Šta je novo?

Total Commander 6.5 is out :)

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Total Commander, Version 6.50, is a Shareware file manager for Windows® 95/98/ME/NT/2000/XP, and Windows® 3.1.

Features in Total Commander 6.50 now include :
Two file windows side by side
Multiple language support
Enhanced search function
Compare files / synchronize directories
Quick View panel with bitmap display
ZIP, ARJ, LZH, RAR, UC2, TAR, GZ, CAB, ACE archive handling + plugins
Built-in FTP client with FXP (server to server) and HTTP proxy support
Parallel port link, multi-rename tool
Tabbed interface, regular expressions, history+favorites buttons
New: Thumbnails view, custom columns, enhanced search
And many more!

Download: http://www.ghisler.com/download.htm

To je sto oni kazu 🙂 Ja i pored visecasovnog koriscenja programa ne primecujem neku veliku razliku u odnosu na 6.03 verziju.

Evo svih novosti:
New in Total Commander 6.50:

- Thumbnail view: Display of miniature pictures for images and some other file types
- Custom columns mode: Up to 29 different user-defined view modes with custom columns
- Content plugins: Display+Search for additional file properties, use in multi-rename tool
- Overlay icons for special file types like LNK files (configurable)
- Automatic installation of plugins and languages when opening plugin archive (if supported by the plugin)

- New configuration page for configuring all plugin types

- Alt+Shift+F3 loads lister without plugins and any multimedia additions

- Shift+button click on current directory switches to the dir part on which you clicked
- Shift+button click in search on 'go to file' or 'feed to listbox' opens dir in new tab
- Search for NTFS-encrypted files
- Define different location of tree content files (treeinfo.wc)
- Show current speed also when copying in synchronize dirs function
- FTP: Support for MODE Z compressed uploading/downloading
- New type of locked tab: still allows to change dirs, but reverts to tab-root when clicking "\" or switching to other tab

- Multi-rename tool: Multiple search+replace, search+replace history, button to reload rename results
- F5 - F2 now transfers in background also for FTP uploads+downloads

- New pseudo environment variables supported in path names, pointing to locations of virtual folders:
%$APPDATA%, %$DESKTOP%, %$PERSONAL% (My Documents), %$PROGRAMS%, %$STARTMENU%, %$FONTS%, %$STARTUP% (use lowercase to access env vars with these names)
- New internal commands (for button bar, starter menu and user-defined hotkeys) to change drives: cm_GotoDriveA..cm_GotoDriveZ, cm_GotoNextDrive and cm_GotoPreviousDrive
- New internal commands cm_srcactivatetab1..10 activates tab 1-10 in source panel, similar for target panel.

- Subdir filters now also work when copying (only files of this type). Syntax: Include: somedir1\ somedir2\ Exclude: *.* | somedir1\ somedir2\
- Synchronize dirs: Also allow to set copy direction of equal files (via right click menu only!), e.g. for copying them to a different location
- Remember special display modes (thumbnails, comments, custom columns) separately per tab, and when closing
- The complete list can be found in history.txt

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam presao sa 6.03 na 6.50 i ostacu na njemu,nije neka ogromna promena,ali ne znam ni sta korisno mogu da ubace u ovako odlican program

ZoNi je napisao(la):
mogli bi, npr, konacno da ga malo ulepsaju (da ne izgleda vise ko da je skinut sa Win 3.1) 😉

Slazem se,bilo bi super kad bi bilo 2 teme,jedna u Xp fazonu,a druga ova sadasnja,pa ko kako voli

Mogli bi recimo da dodaju u queue opciju prilikom kopiranja da se osim prikazivanja progresa trenutnog fajla prikazuje i progres ukupnog transfera koji ukljucuje sve queueovane fajlove

Koji donji progres bar ? Ako mislis na <6.5 to ne postoji, 6.5 jos nisam probao, dok ne nadjem 1 fajl za njega koji mi fali 😉

30.5€
Hm, ja sam mislio da kad se jednom uzme to vazi zanavek, tj. da sve naredne verzije bivaju dobijane za dz (tj. samo se skine i apgrejduje postojeca). Ovde kazu "dobija se besplatno nekoliko narednih verzija"...hm

filipenko je napisao(la):
30.5€
Hm, ja sam mislio da kad se jednom uzme to vazi zanavek, tj. da sve naredne verzije bivaju dobijane za dz (tj. samo se skine i apgrejduje postojeca). Ovde kazu "dobija se besplatno nekoliko narednih verzija"...hm

Nisu oni to dobro formulisali. Key koji se dobija kada ga kupis vazi za svaku narednu verziju.
Ako slucajno gdin Ghisler promeni format samog wincmd.key, tvoj 'zastareli' kljuc ce biti zamenjen.

Ja legalno koristim TC u zdravlju i veselju vise od godinu dana 😀

Ja pretpostavljam da key vazi 100% za sve verzije "jednog broja", recimo ko uzme key za 6.0 vazice mu i za 6.99, ali me zanima da li ce vaziti i za 7.0 ? 🙂 Ja sam najozbiljnije zainteresovan da uzmem totalcmd, ali kad izadju win64 ili longhorn, program ide preko verzije 7, nema 'leba...

