Šta je novo?

TP-Link TD-8816 problem

Ripper

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
650
Imam Verat ADSL, dotični ruter...nakačen na Apple Airport extreme. Sve radi super, međutim danas se pojavio problem, kad pokušam da pristupim tplinku (192.168.1.1) admin/admin samo izbaci:

"This object on the RomPager server is protected"

Reset rutera nije pomogao...na netu sam tražio rešenje i ništa pametno nisam našao.. Kad ugasim/upalim ruter, promeni IP, net radi...ali ne mogu da mu pristupim ? Jel to Verat nešto ograničio low portove ili ?

p.s. jedino još nisam probao da ga nakačim direct na iMac kablom ali ranije sam mogao da mu pristupim bez problema a nisam ništa čačkao u međuvremenu..

Pad/pin napona ili sl,meni se isto desilo pre 10-tak dana na istom ADSL modemu.

Imas pozadi reset dugme,stisni i drzi ga 15-tak sekundi.
Pustis ga i onda ce da se resetuje,trebace mu malo vremena i kad ponovo krene bice sve po default-u i moci ces da mu pristupis standardnim pristupom.

Imam sledeci problem sa ovim ruterom i ne znam kako da ga resim: Koristim ovaj ruter za adsl i TP Link 740N da saljem wireless. Juce mi je internet nenormalno sporo radio pa sam resetovao oba rutera i nije pomoglo. Jutros isto problem spor internet, diskonektuje se cesto itd.. Onda sam hteo da prikljucim samo 8816 bez 740N i na desktopu nece :smash:, ona lampica za LAN samo treperi i pise mi kao da nema lan kabla, niti mogu da mu pristupim. Isto se desava i na laptopu. Na drugom laptopu sa kojeg sada pisem, ruter radi, nema problema kao kod desktopa i prvog laptopa? Sta mu je, kako moze da radi na jednom kompjuteru a na druga dva ne?

Vrh Dno