Šta je novo?

Traži se štapni usisivač

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim štapni usisivač iliti usisivač koji ima bateriju umesto kabla.

Nemam neki definisani budžet, samo bih voleo da ima normalnu autonomiju od bar 30 minuta, da se relativno brzo puni, da može da očisti tepih od dlaka moje mačke koliko-toliko i da nije preglomazan za čuvanje (znam, mnogo zahteva).

Video sam razne Philips, Bosch pa čak i XIAOMI modele ali ideje nemam šta da gledam.

Nakon svega par meseci od isteka garancije izgleda da je elektronika odnosno baterija prestala da radi. U pitanju je Bosch Serie 6 Athlet.

Ovlasceni serviser mi je rekao da se popravka ne isplati jer novi deo kosta skoro 200e.

Da li je moguce da Bosch naplacuje deo za usisivac star nesto vise od 2 godine skoro kao novi (platio sam ga oko 220e)?

Imate li neki savet/predlog sta ciniti?
Da, moguće je i ne samo da je moguće, već je ustaljena praksa. Vidi na netu ko radi reparaciju baterije

Pre par dana uzeo Bosch BCS711A i prezadovoljan... Tih a vuce odlicno plus ima i rotacionu cetku... Na eco modu taman a na turbo vuce ko cunak, odra tepih😅 bateriju imam jos jednu od alata zelenu od 6Ah tako da ne brinem o sporom punjenju i manjoj fabrickoj od 3ah.

Odmah razocarenje... Primetim na turbo modu peckanje po ruci gde ga drzim... I to ne da pucne jednom staticki elekteicitet vec je to konstantno dok drljam tepih, toliko bije svakih par sec da je totalno po meni neupotrebljivo za rad! Neko slicno iskustvo? 🙄

Pozdrav,

Sta mislite o SAMSUNG Bespoke Jet VS20A95843W/GE, sad je na popustu nekom. Deluje da je u rangu s jacim Dyson-ima?

Svi usisivači su daleko od Dyson-a.

Da l iima neko iskustva sa G20 (BHR8831EU)?
Malo je skuplji od G20 lite, jedino sto mi se ne svidja je sto koliko sam shvatio ne stoji sam od sebe, vec mora da ide u drzac usrafljen u zidu?

Stigao Dyson V11 Extra za 370e iz DE. Posle nekog obicnog Philipsa ovo je fenomenalno. Za 5,6 sekundi prilikom probanja sta sve izvuce iz tepiha, uplasio sam se :D
Razmisljao sam se da uzmem V12, kao laksi je, manja posuda, mislim da bih pogresio. Stan od 60m2, poprilicno se napuni posuda nakon jednog usisvanja, mada se bas jednostavno prazni. Baterija traje 35 minuta na standardnom rezimu, 60 na eco koji je cini mi se sasvim dovoljan za usisavanje parketa. Boost mod eventualno za usisavanje tepiha, tu baterija traje 15ak minuta.
Ni jedna jedina dlaka ne ostane na tepihu, a mnogo manje pokreta je potrebno. Triger umesto on/off dugmeta za sada ne pravi smetnje, vise je stvar navike.

Odlična cena za taj Dyson

Ja sam se dvoumio između Dyson V8 i Bosch Unlimited 7 (uglavnom na osnovu komentara i preporuka ovde), i na kraju uzeo Bosch (BCS711XXL). Znam da je Dyson bolji i efikasniji, lakše se prazni, ali sviđa mi se opcija korišćenja standardnih baterija, jednostavne zamene, savijanja glavne cevi, više dodataka (mogućnost da se kupe oni koji ne dolaze uz taj model), 10 godina garancije na motor (kad sam kupovao, XXL model je bio oko 50€ jefitniji od osnovnog V8). Ono savitljivo tanko crevo je baš korisno.

