanja... Kako kad, nekad pukne nekad nimalo.. .. Zvao i ja servis, citao po mrezama... Kaze mora tako, ogromna brzina vrtenja cetke, prasina i dlake na twpihu, sam tepih sintetika... Kao kad trljas rukom po recimo garnituri i svaki put sve vece i vece naelektrisanje... Ali izgleda da sto cesce usisavas, gotovo da nestane... Valjda nema toliko tih dlaka i necistoce na samom glancu tepiha dok vrti pa i manje statickog elek... Ili sam se ja malo razmagnetisao...

Ali samim radom sam prezadovoljan, uzeo jos 1 bat od 6ah...nema sanse istrosim...

I stavite na AUTO mode... Nesto izmedju eko i turbo podesi kad je na tepihu... Tad NEMA uopste elekteiciteta

Ajoj gledao sam video sa Xiaomi G20 Lite i kada sam čuo zvuk usisavanja skapirao sam odmah da je to neka igračkica 😄 . Ajde ako neko zna za što lakši (u težini) štapni usisivač snage kao Xiaomi G20 neka preporuči. Zašto lakši, zbog zavlačenja ispod stola, oko kreveta, oko stolica, kuhinjskih elemenata kada bi ga koristio bez cevi. Sa cevi ili štapom bi usisavao samo trunje sa laminata. Hvala unapred na svim sugestijama.

pa… ima… Dyson… ali… cena (po meni neke stvari vrede)

Preporuka za Xiaomi, imam g10+ vec par godina. Izbacio sam obicni samsung zicani iz kuce. Baterija i funkcionalnost kao i prvog dana. Jos je u njemu prvi fabricki filter i radi besprekorno

Definitivno je izgleda do mene, tj nekog mog naelekteisanja... Kako kad, nekad pukne nekad nimalo.. .. Zvao i ja servis, citao po mrezama... Kaze mora tako, ogromna brzina vrtenja cetke, prasina i dlake na twpihu, sam tepih sintetika... Kao kad trljas rukom po recimo garnituri i svaki put sve vece i vece naelektrisanje... Ali izgleda da sto cesce usisavas, gotovo da nestane... Valjda nema toliko tih dlaka i necistoce na samom glancu tepiha dok vrti pa i manje statickog elek... Ili sam se ja malo razmagnetisao...

Ali samim radom sam prezadovoljan, uzeo jos 1 bat od 6ah...nema sanse istrosim...

I stavite na AUTO mode... Nesto izmedju eko i turbo podesi kad je na tepihu... Tad NEMA uopste elekteiciteta
Hm, posle testiranja više nas (sve sa gumenim papučama, ili bez papuča), jedini zaključak je da tepih pravi problem, jer na parketu nema problema ni u turbo modu. I moj tepih je neki tanak, očigledno sa puno sintetike, i može da se usisava bez elektriciteta isključivo u eco modu. Mene i dalje bije na auto modu :/ Neverovatno mi je da su uspeli da naprave problem koji nije postojao na usisivačima od pre 40 godina. Sad razmišljam da neku gumenu izolaciju na njega. Tešim se da bi verovatno i bilo koji drugi štapni usisivač pravio isti problem... Snage da se dalje bavim reklamacijom nemam.

Zašto ne probaš sa izolir trakom?

Mozak mi je još malo proradio - kad sporije usisavam, to naravno stvara manje elektriciteta, i usisivač čini bezbolnim za upotrebu i na tepihu, i na auto ili turbo modu. I dalje me pecne ako pokušam da promenim brzinu, ali ne ako prethodno pređem na parket na par sekundi. Čitava filozofija, ali radiće mi posao. Ako me bude smaralo, radiće posao onda i izolir traka, nadam se, dok ne promenim tepih :)

Illidan & Martin Mystere. Ima ona stara, niasam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari. Tačno je da je Dyson značajno lakši po težini, gledao sam specifikaciju V10, samo 2.6kg. Izuzetno je snažan, vrhunski kvalitet izrade daleko iznad srednje klase. Tek kada se potroše pare na par kršića koja ničem ne vrede shvatite da je pravi izbor vaš preporuka. Sve kapiram, ali ja ne bi dao više od 200eu jer štapni aku usisivač bi mi bio samo pomoćni usisivač za sitne poslove, svakako hvala na preporuci.

