Šta je novo?

Toshiba L750D problem sa hladjenjem

simeonovic

Poštovan
Učlanjen(a)
25.08.2014
Poena
69
Pri ukljucivanju laptopa kuler radi nekih 2 do 3 minuta,nakon toga prestane da radi i povremeno se ukljucuje na 5sekundi.Kada surfujem netom na taj nacin uspeva da ga ohladi ali ako pustim video na youtube-u na 1080p, temperatura dostigne 80 ° i laptop se iskljuci isto se desava kada pokrenem neku igricu.Pa me sada zanima da li da menjam kuler ili je u necem drugom problem?

Poslednja izmena:
Moguće je da je vent zaribao i pokreće se pri višem naponu nego što je predviđeno i to sa manjim rpm-om nego što može. Da li speedfan vidi fen i koliki mu je rpm kad se uključi?

Nema druge nego da otvoriš lap i proveriš cooler.

Vec sam ga otvorio,funkcionise kao sto sam napisao.Ne daje nikakve cudesne zvuke,potpuno je cist.Problem je taj sto posle nekog vremena prestane da se vrti i pravi duge pauze,a kada krene da vrti to kratko traje.Narucio sam drugi kuler nadam se samo da je u njemu problem.Javicu kakvo je stanje kada ga zamenim.

Ako se lopatice glatko okreću, onda je ok. Moguće je da neki od kablova venta ima prekid ali to je jako retko. Takođe je moguće da temp. senzor otkazuje, u kom slučaju promena coolera neće pomoći. Mogao si, kad si otvarao, da izvadiš cooler i priključiš ga na neko napajanje van laptopa, čisto da se vidi kako se ponaša.

Ja da javim da sam resio problem tako sto sam zamenio kuler.Stari kuler nikad nije ciscen pa toplata nije uspevala da izadje izvan laptopa.Kuler je zbog velike temperature radio punom snagom duze vreme i vremenom je otkazao.Da je redovno bio ciscen do toga ne bi doslo.

Nasao sam za 500 dinara kuler i hladjenje,hladjenje se nije podudarilo a kuler je potpuno istiisti.Tako da sam jeftino prosao sa postarinom 700,imao sam srecu sto sam naleteo na kuler koji se podudario a i na tako malu cenu,svi traze 1500.

Nazad
Vrh Dno