Šta je novo?

TP-Link TD854W ne radi WiFi

Zoza

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2006
Poena
425
Moja oprema  
Laptop
Lenovo B590
Tablet
Samsung
Mobilni telefon
Realme 7 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Osedih juče i danas pokušavajući da se telefonom (android) prikačim na SBB-ov ADSL ruter. Pokušavao sam i sa lozinkomi i bez, resetovao sam ruter na fabrička podešavanja pa sve nanovo podešavao, ali sve bezuspešno. Na telefonu se lepo vidi SSID sa punim signalom, ako je podešena lozinka prodje do dodeljivanja IP adrese i onda tako stoji neko vreme , da bi posle tridesetak sekundi krenuo sve ispočetka - connecting itd. i tako stalno u krug. Istim telefonom se bez i najmanje problema kačim na komšijske HG-520c, 530 i raznorazne Hot Spotove po kafićima. Zvao sam SBB podršku i dobio "proveren" savet da resetujem ruter, isključim ga malo iz struje i tako to. Takodje su mi rekli da probam na još nekim uredjajima, pa ako ne radi WiFi i dalje, da im šaljem ruter nazad na zemenu.

To ću svakako i uraditi, ali hteo sam prvo da vidim može li se nešto učiniti i da li postoji neko banalno podešavanje u ruteru za koje ne znam? Evo SS stranice za Wireless podešavanje pa ako vidite da negde grešim, ili znate šta bih još trebao da podesim pomažite!

wifi-td854w.png

Probaj bez "*" znaka u passwordu i probaj wireless mode samo g ili n u zavisnosti koji mod ti podrzava telefon. Mene je zezao ruter kad je radio mix b+g+n.

Probao sam i bez te * i bez password-a, takodje sam probao svaki standard posebno i sve kombinacije koje ruter nudi. Neće ni Telenorov One Touch da se konektuje, isti simptomi kao i na mom Huawei-u G300, nešto tu definitivno nije u redu. Sutra ću da probam i lap top, pa fino šaljem TP-Linka nazad SBB-u pa neka se oni bakću sanjim. Primetio sam i da je signal prilično slabašan, kroz samo jedan zid gubi pola snage.

EPILOG: Uzeo sam sinoć da probam da se konektujem i notebuk-om, i bez ikakvih problema konekcija se uspostavi, radi internet, sve ok. I dok razmišljam šta da otresem od zid, telefon ili ruter, probam da se konektujem i telefonom i konektuje se i on?! Šta se desilo pojma nemam, ništa bitno nije menjano u ruteru i stvarno mi nije jasno kako je odjednom proradio WiFi? Pretpostavljam da je nešto oko dodeljivanja IP adrese i kad je lap top "probio led", onda ni android više nije imao problema... Pošteno me iznervirao, ali važno je da radi.

Meni se tako ponasao TP link ruter (drugi model) pred crkavanje - trebalo mu je sve vise vremena da dodeli IP adresu, da bi na kraju prestao da je dodeljuje, i tako zavrsio u kontejneru. Restartuj ruter, pa ako ti se problem ponavlja, reklamiraj ga pre nego sto umre ili otkaze nekad kad ti bas bude zatrebao net.

Jericho hvala na savetu, ali nisu takvi simptomi kod mene, a imam i rezervu, pa ako hoće nek' crkne prokletinja.

Taman kad sam mislio da je patnjama kraj, jutros ponovo ništa od konekcije. Neće, pa neće. Već sam hteo da pakujem ruter i da ga vrćem (imam rezervni koji nema WiFi), ali nije mi djavo dao mira, hteo sam da vidim može li se još nešto uraditi. Pogledam podešavanja za DHCP i vidim u DHCP IP Pool Summary da se telefon vidi i da mu ruter dodeljuje IP adresu 192.168.1.2. stalno u krug, ali potpuno bezuspešno. Vratim malo film unazad i setim se da je telefon kada je uspevao da se zakači na mrežu, dobijao adresu 192.168.1.3. Podesim u DHCP-u da Starting IP Address bude upravo 192.168.1.3, probam konekciju i telefon se bez ikakvih problema konuktuje sa IP adresom 192.168.1.3! Kako i zašto ne znam, ali sada, najzad radi.

Izvinjavam se ako sam vas smorio, ali možda ovo moje iskustvo bude nekom od pomoći.

Zna li neko kako da podesim da Expire Time bude neograničeno?

DHCP.png

Poslednja izmena:
Da li je ovo konfigurisanje od strane PTT-ea najbolje za zastitu?

Takodje me zanima da li mogu da namestim da budem 'nevidljiv' za druge. Posto meni treba za sada samo za mobilni i TV smart funkcije WiFi. Posto su povezani i da ruter samo njih prepoznaje a za ostale da bude 'nevidljiv'.

I da li mogu da smanjim jacinu signala posto meni treba mreza bukvalno u jednoj sobi.

Poslednja izmena:
drugar mi poklonio ovaj ruter,a posto sam duduk za umrezavanje,treba mi pomoc.imam ikomov kablovski net,ide koaksijalni kabal u ono sto ja mislim da je modem,a iz modema imam opciju za usb i mreznu vezu sa kompom.ono sto bi ja hteo je da prevezem net iz modema u ovaj ruter a iz rutera preko mreznog kabla povezem dva kompa,jedan je windows 8.1,a drugi moze i xp ili neki linux,trenutno je na njemu xp.bilo bi super kad bi mogao i vajrles zasticen obicnom sifrom,ali nije presudno,bitnije mi je da ova dva desktopa dele internet.

ako ovaj modem/ruter ne moze,trebao bi mi savet koji bi mogao ono sto meni treba,a da ne puknem prevelike novce.hvala svima unapred!

Не може, то је АДСЛ рутер а теби је потребан рутер који то није. Ето и шта да набавиш, тражи рутер који није АДСЛ рутер а сви ће да раде ово што хоћеш.

pretpostavio sam da je tako,al' rekoh ne kosta nista da pitam.hvala u svakom slucaju.

Nazad
Vrh Dno