Šta je novo?

Traži se štapni usisivač

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim štapni usisivač iliti usisivač koji ima bateriju umesto kabla.

Nemam neki definisani budžet, samo bih voleo da ima normalnu autonomiju od bar 30 minuta, da se relativno brzo puni, da može da očisti tepih od dlaka moje mačke koliko-toliko i da nije preglomazan za čuvanje (znam, mnogo zahteva).

Video sam razne Philips, Bosch pa čak i XIAOMI modele ali ideje nemam šta da gledam.

Nije jos stigao, narucio sam ga sa Ananasa. Uh, nisam onda citao sta se vama desavalo. Jel ozbiljan problem?

Videćemo kad se jave :) Nadam se da neće ostati pri tvrdnji da je uređaj ispravan, jer očigledno nisam jedini koji ima problem sa ovim konkretnim modelom. Javiću kako je prošlo. Molim te javi kakva su tvoja iskustva, imaš li problema kad je usisivač uključen na auto ili na turbo. Pecka me struja na svaki par sekundi, bez obzira na to usisavam li parket ili tepihe.

Posle 3 god. konstantnog koriscenja Xiaomi G10 (BHR4307GL) prvi kvar...
Moram kontaktirati servis, ali cisto sumnjam da imaju rezervne delove, mozda od nekog rashodovanog... Trazio sam i na Aliju, ali imaju samo zamenske komplet cetke.
Usisivac radi ali su pukle neke plastike na motornoj cetki kod zgloba gde se savija levo desno, nesto sam improvizovao sa vezicama ali nije to to, svlace se.:(

1736604829515.jpg1736604829481.jpg1736604829449.jpg

Bas je nekako tu skuceno, sitno, nisam siguran ni sta je tacno puklo, moracu da proverim sa macro kamerom na tel, tako da cisto sumnjam da je moguce zavarivanje...

Videćemo kad se jave :) Nadam se da neće ostati pri tvrdnji da je uređaj ispravan, jer očigledno nisam jedini koji ima problem sa ovim konkretnim modelom. Javiću kako je prošlo. Molim te javi kakva su tvoja iskustva, imaš li problema kad je usisivač uključen na auto ili na turbo. Pecka me struja na svaki par sekundi, bez obzira na to usisavam li parket ili tepihe.
Sad gledam po netu, to je čest problem kod usisivača, a ja sam prvi put ovde na temi to video. Philips ima i zvaničnu stranicu :D

Elem, malopre žena uzela prvi put da usisava i žali se da je pecnulo par puta. Tako da nije do vlažnosti vazduha u stanu. Sad mi je baterija na punjenju, probaću ja posle u njenim papučama.

Ja sam uzeo Bosch BCS711EXT pre oko mesec dana. Ni ženu, ni mene nije drmalo peckanje do sada.

Ima li ko iskustva sa Shark usisivačima?
Mislim da se tek od skoro uvoze, G. ih ima na stanju. Cenovno su između 300-500 evra…
Dobri su im stapni usisivaci. Jedina mana kod njih je sto su im djelovi skupi, mada se mogu nac za pristojne pare na Ali. Zavisi i kako koji, vidim da na one sto se savijaju da se zale, jer se uvijaju kada se vuku naprijed-nazad. Mi imamo onaj prvi Shark navigator i radi evo godinama bez problema.

Gledamo stapni usisivac ovih dana, moze neka preporuka mozda ? Do 20 hiljada recimo cena. Meni zapalo za oko ova dva.
  • BEKO VRT 51225 VB
  • GORENJE SVC180FW

Poslednja izmena od urednika:
Ja otkazao porudzbinu, propade vaucer od 5k :D Ne bih bas da se zezam sa reklamacijama, ako vas par vec ima problema. Aj javljaj kakav je ishod.
Ma što otkaže... Evo da ti javim od preko 1800 prodatih u periodu maj - januar 3 čoveka su se žalila na peckanje. U tom broju prodatih komada su 711ext, 712xxl i PET model serije 8.

Da li Xiaomi G20 vredi doplate od 6000 dinara u odnosu na Gorenje SVC 216 FMBKII koji je oko 14000 dinara?

