Šta je novo?

TP-LINK TD-8817 ?

Universe

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2004
Poena
695
Imam ovaj adsl modem i od skora ne uspevam da se ulogujem u njegov setings.
Kada odem na 192.168.1.1 i ukucam ime i pasword, ne dešava se ništa, tj opet mi traži da kucam lozinku, koja nije menjana već je standardno admin, admin.
Jedini način da uđem u setings je da uradim reset, onda sve ponovo podesim ali to tako traje nekoliko dana i opet nakon toga počne da odbija pristup.
Inače, internet radi bez greške ali mi je baš čudno da posle nekog vremena više ne mogu da se ulogujem.
Jel to znak nekog kvara ili ima načina da se ovo reši?
Probao sam u više browsera, Chrome, Explorer ali je uvek isto.
Isključivanje modema iz struje, ne pomaže, već kao što rekoh samo reset i to na kraće vreme, što baš i nije neko rešenje jer onda uvek izgubim sva podešavanja.

Једино ако неко од споља приступа рутеру и мења лозинку. Да ли је укључен приступ рутеру од споља? Евентуално да ти нешто брља по компу па и то промени. Да ли можеш да експортујеш подешавања па када се опет промени лозинка, ресетујеш и импортујеш све?

Hvala na odgovoru.
Kako da proverim da li je uključen pristup ruteru od spolja?
Inače nije u pitanju ruter već običan adsl modem, jedino ako provajder može nešto da menja sa svoje strane bez mog znanja, a osim mene niko ne koristi ovaj modem i računar.
Taj modem imam oko godinu i po i nije bilo tih problema do pre par nedelja kada sam hteo nešto da pogledam u setovanjima i nije hteo da me uloguje.
Posle reseta sve je proradilo, onda neko vreme nisam ni razmišljao o tome i juče sam ponovo pokušao da se ulogujem ali neće.
Siguran sam da bi opet prihvatio standardnu lozinku posle reseta.
Da li je uopšte moguće da provajder promeni fabričku lozinku, sa svoje strane?
Sve što želim je da ukucam lozinku i da uđem u setovanja, bez potrebe da stalno resetujem modem i importujem podešavanja.
U principu nije ovo neki strašan problem ali me buni šta je po sredi.
Ako je kvar da menjam modem, ako nije da probam da rešim nekako.

Resetuj ruter ,importuj podesenja i PROMENI LOZINKU, ocito ti je neko spolja menja. Ako ti sve bude radilo OK, problem resen, ako se ponovi, menjaj ruter.
ps: neverovatno koliko ljudi ostane na admin/admin Desilo mi se da sam imao problema sa DDNS serverom pa sam pokusavao da nabodem svoj ruter (poznat mi je opseg adresa koji moj adsl provajder koristi). Otprilike na svaki treci sam mogao da se ulogujem, da npr poturim pogresan firmware i ubijem uredjaj. Ljudi, menjajte sifre ili zabranite pristup ruteru sa WAN-a.

Poslednja izmena:
Uradio sam sve tako i za sada je u redu.
Videću za nekoliko dana kako će biti.

Vrh Dno