Šta je novo?

TP LINK TL-WN610G i Windows Vista

pukibgd

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2002
Poena
609
Imam bezicni internet i karticu TP LINK TL-WN610G, kada sam instalirao windows vistu, nije mi prepoznao u startu karticu, ali sve sam resio instaliranjem drajvera, kada mi je napokon prepoznao karticu i nakon instaliranja softvera koji dolazi uz nju i ulaska u isti da podesim parametre koje mi je dao provajder, sve je zatvoreno tj. ne mogu nikako da udjem i ubacim potrebne parametre. Na sajtu proizvodjaca jos nema drajvera za Vistu. Kako da resim problem?

Na XPu su postojala dva načina da pristupiš parametrima wireless kartice: ili kroz Microsoftovu konzolu (u koju si ulazio desnim klikom na ikonicu za mrežu, pa Settings, pa Advanced) ili kroz softver koji se instalira zajedno sa drajverima za wireless karticu.

Pretpostavljam da je i sa Vistom slično, što znači da bi trebalo da dođeš do parametara ili kroz Network and Sharing Center (desni klik na ikonicu za mrežu, pa prva stavka odozdole) ili kroz aplikaciju koja se instalirala pri instalaciji drajvera za wireless.

Čačkaj malo i to bi trebalo da je to.

Na XPu su postojala dva načina da pristupiš parametrima wireless kartice: ili kroz Microsoftovu konzolu (u koju si ulazio desnim klikom na ikonicu za mrežu, pa Settings, pa Advanced) ili kroz softver koji se instalira zajedno sa drajverima za wireless karticu.

Pretpostavljam da je i sa Vistom slično, što znači da bi trebalo da dođeš do parametara ili kroz Network and Sharing Center (desni klik na ikonicu za mrežu, pa prva stavka odozdole) ili kroz aplikaciju koja se instalirala pri instalaciji drajvera za wireless.

Čačkaj malo i to bi trebalo da je to.

E u tome i jeste caka, sto ne mogu da nista uradim u aplikaciji koja dolazi uz karticu, jer kada pokusam da ubacim potrebene parametre, sve je ''blokirano''. Drugim recima, ne mogu da napisem nista niti da bilo sta ''stikliram''

Prvo iskljuci Windows konzolu (skljocnes na Change Advanced Settings, pa kartica View WiFi Networks i checkbox na samom vrhu).

Vrh Dno