Šta je novo?

Total Commander Clone

pera451

Slavan
Učlanjen(a)
19.07.2008
Poena
319
Sa cime od file management programa a la "Total Commander" imate najbolja iskustva?

Vec duze koristim Krusader, probao i sam i dosta drugih (Worker, ...), ali nijedan od njih nema ni izbliza Look & Feel TC-a.

Ono sto mi najvise nedostaje je funkcija kojom bih u jednom od prozora mogao pritiskom na neku kombinaciju tastera mogao da otvorim direktorijum koji je u drugom prozoru.

Znaci, u levom prozoru mi je, recimo, /windows/E/flac, u desnom /home/pera, ja nesto pritisnem i otvori mi se u desnom /windows/E/flac.

Bilo bi lepo ako bi moglo u Krusader-u, ako ne moze gde moze?

Ono sto mi najvise nedostaje je funkcija kojom bih u jednom od prozora mogao pritiskom na neku kombinaciju tastera mogao da otvorim direktorijum koji je u drugom prozoru.

U TC-u, uključiš opciju "show drive buttons", onda klikom na dugme drajva ti se u tom prozoru otvara dir iz drugog prozora.

Ja znam kako se to radi u TC.

Pitanje je koji Linux file management program to moze da mi odradi. Na Krusader-u nisam provalio, za druge ne znam.

Eee, od tog clanka sam i ja posao...

TuxCommander jos nisam probao, to je sledece...

Eee, od tog clanka sam i ja posao...

TuxCommander jos nisam probao, to je sledece...

Da li si probao da prebacis Krusader u mod Total Commandera ima u setovanju, takodjer neke stvari kao sto je terminal rade samo ako se instalira kubuntu-desktop ako ga koristis u Ubuntu. Meni je krusader nezameljiva altka, stavis u setovanju /usr/bin/gksu i moze da startujes root mod i odradjujes posao sve na jednom mestu.;)

Prvo losa vest. Tux Commander izgleda sjajno, ali ne radi sjajno. Zamrzava mi masinu koja ima zero downtime????????????

Dobra vest: lega svaka cast. Uopste nisam video TC mod. A Alt+o resava problem o kome sam pricao! Hvala! Hvala! Hvala!

:banana::wave:

Krusader ponekad .. ali uglavnom sam na MCu :) ... navika pa to ti je :)

Nemam vise nerava za text mode, ma koliko dobar bio...

muCommander je po mom iskustvu najbolji od svih ako izuzmem mc :)

Poslednja izmena:
Sta sa njom?

Ne volim je. Pre sam za nesto u C++... Cross-platform mi ne znaci puno...

trenutno se razvija emelFM2 "gtk+2 verzija krusader-a" da se tako izrazim ... dobar je ali nedovrshen ..

Znaci, u levom prozoru mi je, recimo, /windows/E/flac, u desnom /home/pera, ja nesto pritisnem i otvori mi se u desnom /windows/E/flac.

Bilo bi lepo ako bi moglo u Krusader-u, ako ne moze gde moze?

ne razumem u cemu je problem, i u totalcommanderu i u Krusaderu se to postize
sa CTRL+ strelica desno

Ne nuzno. Ovo dalje vazi za TC.

Ako je kursor na nekom fajlu, onda da.

Ako je na nekom direktorijumu, onda se u druom prozoru otvara sadrzaj tog direktorijuma.

Znaci, nije bas isto.

^ Broj skinutih cega? Kopija za Linux ili overall? :)

nesto taj muCommander deluje 'siromasno' bar na osnovu screenshot-ova..

@Pera
otprilike isto tako se ponasa Krusader, jedina razlika je kad to uradi na vrhu liste, tj. na ".." dir-u
tada Krusader (pravilno) prebaci na prethodni dir a TC ostane u istom.

jeste da ima male razlike u odnosu na alt+F2, ali broj koraka je prakticno isti. posto obicno u vecini direktorijuma imas bar jedan fajl, dovoljno je da pritisnes 'End' i onda onu kombinaciju.

evo upravo sam proverio i moze i jednostavnije, znaci ako ti je aktivan *desni* panel, onda pritisni: CTRL+strelica_desno

i radice ti bez obzira dal si na dir-u ili fajlu..

Po nekim mojim licnim iskustvima najbolje su se pokazali i najpriblizniji po onome sto nudi TC su Krusader i Gnome Commander
MC je dobro resenje za ljude koji prevashodno koriste konzolu-mislim da nema preteranog smisla koristiti ga ako se vozi i neko full graficko okruzenje(citaj KDE i Gnome ;))

muCommander je po mom iskustvu najbolji od svih ako izuzmem mc :)

Potvrđujem iz sve snage ovo za muCommander. Prednost mu je i što ga ima za sva tri glavna OS-a - Linux, OS X, Windows. I radi posao.

Ko želi može da proba i Gentoo (po ovom dual-panel menadžeru je i distro posle dobio ime). Source je na http://obsession.se/gentoo - pisan je u čistom C-u, pa je lako iskompajlirati običnim "./configure && make && make install".

meni je mucommander bolji i od total commandera... probao sam ga pre par minuta i bukvalno se zaljubio : ) pa sam zato udario search da vidim dal ga je neko pominjao ovde : ) crta grafik brzine dok kopira, haha extra. ima i opcija verify file integrity nakon kopiranja što je xtra, samo ne znam kako da namestim da se automatski pali, a ne svaki put da kliknem na to kad zadam da nešto kopira. još samo mi smeta što ne mogu na dugme da vidim koliki je neki folder, kao u total commanderu kad pritisneš space, a on ti pokaže koliki je. u mucommanderu moram alt+ enter

ogromna prednost je što radi na svakom kompjuteru, sa svakim os-om ima čak i portabilna varijanta xD

apsolutna, apsolutna preporuka!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno