Šta je novo?

Toshiba Recovery Disk

Vai.God

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2006
Poena
309
Nesto mi se zeznuo Windows Vista posle jucerasnjeg ciscenja nekih virusa, koji su me napali, i odjednom nece da radi kako treba sa netom. Pri surfovanju (FF, IE, Chrome) nece da ucitavaju stranice kako treba (odrade jedan deo strane u cugu i onda ispisu Done, ko da su je celu skinuli) i pri downloadovanju fajlova skine samo par kB i prijavi kao da je skinuo fajl. Dok torrenti rade.

Pa sam mislio da obnovim Vistu uz pomoc Toshiba Recovery Diska, ali mi nije jasno sta tacno radi i u kojoj meri ovaj vid reinstalacije windowsa brise particije?
Na Toshibi A300 imam 2 harda. Prvi je u startu bio podeljen na WinRE, C (Windows Vista) i F (Data), pa sam naknadno tu izdvojio jos jednu particiju za Linux. A drugi hard je od pocetka bio jedna particija, tako je i sad, sa gomilom podataka itd.
I sta bi meni sad Toshiba Recovery zasigurno izbrisao, a sta nebi dirao, posto me pre poslednjeg "Yes" na pristanak pokretanja reinstalacije upozori kako ce se ovim postupkom izbrisati sistemski disk, najcesce C. Sta misli pod ovim "sistemski disk": particiju C, bas sistemski ceo disk gde je instaliran windows (a i linux na drugoj particiji i Data odakle bi gomilu stvari morao da backup-ujem), ili mozda ceo sistem vrati na pocetno stanje, tj da brise mozda i sve i sa drugog harda?

Vrh Dno