Šta je novo?

Toshiba S1000-Z2 + lan trouble!

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Posedujem gore navedeni laptop i na bilo kojoj instalaciji sistema ne prepoznaje mi lan kartu. Ona je integrisana, nisam ga rastavljao da vidim ima li chip ali konektor RJ-45 stoji odmah pored RJ-11. U bios-u je nemogu naci. Aida32 dos bootable koja se ne oslanja na drajvere ne prepoznaje nikakav lan chip. Dali je mozda potrebno flesati bios, posto sam nasao neki svabski pa mi se to i neradi. Ili postoji neka druga caka.

Unapred hvala!

Izvini, mozda je glupo shto te pitam, ali da li ti je LAN Adapter enable-ovan u BIOS-u?

Jesi li probao da nadjes drivere za LAN kartu na internetu? Napr, na Toshiba sajtu?

Pozdrav

Skinuo sam ja drajvere i pokusao na sve nacine da instaliram ali nemam sta da apdejtujem i recimo da uopste mi ne prepoznaje nikakav hardver da ga prepoznaje bilo koji OS. Cak sam digao Red Hat i drajvere za linux ali opet nista.
Ja mislim da je neki catch hardverski ali mi se ne otvara laptop. Ovakvih situacije je bilo sa IBM-ovim thinkpadovim pa je to noviji bios resava ali u mom slucaju izgleda ne.

Sve ostale sugestije su dobro dosle.

frogman je napisao(la):
Posedujem gore navedeni laptop i na bilo kojoj instalaciji sistema ne prepoznaje mi lan kartu. Ona je integrisana, nisam ga rastavljao da vidim ima li chip ali konektor RJ-45 stoji odmah pored RJ-11...

Vrlo je moguce i da NEMAS doticni cip.
Naime, kod nekih modela postoje LAN i F/M konektori, ali da bi oni bili u funkciji moras ubaciti KARTICE u notebook! To su tzv. mini-pci.

Vrh Dno