Šta je novo?

tp link-wn350gd i Msi kt4av, problem !!!

gliga79

Slavan
Učlanjen(a)
06.03.2009
Poena
319
Kad ubacim karticu i instaliram drajvere blokira ceo komp, tj. mis i tastatura ne rade. Nekad se desi odmah da blokira a nekad posle 5 min. Probao sam da prebacim u PIO mod, ali ponovo se desava da bloira.
Da li postoji neki lek za ovo?

Poslednja izmena:
Kakve veze PIO mod ima sa ovim ( ako si se uopste dobro izrazio ) ???

Slicna stvar se desavala sa kombinacijom TP-Link 551G i plocom Asus P4V8X-X - ili komp blokira odma po podizanju sistema ili posle par minuta.
Uzmi drugu WLAN karticu.

driveri

Kad ubacim karticu i instaliram drajvere blokira ceo komp, tj. mis i tastatura ne rade. Nekad se desi odmah da blokira a nekad posle 5 min. Probao sam da prebacim u PIO mod, ali ponovo se desava da bloira.
Da li postoji neki lek za ovo?

to se obično dešava kada driveri nisu u redu
imam jednu mrežnu, kojoj kada win instalira drivere, radi komp tako što smrzn miša na 20 sekundi, pa proradi na 10s, pa poet zamrzne i tako u krug
stavim druge drivere koje sam skinuo sa neta, restartujem i sve radi savršeno...

Ima veze, jer kad prebacim rezim rada u Device manageru na PIO umesto na DMA, kompjuter ne blokira. Blokira ali retko !!!
Neke veze ima, ali ne znam koje. Problem je sto u PIO modu kompjuter radi uzasno sporo.
Koje drajvere da probam umesto ovih fabrickih?

Kakve veze PIO mod ima sa ovim ( ako si se uopste dobro izrazio ) ???

Slicna stvar se desavala sa kombinacijom TP-Link 551G i plocom Asus P4V8X-X - ili komp blokira odma po podizanju sistema ili posle par minuta.
Uzmi drugu WLAN karticu.

Poslednja izmena:
Moze i PCI i USB,ali obavezno uzmi adapter sa drugim cipsetom - Ralink,Broadcom,Marvel....

Ja sam nekada davno imao MSI KT4 Ultra jako slicna ploca ovoj tvojoj i probao Atheros karticu i na kraju odustao resio sto sam kupio karticu sa drugim cipsetom. Meni se cini da nije drajver problem nego BIOS ili tako nesto posto se meni desavalo da blokira i pre dizanja sistema.

Ja sam imao problem sa karticom tp-link 551G i ploca Asus A7V266, komp zabadao kad je na netu, samo se zamrzne slika, i mora da se bocne reset, i to cesto radio, skoro sam bas ugradio tu karticu kod coveka, vidim da je tp-link izbacio nove drajvere sa ispravkom za VIA chipset, ali za karticu 350GD, ja sam skinuo te drajvere, obe kartica se Atheros, i instalirao ih na toj istoj A7V266 ploci sa 551G karticom, i sve je proslo lepo, za sada radi ok, samo sto drajver nije u .exe file, nego mora da se navede rucno, pre toga sam izbrisao stare drajvere. Nema onaj TP-linkov softwer, samo ocitavanje mreze, kao kod win7 sa ovim karticama

Nazad
Vrh Dno