Šta je novo?

Total Commander i mreza

xaver

Čuven
Učlanjen(a)
28.02.2004
Poena
620
Imam problem:

Cesto bruzujem po mrezi (dva racunara) iz total commandera....e sad stalno mi se desava kad prozovem neki drajv na drugoj masini da cekam po 20sec da mi otvori, onda kopiram fajl pa cekam opet 20sec da me pusti ponovo u total commander.

Desavalo mi se da radi fino bez tih cekanja, ali sta sam podesio da bi to cekanje nestalo - ne znam.

Dali je do win firewalla (iskljucen - off)

Da li ima veze sto ova druga masina deli internet sa prvom (internet connection shareing pa onda automatski njegova IP adresa ide pod "automatic" sto znaci da sam dodeljuje IP ....valjda bi kad ima fiksni IP islo brze - mozda lupam, palo mi na pamet)

Da li jos nesto treba da podesim?

Obavezno stavi fixne IP adrese na masine, npr 192.168.10.1 i 192.168.10.2, i onda nasteluj internet connection sharing ( mozda nema veze sa tim kasnjenjem, ali imam 6 kompa na poslu i total commander-om bez problema i kasnjenja pristupam svim kompovima )

pa ne znam mogu li da imam fiksnu IP i internet con. shareing ?
Cim ukljucim int.con.shareing otera IP adresu na "automatic".

Kapiram da tako mora ... ili gresim?

Nemoj drajvovima da pristupaš local area network, već ih mapiraj i stavi reconnect on logon.
Trebalo bi da reši problem sa zakucavanjem TC, osim u slučajevima kada pristupaš folderu sa više stotina/hiljada fajlova, ali i tada se samo uspori i vrlo brzo prizove svesti :)

da znam to za mapiranje...mogao bih mada imam 11 particija/drajvova/dvd-ova/usb-ova i bas bih izbegao nova slova.

...znam da mi je radilo bez problema, bas sam isprobavao i brouzuje momentalno a onda uspori..

Hm, kod mene drajvovi sa drugog kompa iz mreze stoje u "directory hotlist" dugmetu (zvezdica u TC)...elegantnije od novih dugmica :)
I to mapiranje je svakako resilo problem sporosti pristupa (preko network neighborhood/entire netwok/itd)...koji sam i ja imao.

Nazad
Vrh Dno