Šta je novo?

Toshiba P100 nedoumice

Adanos

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2006
Poena
345
Elem nakon godinu dana skupio sam kintu da pazarim notebook i odluka je pala na Toshiba p100 seriju ali ne lezi vraze, kod nas ima vise ponuda iz iste serije koje se razlikuju tek u ponekoj stavci a razlika u ceni je i do 200e.
Troumim se izmedju:
P100-324 http://www.eurolink.co.yu/code/navigate.php?Id=2&pid=115080
P100-10P http://www.eurolink.co.yu/code/navigate.php?Id=2&pid=115126
P100-437 http://www.eurolink.co.yu/code/navigate.php?Id=2&pid=115096

E sad vidim da se razlikuju po OS-u. Ako bih uzeo npr P100-324 da li bih na njega kasnije mogao instalirati Vistu sa instalacionog diska za 10P ili 437 ili da uzmem Vista racunar pa da osinem XP na njega? Ne bih voleo da se bakcem sa OS-om na laptopu posto nisam imao nikakvog dodira sa instaliranjem istih i podesavanjima. Ako je isto kao na desktopu onda nema frke. Jedino me Vista brine jer cu dosta vremena provesti na net-u pa bih voleo da je original ali mi se jos uvek ne prelazi na njega zbog programa koje koristim. Sta da radim?

Ako imate neki bolji predlog u istom cenovnom rangu bio bih zahvalan.
edit: Videh sada da je na 324 XP media center edition. Izgleda da ce biti ipak ovaj

Poslednja izmena:
Sva tri su ti zveri, ali ja bi uzeo najjeftiniji, jer su razlike u kozmetici (isti su im CPU, GPU, HDD i RAM i Monitor) !!!
Ovo ti je najbolje sto mozes da kupis u datom trenutku, ali go7900 ti ne podrzava DX10, tako da ako mislis da ga koristis naredne 2-3 godine za igranje poslednjih naslova imaces problema jer ti nece raditi sa DX10 igricama.
Moj savet ti je posto imas love sacekaj koji mesec da izadju laptopovi sa go8800/8900 grafikom koja ce podrzavati DX10, a bice u klasi sa go7900 !!!
Sto se tice OS-a, ako nisi cackao i ako ne znas da ga budzis, bolje uzmi proverenu varijantu, jer je trazenje drajvera po Net-u mucan proces !
Obzirom da imas love ne moras da stedis !

Obzirom da imas love ne moras da stedis !

Za tu lovu sam radio projekte tokom cele godine i cuvao kes tako da mi i nije bas lako da se odvojim od njih i da platim vise nego sto bih trebao :D Igre mi nisu primarne vec mobilnost, brzina i stabilnost. Ne bih voleo da experimentisem sa Vistom jer moram prodati desktop odmah nakon kupovine notebook-a a programi kao AutoCad, Archi Cad, SAP, Tower, Mathematica itd moraju biti operativni od samog starta. Citao sam da ljudi imaju problema sa nekim od ovih programa sa novim OS-om pa dok se to ne popravi ne mislim da ga koristim.
Hvala na savetima mnogo, na korak sam od odluke :)

Koliko ja znam, P100-324 i P100-437 su jedan te isti laptop sa različim OS-ovima.

Pogledaj ovde:

http://www.laptoptestovi.com/Testov...opova-za-igranje-gaming-notebooks/page-2.html

Svakako bi i jedan i drugi trebalo da budu zveri, a koliko sam shvatio XP se i dalje bolje snalazi pod igricama.

Što se tiče upgrade-a sa XP-a na Vistu, to ne postoji (legalno, tj for free) ali ne znam koliko će ti to nedostajati. isto tako ne postoji (legalno) downgrade-ovanje Vista premium na XP, tako da se opredeli koji ti se OS više svidja, i to je to.

nećeš pogrešiti ako uzmeš bilo koji od ta dva, računari su ZVERI.