Ja pretpostavljam da key vazi 100% za sve verzije "jednog broja", recimo ko uzme key za 6.0 vazice mu i za 6.99, ali me zanima da li ce vaziti i za 7.0 ? 🙂

Evo citat iz license doc-a

... You can also use an old version of Total Commander, by copying the file wincmd.key to the directory of the shareware version...

...Future versions (updates)
Until further notice, all updates are free...

...The file wincmd.key will register at least the next few versions of wincmd. Attention: This file is personal and may not be distributed!

Ovo 'until further notice' se do sada pokazalo kao 'forever' 😀

ZoNi je napisao(la):
mogli bi, npr, konacno da ga malo ulepsaju (da ne izgleda vise ko da je skinut sa Win 3.1) 😉
...i da ubace stablo kao što je u Xploreru2. Odmah bi prešao na njega. Stvar navike.

To uopste nije problem.U levom panelu izaberes tree kao pikaz a u desnom koji hoces i sibaj.Inace nikada ne bih menjao Explorer za TC i ne znam kada sam ga zadnji put pokrenuo ne racunajuci casove informatike u skoli.

TC je jedan od programa koji zaista zasluzuje da se kupi, zaista prava retkost. Za razliku od windowsa koji ne da treba piraterizovati nego ...

Ima li jos neko problema sa sortiranjem u TC 6.5 (date, name...)?

kjgkreek je napisao(la):
TC je jedan od programa koji zaista zasluzuje da se kupi, zaista prava retkost. Za razliku od windowsa koji ne da treba piraterizovati nego ...

Hocesh da kazesh da Win ne valja? Znachi da ima neshto bolje... :zgran:

ZoNi je napisao(la):
Od toga nema nista. Program je radjen u Delphiju 2, koristi standardne kontrole, i ako bi se autor odlucio da svaku zameni sa bitmapom, to bi trajalo vecno (uz veliku verovatnocu da se nesto sjebe)...
Jako je *******o uvoditi podrsku za skinove kad je program toliko razradjen... to se radi ili na pocetku, ili nikad (ili ako se dobro plati 🙂 ).

A sta uopste ima da se ulepsava ? Meni je sve lepo ovako kako jeste. Naravno, promenim par boja za background, ukljucim par tabova, prikaz kakav zelim, sve se lepo sacuva u wincmd.ini u win direktorijumu i gotovo - to je to. Ne vidim sta bi se ovde moglo ulepsati, a da ne bude na racun funkcionalnosti.

A sta uopste ima da se ulepsava ? Meni je sve lepo ovako kako jeste. Naravno, promenim par boja za background, ukljucim par tabova, prikaz kakav zelim, sve se lepo sacuva u wincmd.ini u win direktorijumu i gotovo - to je to. Ne vidim sta bi se ovde moglo ulepsati, a da ne bude na racun funkcionalnosti.
Upravo! Program ima toliko nakazan korisnički interfejs da je to: Neviđeno! :d
@ZoNi: Two Thumbs Up za xplorer2 Lite v.1.0.0.2! 😉

Poslednja izmena:
Ponekad mislim da je Ronnie u stvari Zoni pod drugim nickom, posto samo vas dvojica imate misljenja suprotna ostatku foruma :d

ma, neee... meni se ne svidja to sto vecina ljudi proba samo najpoznatiji program iz neke kategorije, i posle koristi samo i jedino taj program, uz tvrdnju da bolji ne postoji!

eto, ja sam imao TC od verzije 3.x do 6.03... definitivno sam posle toliko vremena i pokusaja navikavanja, shvatio da ama bas nista kod TCa meni ne pomaze da radim brze/bolje/lakse... meni je xplorer2 totalno ok, gotovo da nista ne bih menjao...

@ Ronnie: xplorer2 ~~~ Latest version: 1.1.0.3 [2.Jan.2005] (784 KB)
http://netez.com/xplorer2/x2lite.htm

Tja... navika jeste cudo. Meni je TC odmah legao s obzirom da sam pre njega koristio i Norton Commander i Dos Navigator u vremenu pre Windows-a. Meni licno to drvece foldera i ikonice nista ne znace, od momenta kada pokrenem TC ja ne diram misa uopste.
Probao sam par drugih file managera i nijedan mi nije odgovarao u toj meri.

Svasta.
Ja sam bio zakleti "explorerovac" i oduvek sam izbegavao total commander. Onda sam jednom prilikom video koliko je lakse iz njega odraditi neku operaciju (ali vise se ne secam koju) koju sam cesto obavljao.
Tada sam postepeno poceo da se navikavam i danas ne da ne mogu da smislim drugi fajl menadzer nego je to strasno. Ukljucujuci i xplorer2 koji sam probao. Nije ni do kolena totalcmdu po funkcionalnosti. Ne bi se dzaba zvao Totalni Komandant 🙂

eh, filipenko... ja NISAM rekao da je Xplorer2 jaci od TC-a! Naprotiv, smatram da je TC jedan od najmocnijih file managera (pored Speed Commandera i Directory Opusa)...

medjutim, ako se gleda i cena (znam da je vecini, pa i meni, to jos uvek nebitno), onda je stvar drugacija... uz to, ako neko vise koristi misa (ja, npr) onda je TC potpuno mucenje...

hm... dodatno, Xplorer2 ima 3 prozora 😉 i "preview window"

Poslednja izmena:
Probao Xplorer2 i skinuo ga posle 15min,TC mi je neprevazidjen

Nazad
Vrh Dno