Šta je novo?

Traži se štapni usisivač

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim štapni usisivač iliti usisivač koji ima bateriju umesto kabla.

Nemam neki definisani budžet, samo bih voleo da ima normalnu autonomiju od bar 30 minuta, da se relativno brzo puni, da može da očisti tepih od dlaka moje mačke koliko-toliko i da nije preglomazan za čuvanje (znam, mnogo zahteva).

Video sam razne Philips, Bosch pa čak i XIAOMI modele ali ideje nemam šta da gledam.

Pozdrav svima, imam dilemu koji štapni usisivač da uzmem. Razmišljao sam između Xiaomi g10 plus koji je često bio po nekim akcijama ali ga trenutno nema. Vidim da je Xiaomi g11 na akciji u Gigatronu za 37k, to mi je previše u odnosu na g10 plus koji se mogao naći za 10k ili 15k jeftinije a mislim da nije tolika razlika. Takođe, ima jako puno Bosch štapnih usisivača za oko 30-40k na akcijama ali iskreno ne znam koje su razlike između njih i koji uzeti.
Potrebno mi je zbog praktičnosti da ae može svakodnevno usisavati, imam i psa koji se ne linja puno. Jedan veći tepih u dnevnoj (nije čupav niti je duga dlaka, ravan) ostalo parket i pločice.

Evo da javim utiske o Dyson gen5detect. Bio sam malo skeptičan kako će se ponašati na tepisima jer je to ipak štapni usisivač, ali stvarno sam oduševljen kako vuče i kako radi motorizovana četka. Tepisi su promenili boju, neverovatno je šta se sve usisa i prašina stvarno ostaje unutra (kod običnog Boscha koji imamo je tako samo dok je HEPA filter nov, kasnije ponovo počne da izbacuje prašinu). Pražnjenje vrlo zgodno, jedino što mora da se čisti s vremena na vreme. Sa našim tempom usisavanja je to na nekih mesec dana otprilike (pranje filtera i čišćenje posude i usisivača vlažnom krpom). Ekran i broj usisanih čestica, kao što smo i očekivali, nam nije preterano zabavan, ali nije loše kad se baci pogled pa se vidi da jedno mesto ipak treba preći još jednom jer i dalje ima dosta prašine. Dugme on/off je svakako bolja varijanta od trigera na v15, jer nekad treba drugačije uhvatiti usisivač da bi dohvatio neka mesta.

Sve u svemu - vredi svaki evrić, iako smo bili sumnjičavi da je previše para čak i na akciji.

Ako neko ima dodatnih pitanja ili nedoumice, rado ću pomoći.

Moj brat je imao model Dyson V8 ili V7, nije ni sam siguran. Izdržao je nekih 5 godina dok nije postao neupotrebljiv. Motor je ostao ispravan, ali je usisavanje bilo loše, rasklimalo se kućište i nije bilo skoro nikakvog dihtovanja. Na kraju mu ispala posuda za prašinu na pod, polomila se, i to je bilo to.
Kako mi kaže, kvalitet plastike (izrade) im je najveća mana.

Ja sam od skoro vlasnik v12slim verzije.
Deluje mi da je da je posuda za prasinu malo slabijeg kvaliteta i ne bi me cudilo da guma oko zatvaraca prva nastrada ali lakoca koriscenja kao i celokupan utisak usisavanja je gamechanger i stvarno ne zalim dinara. Slim verzija ima manju posudu za prasinu ali meni nije problem jer je u pitanju stan od 55kvm

Da li je neko probao ovaj novi Bosch Unlimited 7 ProHygienic Aqua?

Imam ja baš taj model, samo što sam ja prodao obe baterije i kupio jednu od 6A. U svakom slučaju usisivač je vrh vrhova, ima 3 moda rada, automatski se pokazao kao idelano rešenje, ako je neki tepih baš zahtevan upališ turbo i onda usisa i ono što je u stanu ispod tebe, naravno u turbo modu može da radi samo 10ak minuta (sa regularnom 3A baterijom). Ima snagu usisivača na struju a vrlo je lak za korišćenje i prenosiv. Jedina ako mogu da kažem mana je kapacitet posude za prašinu ali navikne se čovek pa postane rutina pražnjenje. U svakom slučaju je bolje nego razvlačenje kablova. Imam ga više od godinu dana, preporučio sam ga drugaru on se oduševio tako da ga preporučujem i tebi :)
Gde nabaviš tu 6A bateriju, i po kojoj ceni? Jel ona odgovara za sve ove Bosch usisivače? Konkretno, gledam BCS82G31.

Gde nabaviš tu 6A bateriju, i po kojoj ceni? Jel ona odgovara za sve ove Bosch usisivače? Konkretno, gledam BCS82G31.
Oznaka baterije je 1600A00DD7 pa kucni na Google-u, ima ih na dosta mesta. Fituje na sve zelene alate i mislim da je fit i za ovaj usisivač pošto na njega ide ista samo manja baterija.

