Šta je novo?

Toshiba NB100 problem sa BIOS password HITNO

shmiga

Slavan
Učlanjen(a)
17.07.2007
Poena
304
Kako bih mogao, bez otvaranja, da probijem sifru na BIOS-u ili neki program da mi preporucite koji pravi sve moguce kombinacije slova mog password-a. Hvala PUNO!

NIJE LEGALNO!!
Pozdrav ,)

Potrazi PCCMOSCleaner. Iso fajl, narezi na cd, butni sa njega masinu, skuvaj kafu i sacekaj da zavrsi.

Da li moze sa USB-a? Ja nemam CD na ovom lap-u, a cim ga ukljucim on trazi BIOS pass....
Hvala puno, utoliko mi je stvar gora sto mi je firmin racunar. Probacu, svako iskustvo mi znaci!

Pretpostavljam da moze, nemam iskustva iz prve ruke. Napravi usb butabilnim, iskopiraj sve iz iso fajla na njega i probaj. Ako nece, snadji se za eksterni cd/dvd.

Bitno mi je da postoji ta solucija, hvala. Probacu pa javljam!

Da li postoji neki tool koji moze da mi generise sve moguce kombinacije jedne reci koju sam napiao, jer sam izgleda poremetio raspored slova dok sam ga pisao. Npr. ja unesem beograd a on mi izbaci sve kombinacije u toj reci. Pomagajte ljudi, ako znate.

Uspeo sam da provalim sta sam upisao, pogresio sam jedno slovo....tako da nista od svih radova na ovu temu (hvala Bogu)

Ovo se jednom i meni desilo, kod passworda za hdd na laptopu. Neki taster je otkazao poslusnost i ja sam dva puta ukucao pogresnu sifru prilikom postavljanja. Kada sam resetovao racunar, ista nije htela da radi. Krv sam propljuvao dok se jednom, srecom nije desilo da isti taster "slaze" kada sam po hiljaditi put probao sifru, i proslo je ... nije lepo iskustvo.

Da ne otvaram novu temu. Samo malo se razlikuje od dosad pročitanih.
Toshiba Satellite Pro L500-1HC sa predinstaliranim Windows 7 imam sledeći problem sa bios paswordom. Do sada nisam ni ulazio u podešavanja, ali radoznalost me natera da posle 9 meseci pogledam šta ima u BIOSu kad vidim da je zaključan fabrički. Zašto to kažem? Pa siguran sam da ga ja nisam postavio a niko drugi nema pristup tom laptopu.
Do sada mi je prošlo kroz ruke desetine laptopova raznih proizvodjača i nikad nisam naišao na ovakav problem.
Inače sam laptop lepo radi nemam zamerki.
Ima li još neki sličan slučaj?

Pa ... da li si ti bio prvi koji je otvorio taj laptop ili je vec bio otvaran? Mozda je tu sifru stavio neko kod koga je laptop bio, pa je vracen iz nekog razloga. Ako je takav slucaj, probaj da trazis od prodavca odnosno ovlascenog servisa pomoc/resenje.

Ja ga kupio, preuzeo, kući otpakovao deluje kao originalno pakovanje. Jedino što me je začudilo je baterija postavljena u laptop. Malo čudno ali za nju nema mesta u stiroporu tako da to je novo nekorišćeno. Ja pokrenuo i instalirao windows i prvi put postavio pasword za ulazak u windows. Razlog prvi put imam legalan windows pa hajde pošto se krećem svugde.
Normalno taj pasword mi traži uvek i to je OK. Kao ovlašćenom servisu postavio sam isto pitanje i Kimteku medjutim ladno su me otkačili po tom pitanju. Kakve su šanse da mi je to odradio neki virus pošto sam imao jednu zarazu koju sam uspeo Avastom da očistim. Računar se ponaša normalno kao i prvih dana. Nemam nikakvih zamerki osim na kameru čija slika je malo mutna u odnosu na sve ostale sa kojima sam se koristio, i to je od prvog dana.
To sve opet nema nikakve veze sa passwordom biosa bar ja mislim

Toshiba ima alat kojim moze bios da se podesava iz Windows-a, nalazi se u Control Panel-u koliko se secam. Mislim da se zove Toshiba HW Setup ili Toshiba Hardware Setup. Proveri mozes li nesto da uradis odatle. I potrazi malo po googlu vezano za HW setup.

Izgleda da se to nekad nalazilo u kontrol panelu. Bar kod mene toga izgleda nema. Medutim laptop koji odlično radi ne treba podešavati. Jedino što me nervira je zaključan bios. Može se to resetovati ili probiti ali šta sa podešavanjima koja su trenutno tamo. Glupo mi dođe da ga resetujem pa da nešto od performansi možda izgubim jer ne mogu da vidim trenutna podešavanja.
Dakle samo otključavanje me zanima.

Probaj da odes na toshibin site i da skines tu aplikaciju. Mozda iz nje mozes to da uradis. Nemam nijednu toshibu sad na servisu pa ne mogu da proverim.

Nazad
Vrh Dno