Šta je novo?

Toshiba Satellite A55-S106 CPU speed problem !

P9GURU

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2004
Poena
309
Imam doticni laptop vec godinu dana i resio sam da upgradujem malo,ali naprotiv dobio sam duplo lose performanse u poredjenju sa originalnom konfiguracijom.
Laptop u originalnoj konfiguraciji je imao Intel Celeron M 360 1.4Ghz/512mb/60gb hdd ,trenutno sam ugradio Intel Pentium M 745 1.8ghz Dothan/1gb Infineon PC2700/80gb WD.
Problem je u tome sto Procesor nikako nece da radi brze od 600Mhz (100Mhz X6) u bilo kom rezimu rada ni na Max Performances.Ugradio sam i novi Bios (V 1.40) i nista...
Nije mi jasno zasto nece na max performances,Isti Procesor sam probao i na Dell Latitude D610 koji ima isti chipset (I855GM/GME) i na Toshiba Qosmio.Na oba dva laptopa radi kako treba.

Dali je moguce nekako da izvucem max performance od trenutne konfiguracije ili da se vratim na "Native Configuration sa Starim dobrim Celeronom" ove "To-Bi-she" !!

Zar niko ne zna kako da resim ovaj problem...ljudi molim vas dajte mi bar neku orientaciju !

Može biti da je problem do BIOS-a, tačnije da Toshiba namerno nije izbacila BIOS koji podržava taj procesor?

Nazad
Vrh Dno