Šta je novo?

Toshiba satellite c855-12t problem

espltdviper

Cenjen
Učlanjen(a)
19.09.2012
Poena
151
Pozdrav ljudi, imam problem, pre par dana je drugar na moju preporuku kupio toshiba satellite c885-12t laptop u win-winu...sve cool trgovina prosla kako treba ali ne mogu da nadjem na oficijalnom sajtu toshibe drajvere za taj model, sto je najgore trazio sam drajver po drajver i nasao sve sem drajvera za lan...odnosno i njega ali kada krene instalacija tog drajvera jednostavno u nekom momentu prestane i nista se ne desi.... ne znam vise sta da radim pa vas molim za neki savet, najvise bih voleo kada bi nasao komplet originalnih drajvera za taj model.
Specifikacija laptopa je sledeca:
Opis

Toshiba Satellite C855-12T White 15.6"

Memorija 4GB DDR3 1333MHz

Ostalo Čitač kartica, ugrađeni stereo zvučnici (bez okvira)
Povezivanje VGA, HDMI, RJ45, 2 × USB 2.0, 1 × USB 3.0
Procesor Intel Celeron procesor B815 1.60 GHz
Ekran 15.6" Toshiba TruBrite® HD+ TFT zaslon visoke osvetljenosti u formatu 16 : 9 i s pozadinskim LED osvetljenjem rezolucije : 1.366 x 768
Model Satellite C855-12T
Web kamera Integrirana Webcam s ugrađenim mikrofonom
Mreža 802.11b/g/n,Bluetooth® 4.0, 10/100Mbps
Optički uređaj Super Multi DL
Način unosa podataka Tastatura, TouchPad, odvojen numerički deo
Hard disk 500GB SATA 5400rpm
Baterija 6-cell Li-Ion
Grafička kartica Intel® HD

Instaliran je windows 7 x64

hvala ljudi unapred.

Hvala, downloadowacu ih sve, instalirati pa ako bude opet neke frke...kuckamo se :)

Hvala, downloadowacu ih sve, instalirati pa ako bude opet neke frke...kuckamo se :)

Frka uvek kasni :p.
Odaberi tvoj Short model no (imas ispod laptopa i na kutiji, nesto PSK...), odaberi koji OS koristis i na kraju Lan driver i to ti je.

Slična situacija kao kod pokretača teme, zato nisam ni otvarao novu temu. Posavetovao prijatelja da kupi Satellite C855 - 1PP, i reko da pomognem čoveku, instaliraću mu Win 7 64bit... Windows k'o windows, instaliram ga, a sad treba instalirati i drajvere, a tu nastupa potpuna konfuzija. Toshiba k'o da od juče pravi laptopove, totalni amaterizam na sajtu podrške. Kad su se već stisli za pišljivi CD sa drajverima, mogli su bar malo olakšati korisnicima, pa da po serijskom broju ili po tačnoj oznaci modela skinem drajvere za traženi model. Kao u inat svemu ovo radim na poslu i Lap top ne mogu da prikačim na net - koji mi je ovde srednje žalostan, a na sajtu nudi mi se 47 kojekakvih upravljačkih programa, za svaku komponentu od po 3-4 proizvodjača, pa ja da bacim pasulj i odlučim koji drajver ću skinuti, užas!
Isplivaću već nekako i završiti ovo, ali morao sam da podelim svoju frustraciju ovde... P.S. Svaki savet kako što jednostavnije ovo odraditi je dobrodošao.

Sto bi reko jedan moj prijatelj "najteze je dok ne udje prvi put" :-devil-:
Posle prvog puta vec ukapiras sta radi posao a sta ne, stavis ono sto radi sa strane, jer ce taj lap opet kod tebe za jedno mesec dva na isti tretman,e tad to odradis za pola sata :smoke:

Slična situacija kao kod pokretača teme, zato nisam ni otvarao novu temu. Posavetovao prijatelja da kupi Satellite C855 - 1PP, i reko da pomognem čoveku, instaliraću mu Win 7 64bit... Windows k'o windows, instaliram ga, a sad treba instalirati i drajvere, a tu nastupa potpuna konfuzija. Toshiba k'o da od juče pravi laptopove, totalni amaterizam na sajtu podrške. Kad su se već stisli za pišljivi CD sa drajverima, mogli su bar malo olakšati korisnicima, pa da po serijskom broju ili po tačnoj oznaci modela skinem drajvere za traženi model. Kao u inat svemu ovo radim na poslu i Lap top ne mogu da prikačim na net - koji mi je ovde srednje žalostan, a na sajtu nudi mi se 47 kojekakvih upravljačkih programa, za svaku komponentu od po 3-4 proizvodjača, pa ja da bacim pasulj i odlučim koji drajver ću skinuti, užas!
Isplivaću već nekako i završiti ovo, ali morao sam da podelim svoju frustraciju ovde... P.S. Svaki savet kako što jednostavnije ovo odraditi je dobrodošao.

