Šta je novo?

TP Link Print Server TL-PS310U i Canon MP220

jopopo

Cenjen
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poena
199
U postojećoj kućnoj mreži imam Canon Pixma MP220 (MFP) štampač koji je povezan na Print Server TP Link TL-PS310U i to pod ostalim Vindouz računarima radi kako treba.

E ono što mi se desilo je stvarno čudno: kada sam prvi put instalirao mrežni štampac na Meku, u kartici DEFAULT nije bilo ničega a printer sam dodao kao IP, LPD protokol, IP adresa print servera, odgovarajući drajver sa Canon sajta i radilo je štampanje (skeniranje naravno nije).

Pošto sam reinstalirao sistem (clean install) i krenuo ponovo da instaliram štampač desilo se to da se sada u polju DEFAULT pojavljuje printer, kao na slici dole. Kada kliknem na printer sva tri polja (NAME, LOCATION, PRINT USING) ispod sa automatski popune ali kada kliknem na ADD brzo se pojavi dijalog DETERMING INSTALLABLE OPTIONS i još brže nestane. Znači ne mogu da ga dodam na ovaj način. Ako krenem kao pre kroz IP neće više ni tako jer opet pomenuti dijalog prozor brzo se pojavi i nestane.

Ako sve ovo gore krenem da uradim kroz CUPS veb interfejs, uradim bez problema na bilo koji od dva opisana načina, printeri se pojave u listi ali kad hoću da štampam poruka je: Error Number : 306 A communication error has occurred...

Win7 pod WMVare štampa isto bez problema.
Štampač zakačen na USB radi bez problema.

BTW na mnogim forumima sam video da se ova greška javlja u glavnom sa raznim Canon printerima, niko nema rešenje za problem i takođe postoji samo jedan drajver pa nemam neku mogućnost da probam i da menjam.

Jel ima neko ideju šta je možda problem?

Poslednja izmena:
Rešio sam problem. Skinuo Gutenprint v5.2.6 drajvere (u sistemu su bili v5.2.3) i instalirao. Onda sam ručno odabrao te umesto ponuđenih drajvere i sada radi.

Nazad
Vrh Dno