Šta je novo?

TP-LINK TL-WA5210G

Zoran037

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2006
Poena
320
8277_3_n.jpg

Uredjaj poseduje integrisanu antenu na slici ispod se vidi da postoji mogucnos menjanja polarizacije antene kao i ukljucivanje dodatne antene.
5210exantena.jpg

Moje pitanje se odnosi na mogucnost rada ovog uredjaja i sa dodatnom antenom i integrisanom u isto vreme i dali je to neko proba?
Imam utisak da ovaj uredjaj moze da radi samo sa jednom antenom sto je losa varijanta ali videcemo sta drugi kazu.

Utisak te ne vara, može koristiti samo jednu antenu, ili internu ili eksternu, a na to nedvosmisleno upućuju i dostupne opcije pod Antenna settings.

Posedujem ovaj uredjaj i imam pitanje...

Da li mogu da ga podesim da radi kao ruter na primer postavim ga da hvata wifi a sa lap topom da se bezicno kacim na njega i koristim net ?
Inace WAN Connection Type mi je PPPoE

Moze li se podesiti da tako radi,kao u opisu u predhodnom postu?

Sa obzirom da je pomenuti uređaj AP on nikako ne može da radi rutiranje! Za to što ti tražiš neophodan je ruter koji istovremeno može da radi i u Wifi Client i u AP modu. Mislim da neki Lynksys modeli sa dve antene to mogu, doduše sa WRT firmware-om.

Znaci nemoze da prima i da salje?
Ima i mogucnost da se zakaci jos jedna antenici na njega,da li bi onda moglo?

Poslednja izmena:
Moze, ali samo jedno od toga. Ne moze da bude client i ap u isto vreme.

Kolko sam ukapirao njega zanima Repeater mode.

treba mi pomoc!
kako da povezem tp-link wr740n sa tp-wa5210g,treba mi zbog jaceg vajrlesa..

ako ti do sad 740n davao net pa sa ovim bi da pojacas, onda wa5212 stavis u ap mod i zakacis ga za LAN1 2 ili 4ti port, a ako net hvatas sa wa5210 i oces da ga dovedes u 740n onda ucumbas u WAN port na 740ki

Vrh Dno