Šta je novo?

Traži se štapni usisivač

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim štapni usisivač iliti usisivač koji ima bateriju umesto kabla.

Nemam neki definisani budžet, samo bih voleo da ima normalnu autonomiju od bar 30 minuta, da se relativno brzo puni, da može da očisti tepih od dlaka moje mačke koliko-toliko i da nije preglomazan za čuvanje (znam, mnogo zahteva).

Video sam razne Philips, Bosch pa čak i XIAOMI modele ali ideje nemam šta da gledam.

@gosn_prirodni
Evo ti šta treba da urade, otvore usisivać, odleme baterije koje su u njemu i da ubace nove i zaleme, idu standardne 18650 baterije. Samo proguglaj "reparacija baterija za usisivače", ili "izrada baterija za usisivače" i iskočiće ti nekoliko firmi koje se time bave.

Hvala puno :)

Zna li iko kakva su generalno ova dva modela imajući u vidu da je praktično u oba slučaja reč o entry modelima oba brenda?

Ili možda neki drugi predlog u okviru tog raspona cene (do 50k dinara)?

Miele je baš loš što se tiče stapnih usisivača. Bosch 8 serija ili dyson pogotovo peru pod sa njim.

Juce uzeli taj v8 advance (valjda je isti model), trenutno je na akciji u Ger za 260e.
Zena zadovoljna :)
ja uzeo V10, dosta ljudi mi je reklo da zaobidjem V8, nije nesto... naravno za 260e je druga prica :)
V12 je top, ali je i cena over top...

ja uzeo V10, dosta ljudi mi je reklo da zaobidjem V8, nije nesto...
Bio je izlozen i stari i novi model. Unapredili su vecinu na novom u odnosu na stari, pogotovu rotacionu cetku.
Takodje je bilo presudno sto je kod v8 rezervoar uspravno, tik do rucke tj tacka tezista je blize ruci + je kraci i supruzi je bolje lezao sa kratkim cevima u odnosu na uzduzne rezervoare.
Proban je kod sina gde je macka sa duzom dlakom, iz manjeg teliha je izvukao 3 puna rezervoara dlake iako sin ima neku bolju verziju Bosch klasicnog usisivaca.
Ne znam kako je u Srb ali u EU Dyson ima strasno dobar customer support, sve resavas preko njih, nemas veze sa prodavnicama u slucaju problema.
l na kraju, kao sto kazes, za 260e, kada se uzme u obzir da su kinezi toliko, je ispao kao prava kombinacija.

nisam baš pravio neko detaljno istraživanje, ali malo procunjah po ovoj temi i uzeh na ananasu xiaomi g20 lite za 10.000....valjda se nisam zeznuo, nemam mnogo tepiha, nije ni neka prevelika površina, valjda će biti ok...vidim da se i ovde na forumu kupovao tu i tamo...cena je trenutno najniža rekao bih, iako su kao punu cenu naveli 18.000, nigde ne košta toliko...

Poslednja izmena:
Bio je izlozen i stari i novi model. Unapredili su vecinu na novom u odnosu na stari, pogotovu rotacionu cetku.
Takodje je bilo presudno sto je kod v8 rezervoar uspravno, tik do rucke tj tacka tezista je blize ruci + je kraci i supruzi je bolje lezao sa kratkim cevima u odnosu na uzduzne rezervoare.
Proban je kod sina gde je macka sa duzom dlakom, iz manjeg teliha je izvukao 3 puna rezervoara dlake iako sin ima neku bolju verziju Bosch klasicnog usisivaca.
Ne znam kako je u Srb ali u EU Dyson ima strasno dobar customer support, sve resavas preko njih, nemas veze sa prodavnicama u slucaju problema.
l na kraju, kao sto kazes, za 260e, kada se uzme u obzir da su kinezi toliko, je ispao kao prava kombinacija.
Nema čišćenja dlaka bez rotacione četke, bez obzira koliko bio dobar klasični usisivač, ako nema rotacionu četku.

