Šta je novo?

toshiba regza 40RL838G

mtomas

Cenjen
Učlanjen(a)
09.12.2011
Poena
170
vidim da slabo ima tema za toshibu,pa ajde da otvorimo jednu.
kupio sam ovaj tv pre par dana pa me zanimaju saveti za podesavanja,prevode i sve ostalo.

Prilozi

• toshiba.png
    toshiba.png
    75.6 KB · Pregleda: 74
meni je u planu baš ovaj za stan pa me zanima kakvi su tvoji utisci. šta sve poseduje a da je vredno pomena i naravno kakav je kvalitet ne samo slike već i izrade samog tv-a?

evo ovako,tv sam uzeo pre par dana i zbog obaveza nisam stigao maximalno da ga testiram. ovo mi je prvi lcd led tv i nemam mnogo iskustva,osim sto sam imao prilike da gledam kod kuma ( lg 42LD465) i jos ponegde u gostima. generalno,tv izgleda lepo,mat crni ekran( imam monitor samsung star tri godine i kad su ugaseni i tv i monitor povrsina ekrana izgleda jako slicno), okvir je kao reljefni aluminijum(mada je verovatno plastika),sve u svemu,spolja je sasvim pristojan i lep. ovo je model iz septembra 2011 godine.

sto se tice karakteristika tv-a,slika je dobra,povezan mi je signal preko iptv-a,domaci kanali su dobri,strani jos bolji. gledao sam film na tv prva,izuzetna je slika bila,film je par godina star,ali slika stvarno dobra. neki filmovi sa tv-a i nisu dobrog kvaliteta ,pa se to na ovakvom tv-u i vidi,full hd ipak zahteva kvalitetan signal. povezivao sam fon preko HDMI kabla,bukvalno sve se vidi na tv-u,sta god da je na ekranu fona to je isto prikazano i na tv-u. igrao sam igrice,surfovao ,pustao filmove,gledao slike,sve preko fona.
tv ima WI-FI ready,treba da se kupi dongl da bi WI-FI radio,ali mora da bude bas toshibin,sto je kod nas verovatno tesko naci i kupiti,pa sam se odlucio za stari ,dobri kabl,kupio ethernet kabl,povezao tv i ruter i naravno radi . sto se tice tv interneta,ima fb,youtube(mada ga ja jos nisam nasao,mada toga ima u specifikaciji tv-a) toshiba places gde ima besplatne muzike ,filmova ,vesti i slicno. mada ima i sadrzaja koji se placa.
generalno ,ja sam zadovoljan sa izgledom i kvalitetom tv-a,sa slikom isto,ali mi problem predstavlja prevod kada pustam filmove preko USB-a. ne vidi nasa slova šđćč,i umesto njih stavi kockice pa je jako tesko gledati film,odnosno citati. i nema nikakva stelovanja za prevod,velicina,podeblana slova i sl. kada sam pustao preko
telefona i telefonskog BS player-a tih problema nema.
ako te jos nesto zanima,pitaj

i jos da dodam,gledao sam avatara ( blyray,10Gb ) sa ext. harda , i dozivljaj je izuzetan, slika je fenomenalna ,pokreti ,boje, sve je na vrhunskom nivou.

Nazad
Vrh Dno