Šta je novo?

Toshiba Regza-problem ili ne?!

zoran68

Slavan
Učlanjen(a)
18.02.2006
Poena
304
Od pre nekih mesec dana vlasnik sam ovog TVa 32" ,kupljen na akciji u Tehnomarketu,full hd.........problem mi je u pozadinskom osvetljenju koje se ponekad kada ga pojacavam na potenciometru pojacava a ponekad smanjuje tako da mi se par puta desilo da mi bude jace podeseno poz. osvetljenje i pri uklj. Tva,nemam sliku a imam ton da bi nakon restarta ponovo sve bilo u redu,zvao sam servis (BG elektronik)kaze covek da ti televizori imaju senzore za poz.osvetljenje i kontrast i da je to zbog toga(mada sam i ja to video ali mi je opet nejasno da ista funkcija cas pojacava cas smanjuje poz.osvetljenje,kada ga resetujem slika se potpuno zatamni , mada bi to trebalo biti fabricki podeseno ,tako da moram da ga ponovo isklj-uklj ta bih dobio sliku.Zanima me ako neko ima Toshibu da mi prenese svoje iskustvo da konstatujemo da li je kod mene neki kvar da ga odmah nosim dok je u garanciji.

Imaš opciju u podešavanjima da isključiš "automatsku kontrolu osvetljenja" i na daljinskom namesti osvetljenje na opciju "podešavanje korisnika", ne na "dinamično".

Pa, vidi da li se dešava ista stvar sa crnim ekranom. Moguće da je neki kvar, ne bi trebalo da ti nestaje slika i sa uključenim automatskim osvetljenjem.

Nazad
Vrh Dno