U eco modu, sa povremenim paljem tubro režima baterija izdrži usisavanje stana od ~80m^2, a podloga je drvo, tepih i pločice i napuni posudu do max nivoa otprilike, taman za pražnjenje. Osnovna glava je poprilično velika i ne može se zavući svuda, ali i pored toga, kupi dosta blizu ivice. U eco modu je poprilično tih. Ovo je prvi usisivač koji koristim a nije klasični gorenje/sloboda i zadovoljan sam, daleko je bolje i ergonomičnije rešenje. Ovaj stari će ići napolje, kao i neki mali ručni koji imam. Ako ništa drugo, psihički se bolje osećam, nego kad vučem onaj debeli, bar 3 puta menjam utičnicu, pakujem i nosim i najgore kad praznim kesu.

Ne znam kakvi su modeli drugih proizvođača, da li je ovo preskupo ili s druge strane ne treba gledati ništa osim Dysona, ali ja sam zadovoljan izborom. Mislim da ću kupiti još jednu bateriju, verovatno veću, možda i punjač, od dodataka eventualno fleksibilno crevo, za auto.

Odmah razocarenje... Primetim na turbo modu peckanje po ruci gde ga drzim... I to ne da pucne jednom staticki elekteicitet vec je to konstantno dok drljam tepih, toliko bije svakih par sec da je totalno po meni neupotrebljivo za rad! Neko slicno iskustvo?
Nemam ovaj problem (dva tepiha), liči da je do tvog primerka, ili usisivača ili tepiha

Poslednja izmena:
Čitajući ovde sve, i ja ću se odlučiti za Bosch Unlimited 7, da li za model EXT ili za XXL, ne znam. Identični su po karakteristika, samo što uz XXL dolaze dve baterije, a EXT ima više dodataka, i jeftiniji je. Šta mi je bolje, ne znam. Stan je manji od 40 kvadrata, tepih nije čupav, a i ja se 15 godina mučim sa nekim odvratnim Gorenje klasičnim usisivačem, i muka me uhvati kad treba da usisavam.

Odmah razocarenje... Primetim na turbo modu peckanje po ruci gde ga drzim... I to ne da pucne jednom staticki elekteicitet vec je to konstantno dok drljam tepih, toliko bije svakih par sec da je totalno po meni neupotrebljivo za rad! Neko slicno iskustvo? 🙄
Nažalost, imam identičan problem. Jesi li uradio nešto u vezi sa tim?

Gledam sad ove Xiaomi G20 Max (32,5k) i G10+ (31,7k) koji su i razmišljam se da li da idem na neki od njih ili da se zadovoljim sa dosta jeftinijim "običnim" G20 (20,8k) ako nije velika razlika u kvalitetu usisavanja u odnosu na prethodna dva modela?

Btw kakva su iskustva vlasnika ovih modela, naročito po pitanju odnosa kvalitet/cena spram Dyson V8 (46k).

Šta bi vi odabrali pri čemu su cene Xiaomi za gotovinu a Dyson V8 na 12 rata na administrativnu (za gotovinu je 44k)?

nije se dovoljno isprljao stan :)

Ja sam uzeo g20 za crni petak za 20k.
I dobar je, mnogo bolji od bosch sto smo imali pre.
Razlika u odnosu na g20 max mislim da je u kapacitetu baterije i dodacima, jacina usisavanja bi trebala da je ista.

Narucio Bosch BCS711XXL za 35k din, obzirom da vidim pozitivne utiske forumasa. Trebalo bi da zameni Hisense HVC6264BK, koji sam uzeo na brzinu i nisam bas zadovoljan njime. Nadam se da ce biti dobar upgrade, javljam utiske...

Trebao si 712 da uzmeš za 5 hiljada više i dobiješ dve baterije.

Izvinjavam se, uzeo sam 712XXL sa dve baterije. Greska u prethodnom postu.
Jel te ne udara struja kao mene i još jednog kolegu ovde :) Odneo sam ga u servis posle prvog dana, javili mi se 31. decembra da mi kažu da je majstor pogledao i da kaže da nema problema. Ja im rekao da provere opet, i objasnio još jednom u čemu je problem, jer nisu dobro zapisali... Još se ne javljaju.

U prodavnici mi je rečeno da ja nemam pravo da vratim uređaj, jer je to "korišćena roba", i da ako servis tvrdi da je uređaj ispravan, mogu jedino da ga odnesem kod njih, pa da zajedno pišemo žalbu centrali Bosha i tamo šaljemo usisavač... Pakao.

Nazad
Vrh Dno