Šta je novo?

Totalni krah win2000

codejan

Čuven
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i5-3470 quad core
Matična ploča
Gigabyte GA-P75-D3
RAM
Kingston 12GB DDR3 HYPER blu
GPU
EVGA GeForce GTX 260 896MB DDR3
Storage
Hitachi 1TB, EXRAM 512GB SSD
Zvuk
Creative Live! 5.1
PSU
Thermaltake SMART RGB 700W
Kućište
MS MidiATX
Monitor
BENQ FP91G+, HP W19
Miš & tastatura
Logitech MX400
Ostale periferije
neo SW-H55
Laptop
Lenovo ThinkPad T450s, ASUS eeePC 1001HA
Tablet
Lenovo TB-8505X
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi 10 2022, Samsung Galaxy A17 4/128
Pametni uređaji
Denver BFH-17, Xiaomi TV Stick 4K
Pristup internetu
  1. ADSL
Nisam neiskusan računardžija, čak mogu sebe svrstati u red naprednijih korisnika. Kažem to jer sam par godina bio seviser u jednoj boljoj užičkoj firmi i gomila nekog iskustva je iza mene.

E sad, doživeo sam nešto što nikad nisam video. Windows 2000 se urušio, bukvalno, sam od sebe kao kula od karata. Počele su da iskaču putače o nepostojećim fajlovima itd. Cela NTFS particija na kojoj su instalirani programi i win folder je masakrirana, nije izgubljena, već masakrirana. Naime, posle hiren diska i volkov commandera koji je pokrenuo checkdisk, vc mi je pokazao na c particiji siromašni win folder i par fajlova oko njega. Ni traga program filesima, dragocenim my documentsima i ostalim folderima na ovoj particiji.

Pa morao sam ovo da prenesem ljudima na benchu i da ih pitam da nisu čuli za neki novi virus koji može da prođe pored zadnjih win2000 updateova, nod32 i outposta. I uopšte ako ima neko da kaže nešto o ovome, bio bih mu zahvalan.

** Inače u pitanju je Compaq-ov kompjuter zadužen za fizikaliju i stabilnost u mojoj sobi, a koji je već radio pouzdano 6 meseci.

Poslednja izmena:
Auu. To prvi put chujem za Win 2000 (po meni, najstabilniji Win koji je M$ ikada izdao). Kod mog prijatelja 2000 SP3 radi 4 godine kao sat. Pre mesec dana zove me on i kaze da mu neshto sporo radi komp. Instaliram mu NOD32 i sa starom bazom ladno nadje 312 virusa. 😀
Od tada radi k'o nov.

Nazad
Vrh Dno