Šta je novo?

TP Link 542 - Secutity pomoc

webtim

Slavan
Učlanjen(a)
24.07.2005
Poena
304
Imam TP Link 542 wireless ruter na koji je povezan desktop putem utp kabla i laptop koji ide bezicno. Sve radi kako treba ali je problem sto mi se jos neko iz blizine kaci na ruter i ubija mi brzinu. Kako da setujem ruter da onemogucim da se komsije kace na njega?

Mozes ovako: u meniju odes na security,stikliras "Enable MAC Address Filtering" onda kliknes na "Mac filtering" isto se nalazi u security,upises Mac adrese tvojih kartica koje se kace na taj ruter (ovo mozes da vidis tako sto ces u command promtu da ukucas "getmac") Samo ce kartice ciji je Mac upisan u ruter moci da se kace na njega i to je to.

Opet se pojavi uljez na mrezi. Imam njegovu MAC adresu i upisao sam je u MAC filtering i dao "Disable".

Kako mogu da uradim da mi je mreza Secured i da se loguju samo sa passwordom?

Trebalo bi da je dovoljno to oko mac adresa, samo ne ides na security nego, posto se kace preko wireless-a jel da, odes na Wireless->MAC Filtering, tamo stikliras "Deny the stations not specified by any enabled entries in the list to access" , a ispod ubacis mac adrese tvojih uredjaja i ne bi trebalo da moze da se vise kaci na ruter. Ovo ti je bolje jer sta ima da se uopste kaci na ruter, a sa security mu brani samo net koliko ja kapiram.Tacnije moze jedino ako provali koje su ti mac adrese i da izmeni kod sebe na tu mac adresu , ali mislim da se to vec moze lako otkriti na Wireless Statistics i vidis ako je mac adresa tu, a nisi ti nakacen da je "uljez". Ako nastavi da se kaci na ovu foru, onda treba ukljuciti enkripciju ali nemoj sada to, probaj prvo sa mac adresama. Jos ti je korisno da stavis na DHCP->Address Reservation postavis ip adrese za mac adrese uredjaja da uvek imaju isti ip. Poz.

Nazad
Vrh Dno