Molim za popmoć oko izbora štapnog usisivača. Dvoumim se između DYSON Gen5 Detect Absolute i DYSON V15 Detect Absolute. Vredi li doplatiti za Gen5 Detect Absolute, oko 100e.

kupljen upravo, javljam utiske
Xiaomi Vacuum Cleaner G20 (nije Max moja greska....) je stvarno jako dobar usisivač! Kad se postavi na najjači nivo, snaga usisa je fantastična i lako pokupi sve. Baterija traje oko 15 minuta na max modu, što je sasvim dovoljno za brza čišćenja. U mom slucaju ceo stan 50ak kvadrata.
Praznjenje posude je lagano, ali baza za kačenje na zid nije baš super – izgleda kao da je plastika jeftina, a šrafovi za montiranje su prekratki, pa sam morao da kupim nove.
Dodaci su super, dolaze dva dodatna nastavka, što uvek znači više opcija za čišćenje. Još jedna stvar koja mi se sviđa je LED svetlo, osvetljava tamna područja i šarene pločice, tako da uvek jasno vidim šta usisavam.
Izvinjavam se što kasnim sa postom zbog praznika i putovanja, ali sve u svemu, Xiaomi Vacuum Cleaner G20 je top aparat. Svaka preporuka.

Molim za popmoć oko izbora štapnog usisivača. Dvoumim se između DYSON Gen5 Detect Absolute i DYSON V15 Detect Absolute. Vredi li doplatiti za Gen5 Detect Absolute, oko 100e.
ako ti nije problem da doplatis 100eur onda uzmi gen5, ako ti je 100eur puno (na vec tako skup usisivac) uzmi jeftiniji, oba su odlicna

Ma što otkaže... Evo da ti javim od preko 1800 prodatih u periodu maj - januar 3 čoveka su se žalila na peckanje. U tom broju prodatih komada su 711ext, 712xxl i PET model serije 8.
Možeš li mi reći šta je bio ishod tih žalbi? Nje u redu da u zvaničnom servisu tvrde da je ispravan, kad nas sve koji smo probali usisivač udara struja. Idem sutra da ga preuzmem, drže ga već mesec dana u servisu.
Ja otkazao porudzbinu, propade vaucer od 5k :D Ne bih bas da se zezam sa reklamacijama, ako vas par vec ima problema. Aj javljaj kakav je ishod.
Javim, naravno. Idem sutra da ga preuzmem, mada mi se nisu javljali drugi put, da potvrde svoju tvrdnju da je uređaj ispravan, ili daj bože, da su ga popravljali.

Poslednja izmena:
Meni se to dešava samo kad obujem one platnene papuče
iu
Sa plažnim, koje inače i nosim, nema problema. Zato nisam ni primetio odmah
iu

Mada i u prvom slučaju to je samo sitno peckanje, nije ozbiljno, ali je neprijatno.

Sad gledam po netu, to je čest problem kod usisivača, a ja sam prvi put ovde na temi to video. Philips ima i zvaničnu stranicu :D

Elem, malopre žena uzela prvi put da usisava i žali se da je pecnulo par puta. Tako da nije do vlažnosti vazduha u stanu. Sad mi je baterija na punjenju, probaću ja posle u njenim papučama.
Mislim da se ovo sve odnosi samo na statički elektricitet. Nas ovo drma na svakih par sekundi, i to samo van tog najslabijeg moda.
Meni se to dešava samo kad obujem one platnene papuče
iu
Sa plažnim, koje inače i nosim, nema problema. Zato nisam ni primetio odmah
iu

Mada i u prvom slučaju to je samo sitno peckanje, nije ozbiljno, ali je neprijatno.
Takve prve identične imam, ali mislim da je problem bio i bez papuča. Proveriću da li je do toga, hvala. Šta god, samo da se završi ova saga. Peckanje je i kod mene takvo, ali je neprijatno, kao što kažeš. Meni je to previše, verujem i skoro svima da bi bilo.

Ali i mene drma na svakih par sekundi kad sam u onim gore papučama i na tepihu. Mada nisam gledao po modovima, mislim da sam koristio Auto. S tim što nije tako jako kao što vi pišete, ali nije ni nešto što bih trpeo da se dešava bez obzira na obuću i podlogu.

