Šta je novo?

TP-Link TL-WR1043ND i par pitanja

findecko

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poena
169
Imam telekomov box paket uz koji ide IPTV, ruter koji sam dobio od njih je JetSpeed IAD Wp2. Taj ruter je lepo radio neko vreme, pre mesec dana su poceli problemi, ne mogu da se konektujem preko wifija, pise da je signal pun ali mi ne dozvoljava konekciju.
Odlucio sam da uzmem bolji ruter i izbor je pao na TP-Link TL-WR1043ND, prvenstveno zbog mogucnosti ogranicavanja protoka i dobrog signala. Zanima me sledece:

1. Da li mogu potpuno da zamenim ruter koji sam dobio od telekoma ovim novim?
2. Da li ima negde tutorijal kako da povezem novi ruter?

1. Ne mozes potpuno da ga zamenis jer TL-WR1043ND nema RJ 11 port tako da sa njim ne mozes da imas internet.

Mogao bi da JetSpeed IAD Wp2 prebacis u bridge mode i da od njega napravis ADSL modem, a da TL-WR1043ND uspostavlja PPPoE konekciju i da rutira da ti imas samo internet ali ti imas i IPTV tako da i ta opcija otpada posto nemozes da podesis TL-WR1043ND da ti preko njega radi IPTV.

U tvom slucaju mozes da koristis TL-WR1043ND ka WI-FI switch ali to ti je neisplativo jer mozes mnogo jeftinije da prodjes sa nekim drugim ruterom ili AP.

Najbolje ti je da zoves telekom i da reklamiras i da ti zamene ruter ili da sam kupis neki ADSL2+ Modem Router ako ti se ne svidjaju njihovi. Isto tako upitno je da ces na tom ruteru koji kupis uspeti da namestis da ti IPTV radi tako da ti ne bi preporucio da to radis.

Ovo ti je ukratko pa ako te jos nesto zanima ti pitaj:)

Pre svega, hvala na odgovoru, ustedeo si mi novac i spasao me bespotrebne kupovine. Nisam znao da nece moci da radi iptv sa tim ruterom, zato sam i postavio pitanje, da mi odgovori neko ko se bolje razume. :)
Izgleda da mi je druga opcija da uzmem neki jeftiniji ruter koji ce da mi sluzi samo za wifi.
Da li moze neka preporuka? Bitno mi je da ima sto vise podosavanja za kontrolu protoka, N standard i dobar domet. :)

Trazi prvo da ti zamene JetSpeed IAD Wp2 posto ti je neispravan, imas pravo na to, i neka ti daju HG531 V1. Probaj njega on ti je N 300Mbps.

Najeftinija varijanta od N 300Mbps rutera ti je TL-WR841N ili TL-WR841ND na kome mogu da se skidaju antene i da se stave jace.

Ako neko ima iskustva sa nekim drugim ruterom ili AP neka ti predlozi.

Nazad
Vrh Dno