Brate dati 2k ******* za laptop je po meni suludo. Ajde da se ispruzis do 1,5k ali sve preko je bacanje para, po mom misljenju !
Ako ne igras poslednje igrice, moj savet bi ti bio FSC Amilo Xi1526. Mozda je 30% slabiji od te Toshibe, ali je skoro duplo jeftinij, posto moze da se nadje za cca 90.000 din sa PDV-om.
Za njegove karakteristike pogledaj moju masinu !!!
Takodje sada imas povoljno i nove serije Acera pa pogledaj i njih !
Inace Toshiba je vrh, a ovo sto ti hoces da uzmes ZVER, ali da li vredi 2k ******* je druga stvar.

Hvala na svemu ali me zanima jedna stvar jos uvek, ima li neki drugi lapptop slicnih performansi za priblizno istu cenu?

pogledaj novi Toshiba P200-14H ako ga možeš naći negde. On ima nešto slabiju grafiku (ATI HD2600) ali je prilično slična "otherwise", cena je znatno niža.

ne bih da reklamiram nikoga, video sam u jednoj BG "notebook" radnji u cvijicevoj.

pogledaj novi Toshiba P200-14H ako ga možeš naći negde. On ima nešto slabiju grafiku (ATI HD2600) ali je prilično slična "otherwise", cena je znatno niža.

ne bih da reklamiram nikoga, video sam u jednoj BG "notebook" radnji u cvijicevoj.

Joj Aleksa bacio si me u rebus jos vise :D Em ima dx10 em je 300gb hard. Jedino sto je rezolucija ekrana manja mada mislim da to i nije neki problem. Laptop izgleda fantasticno, crna glossy boja ma vrh. Cak je i jeftiniji. I ja sam ga nasao u cvijicevoj lol

Ok budzet je skocio na 2.5K evrica, treba da kupim laptop i to HITNO!
Desktop varijanta ne dolazi u obzir tako da je Notebook imperativ!
Molim vas pomagajte. (BTW dobio sam jos 500 evrica na mojih 2000 ali iskljucivo za kupovinu laptopa)

Poslednja izmena:
pa onda je lako :

novi i jedini pravi ultimativni Qosmio G40 !!!!

Iz dobro obaveštenih izvora - kontaktirajte "glavnoj baju" na ovom forumu tj Pecu da vam da komentare iz prve ruke :) :)

Uzeo sam za sebe službeni P100-257 pre malo manje od godinu dana. Mislim da nije koštao više od 1000€ bez PDV-a. Relativno osnovna Core Duo konfiguracija je u pitanju, ali bez obzira na to, veoma brz i upotrebljiv računar. Dobra baterija, poprilično lagan, velik gloss white 17" wide ekran i sasvim dobar finiš i ergonomija. Grafika je integruša, ali tera sve kako treba.

Izgleda izuzetno, to verovatno i sam znaš. Moj je narandžaste boje spolja, čista perverzija u ofisu. Mogu slobodno da ti preporučim i ovu varijantu ako ti moćniji CPU i jaka grafička nisu potrebni, a pretpostavljam da nisu, pošto si napomenuo da igrice nisu prioritet.

Hvala vam svima na savetima, posle duzeg razmatranja, gledanja cenovnika, uklapanja u budzet odluka je ipak pala na Toshiba satellite X200-15k. Posto su me matorci ispalili moracu sacekati jos malo da akumulisem i ostalih 200 evura pa da kupim ovu masinu. Cim je kupim i sitestiram obecavam da cu dati jedan detaljan user review. Hvala svima na pomoci, ako nesto iskrsne u medjuvremenu udateovacu.

Toshiba Satellite X200-15k
Specifikacija
Procesor Intel® Core™2 Duo T7700 2.4GHz 4MB FSB800
Memorija 2048MB DDR2 667MHz
HDD 300GB SATA 4200rpm
Monitor 17" WSXGA 1680x1050 Crystal Brite
Grafička karta nVidia GeForce 8700GT 256MB DDR2 (up to 2047 MB total available graphics memory using TurboCache™ technology)
CD/DVD HD-DVD (HD DVD-ROM, DVD-RW Dual Layer)
Zvučna karta 16-bit Sound Card
Zvučnici Harman Kardon speakers with 2 x Bass reflection + 2 x tweeter + 1 x subwoofer
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g/Draft-N
Operativni sistem Windows Vista Home Premium <== Ovo brisem i mecem XP :D
Baterija lithium-ion
Težina 3.79kg

174.990 din.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno