Šta je novo?

Toshiba Folio 100

marinac

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2005
Poena
345
Webcam Da
Touchscreen panel 10.1'' (25.65 cm)
4-finger multitouch widescreen display (1024x600px)
Connectivity WiFi 802.11 b/g/n*
Bluetooth
3G**
HDMI
Software Supports Adobe® Flash® Player***
USB port USB 2.0 mini-type (Client)
USB 2.0 regular (Host)
Internal Battery 1020 mAh, 3.7V, 22.6 Whr
7 hours (65% web browsing, 10% video playback, 25% standby)****
Internal Memory 16 GB
Memory Cards MMC/SD (max 32 GB)
Speaker 0.5W x 2 (Stereo)
CPU NVIDIA® Tegra™ 250 Mobile Processor
Box Content FOLIO 100
User’s Manual
AC Adapter
Quick start guide
Warranty Leaflet
Dimensions 281x180.9x14 mm
Weight ca. 760 gr
NOTES *WiFi 802.11n is not available in Russia
**Only available in some versions
***Adobe® and Flash® are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries.
****The LCD brightness is set at 50%, and video content is 720p.
Pazario sam ovu Toshibu pa da podelim utiske
Ekran ima lose uglove gledanja ali mnogo bolje nego FlyTouch 2/WowPad sem uglova gledanja ekran je odlican slika je extra tach takodje reaguje i na najmanji dodir.
O samoj masini neznam ni sam sta da napisem prosto sve leti stock verzija izgura oko 1900 u Quadrant score a custom folio mod 1.4 oko 3000
Home menu mi se licno nesvidja suvise je jednostavan i siromasan aplikacije koje dolaze uz uredjaj su samo one osnovne (muzika filmovi knjige internet itd) nema nijedne igrice android market na stock verziji nije dostupan nego samo toshiba market koji je jako lepo zamisljen i pregledan ali je mnogo siromasniji.
Kamera je katastrofalna za slikanje nisam je isprobavao za skype nisam stigao
Sve u svemu najvise me razocaralo samo pakovanje uredjaja jer je pravi uzas dobia se samo punjac i krpica za brisanje garancija dve godine uputstvo nepostoji ono sto sam dobio u kutiji bilo je uputstvo za toshiba laptopove sve lepo na srpskom.
Baterija lepo drzi izdrzi i po 10 sati bez gasenja sa ukljucenim wifi i jako se brzo puni prazna baterija se napuni za oko sat vremena
Probao sam nekolikom igrica i osecaj je extra jedino kod nekih nemoze da ga razvuce preko celog ekrana iako je u spare parts otkacen compatibility mod
Zvuk na zvucnicima je super cak bolji i od nekih laptopova
Placen 39960.00 din
To je to sto sam se setio ako nekog jos nesto zanima nek pita
Da nezaboravim flash radi cak sam ga probao i na farmvilu

I kakv je utisak isplati li se kupiti ga po toj ceni? Koja je prvenstvena namera bila prilikom kupovine uređaja za šta će da služi?

Ok, onda da pitamo :)

Prvo, gde si pazario ovu masinu? Nisam znao da se pojavila i kod nas.

Gledao sam spravu jos u decembru, ali samo u izlogu (nisam imao vremena da udjem i pogledam), delovao mi je prilicno glomazno. Voleo bih da je vidim uzivo, ali pre toga, da cujem sta o tome ima da kaze ponosni vlasnik.

Ima li WiFi 802.11g ili n?

Naravno, cim nema 3G, pretpostavljam da nema ni GPS? Nisam siguran koliko je to bitno na makini sa 10" ekranom, ali ipak...

ako nema 3g jel to znaci da se nemoze koristiti telenor,mts,orion internet hvala

Ukoliko nema 3G ugradjen, naravno, nece raditi sa SIM karticom.

Posto poseduje USB port, moguce je da moze da radi sa 3G modemima, ali ne i sigurno. Neki uredjaji ih podrzavaju, neki ne. Takodje, moj Telenor modem se predstavlja istovremeno i kao modem, i kao prenosiva memorija. Takvi uredjaji imaju jos vise problema sa prepoznavanjem.

Imam pitanje jedno, oko multitouch-a, naime, kada se gledaju slike moguc je zoom (ono tipa prstima), a dok kod internet browsing-a, koliko sam ja primetio, to nije moguce, e sad koja je "caka" ?

Nisam to primetio, jedini razlog moze da bude bagovit softver. To i jeste jedna od glavnih vrlina ovih ekrana.

ja mislim da sam čitao na engadgetu da ne podržava multitouch iako je capacitive. sećam se da i xperia x10 nije imao multitouch iako je isto capacitive što su mu, pored donut-a, najviše i zamerali.

ja mislim da sam čitao na engadgetu da ne podržava multitouch iako je capacitive. sećam se da i xperia x10 nije imao multitouch iako je isto capacitive što su mu, pored donut-a, najviše i zamerali.

