Šta je novo?

Toshiba LX830-108 All in one Touch Screen problem

zlig0r

Slavan
Učlanjen(a)
29.10.2008
Poena
319
i dalje ne mogu da reshim problem sa touch screenom na Toshiba LX830-108 All-in-one

Toshiba je stigla sa original win8 i radio je tach. onda se pre neshto meseci updateovala na 8.1 i prestao je da radi. kako je firma gde se nalazi konachno na godishnjem, toshiba je doshla u moje ruke...

instalirao sam prvo neki moj win7, i sa svim instaliranim drajverima sve radi (sem shto ne konta 10 dodira u isto vreme nego samo 1, pa ne moze sa dva prsta recimo da se zoom in/zoom out)... na windows 8 (original cd koji je doshao uz toshibu) radi touch savrsheno dok je clean istalacija. chim instaliram nvidia driver za GT 630M (sve 3 varijante koje su mi pale na pamet: sa toshibinog sajta, sa nvidiinog sajta, sa raspakovanim drajverom pa iz device managera update driver) touch prestane da radi...deinstaliram nvidiu - opet radi...
probao sam i da windows kroz update nadje driver za graficku - ne nalazi...ako ostavim drajver koji windows 8 instalira pri instalaciji, komp graficku vidi kao Microsoft Basic Display Adapter, ali komp ne moze da potera ni 480p video na youtubetu a kamoli HD...a lepa je konfa u pitanju, i7, 4gb rama i GT 630M

ponestalo mi je ideja,pretabao sam ceo net, i nenadjoh nikakvo reshenje...pa ako iko ima ikakav predlog - bio bih zahvalan

i da napomenem, prilikom sve 3 opcije instaliranja nvidia drivera, touch savrsheno radi dok se ne resetuje komp...chim digne prvi put sistem sa novim driverom - tach umre :/

kad se upali, pa desni klik na Computer pa prop, pod Pen and Touch: pishe "No Pen or Touch Input is available for this Display. takodje i iz Control Panela nestanu ikonice "Tablet PC Settings" gde se podeshava kalibracija, i "Tablet pen settings" gde se podeshava sve oko pena...

Poslednja izmena:
instalirao sad Windows 10 Insider Preview, radi kao sat...SVEEE AAAAAAA :D
ako ne nadjem reshenje, instaliracju nazad legalan win 8, i sachekati za mesec i koji dan da im se updateuje na win10 i gotovo... :)

Windows 10 i jeste pravljen za touch , sacekaj final 29 jula do tada koristi 10130 zvanicni nemoj onaj leakovani 10135!

Nazad
Vrh Dno