Šta je novo?

Toshiba x200-15k freeze problem

Adanos

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2006
Poena
345
Naime laptop je leteo pre instaliranih update-ova, igrao sam Gothic 3 u full na 1680x1050, Tigerwood PGA tour 2008 takodje cak po 4-5 sati ali u poslednje vreme posle par minuta igre racunar se zamrzne.
Radim na Visti 32bit Home i pre instaliranih update-ova je radio sasvim fino. Mislih mozda je i do Kasperskog mada probao sam sa iskljucenim programom i opet isti problem :(
Any suggestion for this problem? Would be gratefull :)
Hvala unapred

P.S. gde bih mogao naci sveze drajvere za moju karticu 8700GT? Trazio sam na mnogim sajtovima i forumima ali nikako da nadjem valjanu verziju :(

Uf, pa imas recovery disk pa uradi ga i bice sve kao kad si ga kupio (beckup-uj podatke). A za drajvere idi na www.laptopvideo2go.com i skini 165.01 za vistu i ako hoces da overklokujes koristi atitool jer kolko vidim u 165.xx seriji moze da se klokuje za razliku od 163.xx serije. Skines drajver i modifikovani inf koji prekopiras u direktorijum gde raspakujes drajver (overwrite starog).
Btw. Jel si zadovoljan laptopom?
Bbtw. Izasao je novi bios 1.80 ver. na sajtu ...

E da inace nije na grafickoj DDR2 kao sto ti stoji u "moja masina" vec DDR3. :)

Hvala mnogo druze :) Drajveri instalirani po uputstvu sa promenjenim infom, mada napatio sam se dok nisam naleteo na valjan link za inf fajl :D Racunar radi odlicno mada mi se poremetio prikaz trave u Tigerwoods-u :( Skoro da je i nema iako je namestena na max.
Inache prezadovoljan sam sa laptopom, pripremam mali review ali jedina stvar koja me tisti je 4500 poena u 3dmark 06 :(
Najbolji deo laptopa je ekran, prosto sam fasciniran :)

Pa to ti je normalan skor... uzmi sa ati tool 0.27 i stavi za core sa 625 na 770 i za mem sa 700 na 970 i dobices ko ja oko 5600 poena... a jos kad budem provalio kako i shader da overclockujem (posto nemozes da overklokujes sa 163.xx drajverima samo sa 158.xx najnovijim a shader moze tek u 163.xx drajverima da se overklokuje) bice oko 6200 garant. E sad treba sa nvflasom nesto probavati ali on nemoze da izvuce informacije iz graficke ali nasao sam na netu bios doduse sa zverine dell xps m1730 ali ona isto ima 8700m gt x2 ali trebalo bi da su isti. Pa cu da vidim dal taj da promenim i onda sa njim da fleshnem. Ajd izvesti cu te... Btw. lepo da ti si uzeo da radis review, meni i tako mrzelo :p

Izvini sto iskacem iz teme, ali koliko si platio tu toshibu i da li se osecju posledice 4200RPM?

Ja sam platio 155.000 din, a neosete se posledice 4200 diska pogotovo sa ovim turbo robinson-ovim flashom od 1gb koji bas ubrzava stvar. A inace ako ti bas smeta uzmes 120gb seagate 2.5" sata2 7200 disk sa 8mb kesha (oko 100e u Pinu) i da ga stavis u laptop umesto ovog 300gb kao sistemski a ovaj da stavis u firewire fioku 2.5 i da pevas. Kazem firewire posto laptop ima mini firewire ulaz a i brze su se pokazali da rade diskovi na firewire ulazu. E sad da pokrenemo jednu diskusiju sto se ovog laptopa tice: on ima mesta i za jos jedan hdd 2.5 da se stavi ali nije izveden konektor. Za americko podrucije (mode x205) podrzava 2 diska ali su nas uskratili izgleda samo za konektor. Jer pogledao sam, u biosu pise da ima hdd1 toshiba pa vec ovaj 300gb... a za hdd2 prazno, sto znaci da bios moze, a otvorio sam drugu pregradu na laptopu za drugi hdd i video da ima samih lemnih mesta i jedino znaci fali zenski sata konektor (a kolko vidim to lemno mesto je prikaceno na plocu, sve regularno). I sad moje pitanje je dal neko moze da nabavi taj zenski sata prikljucak i da ja to probam jer u tom slucaju bih i ja stavio 120gb 7200 za sistemski a ovaj 300gb 4200 bi stavio na to drugo mesto i milina. Mislim mogu ja njega i u fioku ali ovako bi bilo mnogo lepse, pride sto bih se mogao da pravi i raid, kad bi stavio iste diskove. Ajde ljudi pomagajte :)

Poslednja izmena:
I stavicu odvojeno da pokrenemo drugi diskusiju, ja sa nvflashom nemogu da flashujem ovu graficku jer kaze unknown. E sad ja sam skinuo bios za dell xps m1730 graficku tj. ona ima dva roma jer su u sli modu 8700m gt. To je ista graficka ko ova pa sam mislio da tu promenim svoje vrednosti za overklok pa sa tim da flashujem graficku, jer shader nemogu da overklokujem sa 163.67 pa na dalje jer je nvidia zabranila overklok (overklok moze samo do 158.xx drajvera). Jel mislite da to moze da radi?

Ja nemam pojma ni za SATA ženski konektor, ni za Flash bios-a grafike, ali ako moje mišljenje vredi koju paru, meni se čini da kako si krenuo uskoro postoje realne šanse da postaviš ovde pitanje "a gde je taj Toshiba servis" :) :)

Nadam se da ipak nećeš ... ali ... možda ne bi bilo loše da iskuliraš to, tim pre što ćeš budženjem konektora SIGURNO izgubiti garanciju, a ovaj model dolazi sa finom garancijom od dve godine, meni se čini da bi to bila prava šteta...

Ne brini zvao sam ja Toshibin servis (ComTrade servis) i rekose mi da moze da uradi to ako mu donesem konektor, doduse nece biti vise u garanciji... Mislim ako nadjem konektor mogu i sam da uradim... A neplaniram to sad verovatno da uradim... Kad istekne iz garancije, a do tada u firewire fioci ce boraviti.

Izasli novi drajveri 167.26 koji omogucavaju overclock shader-a i sada umesto 5600 u 3dmark06 dobijam 6161.... hehe... core/shader/memory 770/1840/970 ... Koristio sam riva tuner 2.05 i sve radi savrseno. Dobijamo rezultate iste kao i 8600gt sli model toshibe, a taj model ce kod nas kostati 2400E+ ... Sto bi bacali tih 450E+ kad ovako savrseno radi, a i sli mi nije pouzdan, em se greje ko lud em pitanje kolko igra koristi sli itd.

Za vistu:
http://www.laptopvideo2go.com/forum/...howtopic=15587

Za xp:
http://www.laptopvideo2go.com/forum/...howtopic=15587

Nazad
Vrh Dno