Šta je novo?

TP-Link TL-WR340G, TL-WN350GD i SBB kab.

therkon

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2006
Poena
319
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
Citam po forumu, ima raznih iskustava...

Treba prebaciti net kroz 2-3 zida jedno 10-20m... U ravni...

Sta vi mislite o ovjoj socijalnoj kombinaciji, ulogu igra sto manja cena... :)
TP-Link TL-WR340G, TL-WN350GD....
Da li treba juriti extended range ili je dovoljno gore pomenuto, skoknuo bih sutra da kupim to? :wave:
I ako je smatrate da je slabo predpostavljam da je bolje uzeti Wruter bolji nego bolju pci karticu... Razliak u ceni je ista...

Nije atomsko skloniste, kuca je u pitanju... :d

Ti Tp Link uredjaji su osnovni,ali zavrsavaju posao. Najbolje bi bilo probati,pa videti koliki je signal [tj.koliko je upotrebljiv].
Kod TP Linka se primeti razlika izmedju "extended range" i rutera i kartica, u odnosu na standardne.E sad,razlika je u ceni oko 500din za karticu i ne znam kolika je razlika u ruteru...
Najbolje bi bilo probati,nisam siguran da l ta firma dozvoljava placanje ,probu i eventualno zamenu, u slucaju da su potrebnie jace verzije [nacuo sam da je moguce,nemoj me drzati za rec]. Firma je u YBC [pretpostavljam da pricamo o istoj firmi].
pozz

... predpostavljam da je bolje uzeti Wruter bolji nego bolju pci karticu...

Kod wifi-ja je bitno da signal u oba smera (ruter<>wifi kartica) bude podjednako dobar jer je komunikacija dvosmerna. Nije dovoljno samo uzeti bolji ruter koji će savladati 2-3 zida i signalom dopreti do wifi kartice već je takođe potrebno i da kartica bude sposobna da savlada te iste zidove i dopre signalom nazad do rutera.
To znači da ako ta 340G+350GD kombinacija nije dovoljna za tvoj slučaj neće najverovatnije biti ni kombinacija iste kartice sa boljim ruterom koji ima povećanu snagu i domet.
E sada šta će u tvom slučaju biti dovoljno niko ne može napamet da ti kaže, pre svega zato što wireless nije ni zamišljen da radi sa preprekama kakvu predstavljaju zidovi.

Ja sam baš pre par dana instalirao kući 340G ruter i karticu 651WN (TP-Link).
Instalacija, podešavanje - sve je OK. U pitanji je SBB. Nikakvih problema nema za sada.

Na računaru koji ima WiFi karticu, imam signal od 81dB. Bez ikakvih pojačivača i sl. Nalazi se sprat ispod rutera + pomeren po horizontali jedno 3m. Dakle, signal prolazi kroz ploču i unutrašnji zid.
Nemam nikakvih zamerki za sada.

Probao preko mobilnog koji ima WiFi napolju da dobijem signal. U garaži (dva sprata ispod), oko kuće, na udaljenosti od 10m, imam odličan signal. Dalje od toga nisam probao.

Tako da, za kućnu varijantu 340G je odličan izbor po meni (za nezahtevne korisnike). Možda bi mogao bez većih problema i na tu udaljenost koja je tebi potrebna, ili uz eventualno blago pojačanu antenu. To će ti možda ipak reći bolje neko ko ima takva iskustva.

3 crte na 20m kroz jedno 5 zidova samo sto je kartica TL-WR651G...

Malo sam se namucio da namestim ruter sa SBB-om... :)

Evo resenja za buduce kupce... :wave:

Prilozi

• untitled23.jpeg
    untitled23.jpeg
    56.5 KB · Pregleda: 396
iskljuci oba uredjaja, modem i ruter, pa ukljuci modem, a onda posle par sekundi i ruter, tako da moze da dobije IP adresu od modema...

Kartica TP Link 422G se bez problem konektuje na HG520S na udaljenosti od oko 8 m kroz dva zida
Router TP Link 543G isto se kači na HG520s preko puta na udaljenosti od 30-tak metara kroz jedan zid i jedan prozor, sa odličnim signalom

ima tu dosta problema, pausalno davanje saveta ce u 50% slucajeva dovesti do bacanja para... jedno je vatanje wifi-a kroz 2 zida (opet zavisi od cega je zid i koliko valge ima u sebi) gde nema u blizini drugih signala na istom kanalu i gde je etar "cist" sasvim druga stvar gde u okolioni ima tona AP-ova na svim kanalima pa je problem uvatiti signal i na 15m bez zida...

Da, zaboravio sam da napomenem da u blizini ima samo jedan wireless signal, bar ja vidim samo jedan

Nazad
Vrh Dno