To da li je multitouch kod X10 kao i kod folio tableta je iskljucivo pitanje softvera. Dakle, bez brige, postoje romovi za foliilo u kojima multitouch apsolurltno radi kako u browseru, tako i u galeriji ili google maps...Kao sto rekoh folio je na xda jako popularan pa samo jedna tema o foliomod romu ima preko 3K postova...ubacuju i cyanogenmod u njega...

Ako resis da ga pazaris, i raspolozen si da bar malo utrosis vremena da ga sredis, i pri tome imas osnovna znanja o sredjivanju androida, sumnjam da ces se pokajati...

Evo sada sam isprobao multitouch kod mene radi naj normalnije ja sam posle dva dana koriscenja ubacio custom room foliomod 1.4
Ima na xda jos 5-6 verzija roomova sa ovim sam za sada zadovoljan kod ostalih sam citao da postoje stvari koje nerade ili baguju tako da za sada ostajem na ovom.
Inace ovu spravicu sam kupio kao zamenu za desktop igrice vise ne igram a iskreno dosadili su mi svi silni kablovi i prasina ono sto meni treba mogu sve da zavrsim preko tableta.
Za sada sam zaista zadovoljan svime sto ovaj tablet nudi vremenom ce se pojaviti sigurno i honeycomb zato sam i kupio ovu toshibu naravno ne ocekujem zvanicni update ali custom ce biti sigurno.
Sent from my Toshiba Folio 100

Gledah bas, da li jos uvek vazi ova cena gore navedena, 40.000, ili je doslo do promene?

ima ga sad u metrou od 7og aprila do 20og aprila ako se ne rasproda za samo 30.000, pa ko voli nek...

Webcam Da
Internal Battery 1020 mAh, 3.7V, 22.6 Whr

Baterija od samo 1020 mAh. Pa to je baterija kao na nekim telefonima.
Nisu ga bas nahvalili u opisima, tako da mi bas ne uliva neko poverenje. Narocito ako uzmemo u obzir da je cena 40k dinara.

cena je 29990 na novoj akciji, ali sigurno će i posle nje ostati takva. koliko sam ja lično pratio bolji je viewpad 10s, folio ima podjednako loš ekran, istu količinu ram-a, isti procesor, znatno lošiju bateriju i najveći minus jako loše odrađen custom froyo. u početku je bio katastrofalan jer ništa nije radilo na njemu a sad su ga malo popravili pa mogu čak i igrice da rade i da se surfuje normalno. ali svejedno da su ostavili stock verziju froya bio bi puno bolji.

[YOUTUBE]ofsU0BDSM9k?hd=1[/YOUTUBE]
evo ga noviji review sa tim updateom koji je popravio uređaj. samo francuz smara žešće, ja sam morao na mute da gledam

Poslednja izmena:
Folio ima jednu prednost u odnosu na Viewsonic - lepo je zastupljena na XDA. Medjutim, 1020mAh baterija je jednostavno suvise telefonska. Pod uslovom da je podatak tacan.

hm.... a kako navode na jednom od sajtova, specifikacija ovog tableta

Chipset: NVIDIA Tegra T250
CPU: ARM Cortex A9, 1GHz
Memory: 1GB DDR2
Storage: 16GB, support SD card up to 32GB
Display: 10.1 inch LED (16:9), capacitive screen, 1024*600px
Battery: 2030mAh
Work time: up to 5~6 hours
Gravity Sensor
Support 1080P HD video
HDMI Port
Support Adobe Flash 10.1 and below play, support Youtube
Camera: 1.3 Mega Pixel

Taj kapacitet baterije vec zvuci logicnije, ali i dalje je malo.

hm.... a kako navode na jednom od sajtova, specifikacija ovog tableta

Chipset: NVIDIA Tegra T250
CPU: ARM Cortex A9, 1GHz
Memory: 1GB DDR2
Storage: 16GB, support SD card up to 32GB
Display: 10.1 inch LED (16:9), capacitive screen, 1024*600px
Battery: 2030mAh
Work time: up to 5~6 hours
Gravity Sensor
Support 1080P HD video
HDMI Port
Support Adobe Flash 10.1 and below play, support Youtube
Camera: 1.3 Mega Pixel

jedan sa tom informacijom naspram 1000 koji kažu 512MB. kome verovati?

Ovaj uredjaj je ipak jedan od prvih Tegra2 modela. U to vreme jos ni jedan Android uredjaj nije imao 1GB ram memorije, a da ja znam. Verujem da je i na ovom 512MB.

Ma kakva crna Toshiba :) Jao kako bih voleo da znam koja SevernoKineska kompanija pravi ove uredjaje :)

Nazad
Vrh Dno