Možeš li mi reći šta je bio ishod tih žalbi? Nje u redu da u zvaničnom servisu tvrde da je ispravan, kad nas sve koji smo probali usisivač udara struja. Idem sutra da ga preuzmem, drže ga već mesec dana u servisu.

Javim, naravno. Idem sutra da ga preuzmem, mada mi se nisu javljali drugi put, da potvrde svoju tvrdnju da je uređaj ispravan, ili daj bože, da su ga popravljali.
Ne znam sta je bilo na kraju, ne pratim deo za reklamacije, cenim da je odbijeno, jer nikog ne udara struja i servis je testirao. Uvek može da se pokrene postupak preko veštaka, ali verujem da je problem papuca, jer verujem da bi svaki drmao onda, a da se niko ne žali...

pa ne drma strujom papuca vec usisivac, kako moze da bude problem papuca?

Ja verujem da bi ga svaki peckao.

Ne verujem, jer se isto dešava i drugim ukućanima. Nikad nisam imao ovakav problem sa usisivačem, bez obzira šta sam usisivao, i jesam li nosio papuče na nogama, ili ne. Još jednom, u eco modu se tako nešto ne dešava, niti jedno peckanje, a kamoli na svakih nekoliko sekundi.

Meni se nekako naelektrisala radna stolica iz ikee. To ne pecka nego ubija na mestu. Ja sam naručila dreame R20 na kupujem-prodajem. Htela sam xiaomi g20 max ali pošto se baterija ne menja odustala sam.

Pokupio sam usisivač danas, rekli su mi da je majstor isprobao sve režime rada, i da nema bilo kakvih problema. Ostaje mi da uvalim nekom od gostiju narednih dana da oni probaju da li i njih drma struja, a ja da pokušavam sa nekom kombinacijom papuča, ili bez njih. Nemam snage da vraćam u prodavnicu pa da oni šalju na reklamaciju u centralu, sem ako zaista ne pronađem neko smisleno rešenje.

Daj nekome drugom da koristi dan dva usisivac, u drugom stanu i probaj ti, kod brata sestre itd.

Evo jedno pitanjce. Za usisavanje stana 60kvm koristim klasičan usisivač 1800W i lepo šljaka. Pojavljuje mi se već duže vremena problem sa laminatom, znate da on skuplja mikro čestice koje se lepe za papuče a onda po stanu (uglavnom po pločicama i laminatu) šetam te čestice koje su kao sitno trunje. Dosadilo mi da stalno palim usisivač naročito zbog čangrljanja stope za usisavanje. To trunje se lako čisti metlom pa pretpostavljam da mi ne treba neki štapni usisivač jake snage. Nije mi frka da platim za Xiaomi G20 EU ili Xiaomi G20 Lite, šta mislite za to sitno trunje jel da kupim verziju Lite ili da kupim ovaj EU? Model G20 EU mi nešto mnogo težak (3.7kg) za to trunje i 10ak min posla tu gde najviše tancam, moja soba, kuhinja i kupatilo. Hvala na odgovoru.

Kako sam ja uopšte došao do štapnog usisivača. Riknuo mi je ručni aku usisivač za sitno trunje, mrve, pepeo od cigareta, papirića...sa kojim sam se svuda uvlačio, oko kreveta, ispod kreveta, noćnog ormarića, radnog stola, kuhinjskih elemenata...Bio je to prilično jak usisivač kupljen davno pre 4, 5 godina a vidim ga istog i dalje u prodaji sa verovatno boljim performansama. E sada bi ja pošto sam kilav kupio štapni 2 u 1 da se isto tako uvlačim po potrebi na teško dostupnim mestima sa kraćom verzijom i sa dužom da usisavam to trunje sa laminata. Gde ću sa štapnim usisivačem teškim 4kg da se uvlačim oko onih već nabrojanih mesta gde sam se nekada zavlačio sa ručnim usisivačem 700gr. Razumete, zato ja ne bi teži od 2kg i zato sam pitao za Xiaomi G20 Lite.

Nazad
Vrh Dno