Bubac, Xiaomi G10 Plus je težak 4 kg i teži je čak i od G20 koji ima duplo jaču usisnu snagu. Čitam, njegova prednost je u bateriji velikog kapaciteta i u dužem radu. Meni treba lagan usisivač koji ću češće koristiti bez štapa ili cevi za usisavanje po budžacima da tako kažem. Budžaci su u vidnom polju pa ružno izgleda prašinčina u i na njima. Štap ili ti cev ide samo za trunje sa laminata koje se lako i rukom skida. Trunje su gužvice koje nastaju lepljenjem prašine za papuče. Laminat strašno brzo privlači prašinu i najveća je glupost ali nemam drugog izbora jer komšija iznad mene neće ili ne može da zameni 50 godina staru vodovodnu instalaciju koja stalno puca i pravi mi poplavu u stanu. Ok osiguranje mene pokriva ali ne može toliko da svake godine postavljam novi parket i zato laminat. Hvala vam na sugestijama, moram da idem u dalju pretragu.

Poslednja izmena:
Ulazimo u skupštinsku debatu bespotrebnom polemikom gde mi vi sad izlazite sa raznim statističkim podacima. Poenta priče je što lakši aku usisivač do 200eu, evo recimo Xiaomi G20 ali da je malo lakši. Sada ću, i ako to nema ama baš nikakve veze sa aku štapnim usisivačima, da vam objasnim zašto meni treba lakši usisivač a vi će te mi verujem na kraju odgovoriti...pa što nisi vežbao kada su ti lekari rekli da moraš. Imao sam tešku nesreću pre 15 godina i dve operacije torakolumbalnog dela kičme, nosio sam dve titanijumske šipke 9 meseci povezane sa 4 ušrafljena šrafa u 4 pršljena. Dobar deo ledjne mišićne muskulature mi je raskomadan i odbačen. Ledjna muskulatura u torakolumbalnom delu posle operacije mi je bila kao kod mušice. Bla bla bla i tako dalje. Lekari su forsirali vežbe ali pošto sam posle operacije kao posledice nje oboleo od još 3 bolesti izgubio sam volju za životom a kamoli za vežbama da bi se sto pre vratio starom i normalnom životu. I dalje mi je slab torakolumbalni deo kičme...i tako dalje i tako dalje.
Ja bi ovime završio priču i vašoj pomoći oko štapnih usisivača jer sa svakim sledećim mojim komentarom čini mi se da idemo u pogrešnom smeru. Izvinjenje administraciji što se mojim odgovorom forumašima nisam držao teme "Štapni usisivači" i što sam iznosio delove svog privatnog života. Ako mislite da je nepodobno brišite, šta ću morao sam. Pozdrav

Da vidiš zaboravio sam, posle prve operacije skinuo sam 20kg a posle druge još 20kg i postao grančica od čoveka koji je mogao da podigne i drži zadnji deo spačeka dok čovek menja gumu. Pre par godina sam se ugojio ka' bizion a mišića nigde ni sa kuhinjski usisivač. Dyson, ne bi ja. Za šta ja dajem još uvek neke velike pare, za biciklu i mobilni telefon.

Poslednja izmena:
Zasto ne bi kupio ovaj? Imam V2 i V3. Koliko shvatam tepiha nemas, vec samo laminat, lako se rasklapa i usisna snaga mu je ok. Jedina mana je ta sto ima kabal. Koristim ga najvise rasklopljenog(rucnog) jer mi sluzim da uspisam filter sa susilice ili za brzinsko usisavanje auta. Koliko je tacno tezak ne znam. Kada usisavam, samo stavim vlaznu maramicu preko filtera da se manje prlja, jer nakon nekoliko pranja filter je neupotrebljiv, to jst, hepa je i kazu da se moze prati, ali sad ne znam da li je bas perivi hepa filter, a zamjenski svakako nijesu skupi. Zao mi je sto ti se sve to desilo.

