Šta je novo?

Tplink W-8910G i kablovski net

ExR

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2004
Poena
650
Uskoro se selim na lokaciju gde cu verovatno koristiti kablovski net. Trenutno koristim ovaj, u naslovu navedeni, tplink koji je ruter za adsl.
Moje pitanje je sledece: da li je moguce nakaciti kablovski modem na ovaj ruter iako on nema wan port?
Da li mogu da iskoristim jedan od postojecih lan porta za tu svrhu?
Znaci potrebno mi je da kablovski modem ide u ruter da bih koristio wireless po stanu.
Unapred hvala na odgovorima.
:wave:

ako nema wan port onda tesko da taj tp-link moze da ti sluzi kao ruter, ali verovatno mozes da ga koristis kao AP za komunikaciju sa wifi klijentima, ali bi onda trebao kablovski ruter da prikljucis na lan od tp-linka.

Poslednja izmena:
... ali verovatno mozes da ga koristis kao AP za komunikaciju sa wifi klijentima, ali bi onda trebao kablovski ruter da prikljucis na lan od tp-linka.

To sam i mislio da uradim nego me zanimalo da li je to uopste moguce uraditi i da li bi net u tom slucaju radio!?
Neznam kako bi trebalo da se podesi u samom ruteru?

moze tako da sljaka, barem sa vecinom wifi/dsl rutera (verovatno postoje i izuzetci :) ), oni su valjda podeseni na gateway mod, znaci pogasis sve sto ima veze sa tim (NAT i ostalo..), i mislim da moras da ugasis dhcp na tp-linku, jer moze da brljavi, trebalo bi da ti kablovski ruter dodeljuje ip adrese preko dhcp, ako ti uopste treba dhcp.

Poslednja izmena:
Ma kakav dhcp, to nisam nikada ni koristio, fixne su adrese, za nat mi je malo zao ali ok.
Hvala na odgovorima, mozda se i javi neko ko bas ima ovakvu ili sl. kombinaciju.

NAT ce kablovski ruter da ti odradjuje, jer za njega vise nema potrebe na tp-linku jer ces njega tada da koristis kao obican access point.

Nazad
Vrh Dno