Da pitam (jedno glupo pitanje), da li neko zna kakvi su ovi stapni usisivaci sto su na Aliju i Temu za 40-50e ?
Mogu li posluziti za mrve i prašinu na podu (itison, parket, eventualno prasina po tepihu kratke dlake), nista zahtevno.
Nemam mačke ni pse u kući.

Verovatno nikakvi. Za taj novac može da se kupi recimo solidna baterija od 4 Ah bez usisivača :)

Ja imam Einhel štapni sa rotacionom četkom i on je oko 100 eur bez baterije. S obzirom da imam nešto Einhelovog aku alata, onda uvek imam i baterije. Jedna baterija odgovara svim alatima i uređajima.

Ima stapnih usisivaca i na KABEL :) bolje vuku...ali ima kabel:)
Posle dva bosch na bateriju, ovo je revolucija. Em vuce, em nema posle godinu dana da vuce losije, posle dve baterija. Pa cim krenes nazad na utikac.
O snazi usisvanja ne smem ni da poredim. A cetka je san sece dlake i usisa.

Prilozi

• shark.jpg
    shark.jpg
    122.1 KB · Pregleda: 75
  • shark1.jpg
    shark1.jpg
    79.5 KB · Pregleda: 71
@isnogood Mogu li znati odakle si ga porucio, u potrazi sam za jednim ovakvim, mada ovo nije stapni usisivac, mozda se cini ali nije, masu je tezi od stapnih, a usisna snaga je neuporediva u odnoau na njih. Imam prvu verziju Sharka i dalje vuce kao lud, a kod nas ga nema u prodaji.

Sve je na pm da ne bude reklama ali inostranstvo svakako.

Sada je recimo u Tehnomaniji gen5absolute jeftiniji od "običnih" v15 i v15s i to je super - veliki problem je jedino što je to u Tehnomaniji a nemam razloga da te mrzim i preporučim ti da kupuješ kod njih...😇

Hoću reći da se možda još negde može naći povoljnije bolji model...

Sada je recimo u Tehnomaniji gen5absolute jeftiniji od "običnih" v15 i v15s i to je super - veliki problem je jedino što je to u Tehnomaniji a nemam razloga da te mrzim i preporučim ti da kupuješ kod njih...😇

Hoću reći da se možda još negde može naći povoljnije bolji model...
Planiram da donesem iz inostranstva, jer se cene ne mogu uporediti. Ipak smo mi “standard” za Nemacku, Austriju.. 🤦‍♀️😁

Sta izabrati izmedju dyson v15, v15s i gen5detect?
A zasto ne V12 recimo? Koji je laksi dosta, ima on/off dugme a nesto je i jeftiniji. Gledah na tjubu neki video, lik ima oba i kaze vise koristi V12 mnogo je prakticniji. Usisna snaga i baterija su im skroz slicne u standardnom modu koji se uglavnom koristi.

A zasto ne V12 recimo? Koji je laksi dosta, ima on/off dugme a nesto je i jeftiniji. Gledah na tjubu neki video, lik ima oba i kaze vise koristi V12 mnogo je prakticniji. Usisna snaga i baterija su im skroz slicne u standardnom modu koji se uglavnom koristi.
Izdvojila sam novije modele, jer sam mislila da su unapredjeniji od starijih modela 🫣

Nakon svega par meseci od isteka garancije izgleda da je elektronika odnosno baterija prestala da radi. U pitanju je Bosch Serie 6 Athlet.

Ovlasceni serviser mi je rekao da se popravka ne isplati jer novi deo kosta skoro 200e.

Da li je moguce da Bosch naplacuje deo za usisivac star nesto vise od 2 godine skoro kao novi (platio sam ga oko 220e)?

Imate li neki savet/predlog sta ciniti?

Nazad
Vrh Dno