Unknown Device Identifier resava takve probleme, ni moja iskustva sa HP-m nisu bila bolja...

Sve preko HW ID-ja. Izgubio sam bar par sati pokušavajući da nađem drajvere na Toshibinom sajtu tj. sajtovima.

^ Rešili su to katastrofalno, na kraju sam otkrio sve potrebne drajvere i prateće programe. Šta reći kad je za WiFi adapter bilo ponudjeno 5 različitih drajvera? Toshibin online sistem za identifikaciju modela mi je izbacio grešku, dakle ne služi ni za šta. Ko je malo manje upućen mora ili da plati nekom da mu odradi instalaciju i da se moli da će ovaj savesno to obaviti, ili može da sedne i plače.

Ja čak nisam ni uspeo da se registrujem za nomatterwhat garanciju, šatro "trenutno nedostupno" ovo-ono... I to na više lokalnih sajtova probao, dok klasična registracija uređaja prošla. Napisao hatemail korisničkoj podršci pre par dana sa molbom da me registruju (jer me nomatterwhat garancija redirektuje na korisničku podršku). Elem, džaba im takva garancija i pompa oko iste kad ne možeš da se ni registruješ u 15 dana od dana kupovine da bi ostvario pravo na nju. Ne da su mi postali mrski kao brend nego je zločin koliko bi pljuvao i režao. Još to nije ni moj laptop...

Evo i ja da se prijavim u klub:). Isao sa sestrama u kupovinu i na moju preporuku uzele toshibu.

Stvarno im je lose odradjeno ono za skidanje drajvera, izgubio sam 5-6 sati za instalaciju W7-64bit+drajveri.

Za wlan sam nabo drajver iz treceg puta, posle sam za ostalo brze pogodio jer sam skidao prvo drajvere od istog proizvodjaca kao sto je za bio za wlan.

Poslednja izmena:
Mada, i nije bio loš serviserski drill. Ne može bilo kakav duduk da odradi sistem. Potreban je doktor, pa makar se prezivao i Frankenštajn. Čak sam u jednom trenutku zamišljao Japance iz Toshibe kako se ismevaju meni i mojim zaludnim pokušajima da nađem drajvere na oficijelnom sajtu... "Hai, Deinka! Ravnooki nikada neće nači drajvere! Zakopali smo ih duboko u pirinčanim poljima iza palate! Kikikikiki..." Hirohito sucks.

Poslednja izmena:
Hahahahaha dobijas cokoladu od mene ... lepo si me nasmejao... Samsung je po meni lepo uradio taj deo,samo skines jedan mali program i on ti sve detektuje i jedan klik instal... lepo uradjeno i vizuelno i ne gubis vreme

Razumem donekle foru, damo ti dobar proizvod po povoljnoj ceni ali se ne mlatimo sa pumpanjem jena u help'n'support. Ok, fer trejd.

Ljudi, vidim da na ovu temu niko nije pisao evo pola godine ali eto, Toshiba me natjerala da se registrujem i trazim pomoc ako je predhodno ne slomim. U pitanju je laptop Satellite C855-2GD. Ne mogu nikako da nadjem drajvere za Network Controller. Sve sam zivo probao, preturio gore pominjani Tosibin sajt ali sve zalud. Ima li iko kakav savjet, resenje... Unaprijed zahvalan pa makar na trudu.

Ljudi, vidim da na ovu temu niko nije pisao evo pola godine ali eto, Toshiba me natjerala da se registrujem i trazim pomoc ako je predhodno ne slomim. U pitanju je laptop Satellite C855-2GD. Ne mogu nikako da nadjem drajvere za Network Controller. Sve sam zivo probao, preturio gore pominjani Tosibin sajt ali sve zalud. Ima li iko kakav savjet, resenje... Unaprijed zahvalan pa makar na trudu.

nadji hw id u device manager-u na samom nepoznatom uredjaju i pretrazi ga ovde, posle samo nadji drajver mozes i sa sajta proizvodjaca, pozz

vidim da si otvorio novi tred, jel ti radio onaj link sto ti je postovao neko da skines?

Poslednja izmena:
Da li je moguce na ovom laptopu zameniti procesor tj staviti mu jaci? Trenutno je na njemu b815 ako se ne varam,celeron dual core na 1,6ghz...

Nazad
Vrh Dno