Uzeo sam ja G20 lite, za te pare odličan. Zavisi sta očekujete, ali posto su meni očekivanja bila skoro nikakva, oduševio sam sam se hahah.
Zanimljiv za korišćenje posto mi je to prvi stapni usisivac. One led lampice bas znace, lepo se vidi prasina, za ravne podloge i etisone je dobar, mozda mora da se predje 2x, ne pokupi sve iz prve, al opet radi lepo. Čupave tepihe nisam ni pokušao da usisavam sa njim, nisam merio koliko baterija stvarno drzi, nije previše bucan, lako se prazni. Zamerka sto mozda nema neki nastavak ili drugu cetku koja bi prisnije legla na ravnu površinu, ali kupi i ovako.
Baterija integrisana, sto igranicava rok trajanja, al to sam znao i kad sam ga poručio. Kako li tek radi Dyson, sad me bas zanima 😅

Mislim da bi najvise ljudi ovde preporucio G10+ ? Za neku cenu do 30k je verovatno ok kupovina, ali sta bi preporucili od nekih drugih brendova poput Boscha, Beka i slicnih ? Hvala :)

Velika dilema za novi usisivac. Stari klasicni crkao, novi naravno mora biti stapni aku. Ja se naravno nit sta pitam nit se razumem u materiju.
Xiaomi G10 plus https://ananas.rs/proizvod/xiaomi-mi-rucni-usisivac-g10-plus-beli/1004294
Dreame V10 https://www.tehnomanija.rs/mali-kuc...-usisivaci/dreame-stapni-usisivac-v10-1183559
Bosh BCS711EXT ( ovaj jer je Bosh i ima "lomljvu" ruku ) https://drtechno.rs/catalog/product...k&utm_campaign=Eponuda.com&utm_term=es_0_1_pp

Sta uzeti za stan od 50m2 ravnih podova?

Velika dilema za novi usisivac. Stari klasicni crkao, novi naravno mora biti stapni aku. Ja se naravno nit sta pitam nit se razumem u materiju.
Xiaomi G10 plus https://ananas.rs/proizvod/xiaomi-mi-rucni-usisivac-g10-plus-beli/1004294
Dreame V10 https://www.tehnomanija.rs/mali-kuc...-usisivaci/dreame-stapni-usisivac-v10-1183559
Bosh BCS711EXT ( ovaj jer je Bosh i ima "lomljvu" ruku ) https://drtechno.rs/catalog/product...k&utm_campaign=Eponuda.com&utm_term=es_0_1_pp

Ja sam bio u takvoj dilemi i uzeo sam xiaomi g11 , taj 10 plus bi trebao da je tu negde po karakteristikama

Ja sam bio u takvoj dilemi i uzeo sam xiaomi g11 , taj 10 plus bi trebao da je tu negde po karakteristikama
Kolika je razlika G11 u odnosu na G10 plus? Meni se sviđa kod Bosh-a što ima zglob za usisavanje ispod stolova i garnitura.

Da li ima neko ko koristi taj Xiaomi G10 ili G11 duže vreme da podeli utiske?

Ja imam Bosch BCH3P210, i u početku je bio za preporuku ali je posle par godina rapidno opao kapacitet baterije. Da li je neko menjao bateriju na ovakvim usisivačima, sad je maltene neupotrebljiv?

To je ovakav model:

EK000382622_1.jpg

Što se mene tiče za izbegavanje... Očekivao sam više od boscha.

ovo sve iskopirali dyson....

Kolika je razlika G11 u odnosu na G10 plus? Meni se sviđa kod Bosh-a što ima zglob za usisavanje ispod stolova i garnitura.

Da li ima neko ko koristi taj Xiaomi G10 ili G11 duže vreme da podeli utiske?
G11 koristimo već duže vreme , preko godinu , primeti se da baterija sada slabije drži pogotovo u turbo modu . Treba ga redovno čistiti pogotovo taj deo usisivača koji prvo prikupi prašinu i prljavštinu . Za kućne potrebe odličan , stari usisivač koristimo samo kad je ovaj prazan.

G11 koristimo već duže vreme , preko godinu , primeti se da baterija sada slabije drži pogotovo u turbo modu . Treba ga redovno čistiti pogotovo taj deo usisivača koji prvo prikupi prašinu i prljavštinu . Za kućne potrebe odličan , stari usisivač koristimo samo kad je ovaj prazan.
Kako bi uporedio usisnu snagu G11 sa tim starim? Meni se skoro pokvario usisivač i morao sam da koristim stari Samsung 1800W i to vuče kao ludo u odnosu na ove sa posudom, EU standard motora i slično

Ja imam Bosch BCH3P210, i u početku je bio za preporuku ali je posle par godina rapidno opao kapacitet baterije. Da li je neko menjao bateriju na ovakvim usisivačima, sad je maltene neupotrebljiv?

To je ovakav model:

Pogledajte prilog 457758

Što se mene tiče za izbegavanje... Očekivao sam više od boscha.
Imaš firme koje prodaju baterije i prave baterije za razne uređaje. Uglavnom je tu samo ubačeno nekoliko litijum jonskih 18650 baterija, samo treba da ti ih zamene. Svaka litijum jonska baterija će da izgubi kapacitet nakon par godina, to je problem sa svakim uređajem na baterije, ako baterije nisu izmenjive i ako naši uvoznici ne uvoze rezervne baterije, što je isto čest slučaj.

@gosn_prirodni
Evo ti šta treba da urade, otvore usisivać, odleme baterije koje su u njemu i da ubace nove i zaleme, idu standardne 18650 baterije. Samo proguglaj "reparacija baterija za usisivače", ili "izrada baterija za usisivače" i iskočiće ti nekoliko firmi koje se time bave.

Nazad
Vrh Dno