Šta je novo?

Toshiba Satelitte A10-S128 PROBLEM!!!!!

sh0ne

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2005
Poena
349
Imam problem sa pomenutim laptopom a problem se sastoji u sledecem:

Pao mi je sistem i sada nikako ne mogu da boot-ujem StartUp CD kako bih formatirao HDD i
instalirao Windows XP na njega. Ste se desava?
Kada udjem u BIOS sve opcije su mi zakljucane (ne mogu da ih menjam) osim datuma, vremena,
i lozinke. Ta podesavanja se nalaze sa leve strane BIOS-a. Sa desne strane se nalazi BOOT
PRIORITY opcija koja je zakljucana i koja kaze HDD>CD-ROM>Floppy>LAN.

Pokusavao sam sa svim mogucim stvarima i dugmicima na tastaturi pri paljenju ne bi li
nekako usao tj. otkljucao BIOS ali nista (ESC+F1, F12, Power+C) Uz laptop sam dobio Recovery
DVD na kojem i pise da trebam da pritisnem Power On + C na tastaturi ali ni to ne uspeva.
Usput DVD pleyer mi vise ne cita DVD diskove vec samo obicne CD-ove. Kada ubacio BOOT CD, opet
nista.
Mislio sam da se mozda BIOS sjebao pa sam ga flesovao sa verzije 1.20 na poslednju zvanicnu 1.30 i
opet nista. Jedino mi ucitava prvo CD kada izvadim HDD iz njega, ali kada ga vratim
na zivo on opet ne postoji u DOS-u.

Molim ljude koji znaju resenje mog problema (a da to ne bude nosenje u neki servis) da mi
pomognu.

:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Ja sam imao slican problem, ne znam da li ce ti pomoci, mozda ti da ideju. Elem, HP laptop, isto sjebo se windows, hteo sam da ga instaliram sa CD-a, nece da butuje, nisam mogao da promenim redosled boot-uredjaja.... Ispostavilo se da je imao dva nivoa BIOS passworda, jedan je USER level i po defaultu me je ubacivao tako, drugi je bio administratorski nivo i morao sam da unesem sifru za njega da bih mogao da menjam te opcije. Mozda imas takav slucaj?
Ako ti to ne upali sigurica ti je vadjenje HDD-a, kacenje na 2.5"-3.5" adapter i "starinski nacin" :).
pozdrav

Vrh Dno