Koji model Dyson stapnog usisivaca je po vama najbolji za tvrde podove (keramika) i ima najbolji kapacitet baterije, kako bi mogao sto vecu povrsinu da pokrije?
Da li je recimo Dyson V15s Detect Submarine ok izbor ili je bolje ici na neki drugi model?

Poslednja izmena:
Jeste li vi imali isti problem na početku kao ja, da sam prvi put usisavajući sa štapnim, pune 4 posude za prašinu morala da prospem u kantu....I još nisam završila kako treba... Ispraznila se baterija... Preparirana sam. Imam upalu mišića... I što mi za svaku površinu treba druga četka. Moram da isplaniram tačno kad ću šta da usisavam da ne menjam 100 puta. Samo se nadam da je ovo trenutno dok ne izvuče dobro prašinu iz tepiha i da će kasnije biti lakše. Tačno bi mi trebala i još jedna baterija i još jedan filter.

Jeste li vi imali isti problem na početku kao ja, da sam prvi put usisavajući sa štapnim, pune 4 posude za prašinu morala da prospem u kantu....I još nisam završila kako treba... Ispraznila se baterija... Preparirana sam. Imam upalu mišića... I što mi za svaku površinu treba druga četka. Moram da isplaniram tačno kad ću šta da usisavam da ne menjam 100 puta. Samo se nadam da je ovo trenutno dok ne izvuče dobro prašinu iz tepiha i da će kasnije biti lakše. Tačno bi mi trebala i još jedna baterija i još jedan filter.
Tako to i ide, prvi put, pogotovo ko ima cupave tepihe.
Sto se mijenjanja cetki tice, to je samo dok se ustosas. Moj ti je savjet, prvo usisaj tepihe, pa glatke povrsine.

Nije čupav. Klasičan stari tepih ali nije ni skroz kratak. Letos nošen na pranje. Ali životinje ulaze nonstop i loži se pa mora biti pun prašine. Ovo do sad ovim običnim usisivačima je samo na oko bilo usisano. A moj je bio Samsung sa tvisterom i u njemu je uvek kao bilo prašine da se prospe. Tačno kad mi dosadi ova muka ima tepih da leti napolje.

Meni se nekako naelektrisala radna stolica iz ikee. To ne pecka nego ubija na mestu. Ja sam naručila dreame R20 na kupujem-prodajem. Htela sam xiaomi g20 max ali pošto se baterija ne menja odustala sam.
Kakvi su utisci sa R20 posto i ja razmisljam da uzmem? I ako moze u DM link ka KP prodavcu!

Težak je kao i svaki štapni verovatno. Dobro usisava sve od kreveta do stolica. Dlaka od mačke više nema po tepihu. Mana je, mada nemam sa čim da uporedim, što na turbo režimu slabo drži baterija, ali verovatno da je i jedan od izdržljivijih modela. Unutrašnja posuda u koju ide prašina se ne pere mada sam našla foru da je napunim do pola vodom i malo četkicom za ribanje prođem i ispustim vodu tako da ne kvasim senzore ili eventualno vlažnom maramicom prebrišem prašinu iz posude. Ne može da se nakači na zidni nosač ako se ne stavi posuda za prašinu na njega i baterija mora da bude u usisivaču da bi se punila. Nema priključak za punjač sama baterija kao takva. Hvata ćoškove od tepiha i ugasi se, to verovatno svaki štapni radi. Definitivno ću sa alija da naručim rezervne filtere jer ove u njemu posle svakog usisavanja perem. Svaki dan usisavam i uvek se napuni pun prašine. Vidno je čistija kuća al brate...ubi koliko se prašine u kući nakupi za samo jedan dan. Definitivno ću uzeti i nekog robota da bar malo održava.

Nazad
Vrh Dno