Šta je novo?

toshiba laptop

Učlanjen(a)
04.12.2005
Poena
319
interesuje me kako se rangira toshiba medju ostalim proizvodjacima laptopova i naravno da mi procenite ovu konfiguraciju....

Intel Centrino M Prozessor 760 2.0 GHz Cache 2MB FSB 533 MHz

DDR2 RAM 512MB max. 2048MB

15" display,80gb hardisc

Mobile Intel 915GM Express chipset 128MB

DVD Super Multi Laufwerk (Double Layer

u pitanju je model toshiba satellite pro L20-259,imam ga za 900e nov,legalan!

Toshiba predstavlja jednog od najcenjenijih proizvodjaca lap-ova.
Konfiguracija je sasvim ok za te pare i ako ne nameravas prziti igrice, trebao bi biti zadovoljan.

Toshiba vec duže vreme pravi odlicne racunare. Koliko je ovo cenjen proizvodjac govori i cinjenica da je Bill Gates godinama samo nosio njihove Tecre. Ovaj model nije pravljen za naše trzište, tako da je moguće da ćeš ga dobiti sa recimo nemačkom tastaturom, ili slično, ali to nema veze. Nova tastatura bi trebalo da bude oko 30€, što nije strašno, a možda se i navikneš na nemački raspored. Inače, ista konfiguracija ovde, u Srbiji košta oko 950-970€ PLUS porez, tako da je jasno da je cena odlična. Samo napred, vodi računa da dobiješ RAČUN i WORLD WIDE garanciju, kako bi u slučaju da nešto krene naopako mogao da ga servisiraš i u ovlašćenom Toshiba servisu za SCG - da ne reklamiram, ako neko ne zna gde je... Personal Message me :)

I opet, da se ne ponavljam, zamrzeće me svi 'dell boy'-evi na forumu, NEMOJ da kupuješ laptop ako nisi siguran da je legalan, toshiba već neko vreme ugradjuje internet tracking software u neke modele, pa ne bi bilo fino da ti policija kucne na vrata u 5:00AM i da te pita 'momče, otkud ti računaljka'... A da ne pričamo o tome što se u gore pomenutom ovlašćenom servisu već nekoliko mašina pojavilo koje su prijavljene kao nestale u inostranstvu, a prodate su 'LEGALNO' od nekih naših nazovi DISTRIBUTERA. Znam da je kriza, i da svaki € dobro dodje, ali ne bih robijao za 100-200€ pa ne znam šta....

Pozdrav svima!

Poslednja izmena:
Btw, koliko se secam ww garancija je 3 godine - pa npr. cisto radi provere moze da se na toshibinom sajtu ukuca serijski broj tog laptopa koji bi da kupujes a kao rezultat se vraca datum do kog traje garancija.

Ovo kazem iz sledeceg razloga: Imao sam u rukama toshibu koja je sasvim legalno prodana (originalna kutija, neraspakovana, neukljucivana; lic. softver, stickeri, itd.) - ali je proverom na sajtu ispalo da je proslo preko godinu dana dok je lap top dosao do krajnjeg korisnika. Odnosno, krajnji kupac je umesto npr. 3godisnje svetske garancije prakticno dobio nesto vise od godinu1/2, jer je britanski posrednik prodao valjda nekom od nasih velikodobavljaca mnogo ranije, pa je garancija pocela od tada da tece.

Takodje - sto se nasih (autorizovanih, ovlascenih...) servisa tica mislim da bi bilo vrlo bitno proveriti pre kupovine da li ce doticni autorizovani servis ispuniti garanciju na kupljenom racunaru.
Ovo kazem iz razloga sto sam pre nekih godinu&kusur pri telefonskom kontaktu sa ComTrade servisom (koji je za toshibe), na pitanje da li ce popraviti modem koji je crk`o u toshibi kojoj je ostalo oko godinu svetske garancije - dobio odgovor "Da, ukoliko je racunar kupljen kod nas u comtrade-u"

Nadam se da su danas stvari jasnije (nego pre npr. godinu dana) - i da Comtrade bezuslovno ispunjava garanciju na svakom toshibinom laptopu koji ima svetsku garanciju bez obzira gde je kupljen - a ja ovo cisto da se eventualno ima na umu.

Poslednja izmena:
Na žalost, ovo oko 3 godine world wide garancije nije tačno, iako bi svi mi voleli da je tako. Toshiba (kao i drugi proizvodjači) ima različite dužine garantnog roka za različite serije i klase svojih računara. Konkretno, ako gledamo SADA aktuelne modele, na primer... Većina Satellite serije ima godinu dana garancije (osim P100 koji ima dve godine), Qosmio F30 i G30 imaju 2 (dve) godine garancije, dok sve Tecre kao i Portege imaju 3 (tri) godine garantnog roka. Najprodavaniji model kod nas poslednjih meseci (zbog cene) ... L20 je od Toshibe dolazio sa 1 godinom garancije pa je i ovlašćeni distributer kupcima prosledjivao tu garanciju. To važi i za model o kojem pričamo ovde, a ono oko servisiranja "ako je kupljen u Comtrade-u" je priča ih nekih prošlih vremena, naravno. Svaki LEGALNO kupljen Toshiba računar, u garantnom roku, biće i besplatno servisiran u JEDINOM OVLAŠĆENOM TOSHIBINOM SERVISU na teritoriji SCG. :)

JoKa je napisao(la):
Znaci i ruke i delovi su besplatni?

Naravno da jesu, u garantnom roku. Kad smo već kod ovoga, kao da sam predosetio pre par dana... evo jedne VRLO VRLO VAŽNE INFORMACIJE SVIMA, OBJAVLJENE DANAS:

"Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je naš ComTrade servis, upravo dobio laskavu titulu najboljeg Toshiba notebook servisa za područje EMEA (Evropa, Bliski Istok, Afrika). U konkurenciji je bilo preko 50 najvećih Toshiba servisnih centara, a u strogom ocenjivanju su (pored Toshibinih stručnjaka) učestvovali i krajnji korisnici koje je Toshiba direktno anketirala o kvalitetu pruženih usluga.

Podsećamo Vas na sledeće činjenice:

• ComTrade servis je počev od 2002. godine jedini ovlašćeni serviser za Toshiba notebook računar za područje SCG.
  • ComTrade servis poseduje sve Toshibine sertifikate, kao što su TCE (certified engineer), TCE Level 1+, TCE-ON-SITE, i TCT (certified trainer).
  • ComTrade servi u proseku servisira preko 40 računara mesečno, i JEDINI U EVROPI se može pohvaliti činjenicom da se ni jedan servisirani računar nije vratio u naš servis – ČINJENICA KOJA SAMA GOVORI O KVALITETU NAŠEG SERVISA.

Čestitamo kolegama iz servisa, koji su najzaslužniji za dobijanje ove vrlo važne nagrade.
"

Eto,u nečemu i nešto srpsko da bude najbolje u Evropi!!!

Pozdrav !
Aleksandar

Vrh Dno