Šta je novo?

TOSHIBA Satellite L40-14B driver?

SikiN

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2006
Poena
319
Uspeo sam nekako da instaliram Xp na toshibi i driver za graficku ali nikako ne mogu da nadjem drivere za zvucnu, modem i WiFi.:S: Na Toshibinom sajtu nema podrske za ovaj model :smash: , izgleda da je samo za Vistu. Svaka pomoc bi mi doro dosla.

Pitanje za SikiN-a. Kad zapocnem instalaciju xp sve je u redu dok ne dodje trenutak za odabiranje diska,tad mi kaze da nemoze da nadje hard.Vidim da si ti nekako resio taj problem pa napisi kako(mozda upali).

Ljudi bre pa samo na ovoj prvoj strani ima par tema oko muka sa drajverima za laptopove koji dolaze sa preinstaliranom Vistom a ljudi zele XP,sto ne citate malo,nije toliko tesko!?
Ukratko receno,to i NISU Toshibini drajveri,vec drajveri proizvodjaca hardvera koji taj hardver rade kao OEM-ovi za Toshibu,a posto skoro nikad ne rade samo za jednu firmi (cesto rade i za druge ALI i za sebe) uvek postoji nacin da se nadju drajver AKO se zna koji je hardver u pitanju,a vrstu i model hardvera je macji kasalj saznati (i zatim automatski naci drajvere) pomocu programa My drivers,onda Unknown device identifier,itd,itt... Sad Google-ajte! ;)
Pozdrav ,)

Pitanje za SikiN-a. Kad zapocnem instalaciju xp sve je u redu dok ne dodje trenutak za odabiranje diska,tad mi kaze da nemoze da nadje hard.Vidim da si ti nekako resio taj problem pa napisi kako(mozda upali).
Moras da SlipStream-ujes SATA drivere u Win XP, ja sam ih uzeo sa moje ploce(965) pa tek onda da instaliras XP. Mozes da vidis kako se radi ovde http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=113061
Vecinu drivera sam nasao sa http://forums.computers.toshiba-europe.com/forums/thread.jspa?threadID=27953
Inace Unknown device, identifier i ostali programi ne vide hardver koji imas na toshibi sem WiFi-a. Da bi video sta imas moras prvo da instaliras Vistu, pa tek onda da instaliras XP, mene je to mrzelo da pa sam zato postavio pitanje.

Ne trudite se. Driveri za XP ne postoje.

Meni nece da prihvati za zvuk (ADI 1986A) i za WiFi prijavljuje mi kao rtl8187B ali nece da prihvati drivere, gresim li ja negde ili ti znas nesto sto ja ne znam ili je samo sreca u pitanju :-D

uspeo za wireless, ali sound ni da bekne, prodje sve ono instalaciju MS UAA .... i prijavi Audio Device on High Definition Audio Bus, ali nece da mi prihvati nijedne drivere koje mu dam, u user manualu mi pise da je ADI 1986A, ili gresim!?

Probaj da nadjes WDM_R180 mislim da sam pomocu njih uspeo da dobijem zvuk.

Sa njima sam malopre uspeo da dobijem zvuk!
Ceo dan sam pogubio dok nisam nasao ADI drivere za XP, jos pola da ih instaliram.
i malopre uzmem i nasnimim nekoliko audio drivera na flash i on prepozna realtekove.
pop****o sam!!! na par mesta i u uputstvu od laptopa sam nasao da je ADI zvuk!

Ako bi neko mogao da okaci link za drajvere za modem, ili da mi ih posalje na mail, bio bih mu vecno zahvalan.
Inace, ja se patim sa jednim L40-14F, ali ne biram vise :)

TOSHIBA je upravo izbacila drivere za seriju L40.

Idite na stranicu:

http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/download_drivers_bios.jsp

Izaberite:

product type .... notebook
family.............. satellite
Product series ... satellite L series
Model.............. Satellite L40
Operating system: Windows XP

kliknite na search.

Skinite fajl koji se zove: Driver package. (170MB). Unutra bi trebalo da budu svi driveri za ovaj model.

Slično - izbačeni su za download i driveri za model Satellite Pro A200...

Nadam se da je ovo od pomoći :)

Ne mogu da verujem!!!
Ceo dan visim po netu, a pritom sam cesto i na ovo sajtu bio i ladno upravo danas izbace :)
Hvala ti puno!!!
Skidam pa cemo da vidimo.

Da li neko moze da mi da link za driver za SATA controler...ubih se trazeci i nista...

Jel` instalirao vec neko drajvere is tog Package-a i da li se u njemu nalaze svi potrebni drajveri ili opet nesto fali? Takodje, zanima me da li je neophodno fleshovati bios tj staviti onaj bios koji se moze downloadovati sa istog sajta i koji je samo za XP pa tek onda instalirati xp, drajvere ili bios i ne mora da se menja?

pozdrav.. puno sam citao al nisam skuzio konkretnu stvar
imam nLite i kad zelim integrirati driver unutra.. koj tocno driver trebam za doticni laptom?
ja sam dobio cd sa XP driverima za laptorp.. tamo se nalati i cesto spominjana mapa (matrix sotrage manager) ali to nemogu instalirati na ovom kompu pa uzeti drivere niti integrirati drivere iz te mape jer u biti ne postoje inf. fajlovi...
mozete mi tocno rec koj file da downloadam i gdje.. pa da ga integriram..
unaprijed hvala
super ste
bok

Nazad
Vrh Dno