Šta je novo?

Toshiba Camileo P10 FULL HD

Zlatann

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2007
Poena
319
Poslednja izmena:
Hvala

ja sam hteo ovu da pazarim ali sam skontao da joj je snimak nabolji ako je na stativu i ne diraš je uopšte. kad je držiš u ruci i malo je pomeriš odmah dolazi do tearinga i deformacije slike. ovo je jako dobra kamerica za unboxing klipove na you-tube-u ali pod uslovom da ona stoji fixirana
http://www.vimeo.com/5390286 kako se zgrada izdeformiše kad je pomera brzo

Poslednja izmena:
Za taj novac nema bolje ;-)

Ima stabilizaciju, piše na Tošibinom sajtu ;):

• Video kamkorder visoke definicije (1080p)
• 5 MP digitalni fotoaparat
• Snimanje na SDHC memorijsku karticu
• HDMI, AV i USB interfejs (uključeni su kablovi)
• Video stabilizacija
• Podrška za scene: automatski rad, maska, noćni režim, pozadinsko osvetljenje, crno-belo, klasični režim, negativ
• Otpremanje pomoću programa Easy YouTube™ uz Arcsoft™ MediaImpression

Kupio pre meseces dana dotičnu moj najbolji prijatelj. Pravi sasvim ok snimke. Meni je najveća mana što nema optički zum, ali ne može sve za tako nisku cenu :).
Videću da prebacim neki snimak i okačim na MU - nekome će koristiti.

Kupio je i sutradan vratio.... Kao prvo snimak u malo tamnijim prostorima je blago receno , katastrofa. Na razini snimka osrednjeg telefona sa kamerom. Strasno, ali snimak po dnevnom svetlu je vrlo dobar, malo se vise oseti odsustvo stabilizacije ali bi definitivno snimak moga da zadovolji ocekivanja. Fotografije napravljene u najboljoj opciji su takodje na razini osrednjeg telefonskog fotoaparata , looose... Razmislio i sutra dan vratio jer si nekako ogranicen na snimanje po jako dobrom svetlu a to bas nece biti uvek tako... Mislim da je realna cena za to chudo oko 50-ak eura.... Toliko...

Ja mislim da je ova kamera prevelika za svoje mogućnosti.

to jest, da za taj paket performansi može da se dobije benefit malih dimenzija modela kao što je Samsung-hmx-u10 koji se isto u jednoj beogradskoj prodavnici
potrošačke elektronike i bele tehnike prodaje za 11400 din.

čini mi se da svi ovi modeli koji, kao jači kamkorderi imaju formu pljeskavice koja sa displejem čini prav ugao kad se koristi, da je čovek primoran na jednu definisanu pozu pri snimanju, dok ovi malecki modeli u formi i veličini većeg mobilnog telefona daju više mogućnosti u tom smislu - sloboda pokreta;
ali i ne mora svako u krugu od 50 metara da skonta da vi nešto snimate.

tu su modeli: Samsung-hmx-u10, Kodak-zi8 (zi6) , creative-vado, flip-mino...
(ovo sve sam video sada u par minuta na youtube, ne znam šta od toga ima kod nas u Beogradu, inače nisam nimalo verziran sa kamerama generalno.

preporučujem da se pri traženju test snimaka određenog modela ubaci fraza "low light"

Evo zanimljivog geeka koji daje koristan test - snimak u isto vreme sa dva modela prikazan na podeljenom ekranu (a i smešan je skroz)
http://www.youtube.com/watch?v=EBBGRxAF2uQ
http://www.youtube.com/watch?v=v80KdfVDndc

Ja imam Toshibu Camileo S10, kao malo bolja, ali u sutini to je to.
Po dnevnom svetlu, stvarno je ok snimak. Po tamnijim prostorijama, stvarno je losije.
Ali ipak snima 1080p i 720p 30 fps plus je jeftina moze se reci, mada bi trebala biti i jeftinija, pa samim tim to je to, ***!

Pozz ljudi, ja hoću da vas pitam kako se puni baterija na ovoj kamerici?? :)
Kupio sam je prije jedno pola godine, koristio 5-6 dana i spakovao u fioku! Sada kada hoću opet da je upalim, ona "mrtva"...

Nađem kutiju od nje, i u njoj neki punjač preko mini-usb-a! Kada je priključim u struju ona hoće da se upali, ali i nakon cijelodnevnog punjenja kada je skinem
sa tog punjača ona neće da se upali! Da li ovo znači da joj je baterija otišla, ili se baterija puni preko posebnog punjača ali sam ga ja izgubio...?

Ne mogu da se sjetim kako sam je punio kad sam je kupio... :trust:

Kupio je i sutradan vratio.... Kao prvo snimak u malo tamnijim prostorima je blago receno , katastrofa. Na razini snimka osrednjeg telefona sa kamerom. Strasno, ali snimak po dnevnom svetlu je vrlo dobar, malo se vise oseti odsustvo stabilizacije ali bi definitivno snimak moga da zadovolji ocekivanja. Fotografije napravljene u najboljoj opciji su takodje na razini osrednjeg telefonskog fotoaparata , looose...

Jeste, snimanje pri lošem svjetlu je katastrofa!
Ali pri dnevnoj svjetlosti pravi vrlo dobar snimak, a i fotografije su solidne. Meni se sviđa što nema nikakvih podešavanja već samo klikći bato... :d

Skroz sam zaboravio da imam ovu kameru... :D Zadnji put sam je uzeo pre ~1.5 god. i snimao nesto kratko vrv. Danas sam je pronasao u fioci, stavio da je napunim i iako trpce crveno svetlo baterija se ne puni. Medjutim uredjaj dok je na struji radi i bez baterije. Da li je baterija potpuno mrtva?

Vidim na e-bay-u ima za 7, 8 dolara pise da je i 1400mah sto je dosta jace od originalne koja je oko 800, vredi li to narucivati?

Zaboravio si da imas kameru :d

Baterija je naravno prsla posle tolikog vremena, verovatno si je ostavio praznu ili skoro praznu. Kupi sa ebaya, i ne gledaj te brojeve, oni nista ne govore, i kineske baterije moraju da imaju neki brend da bi bile dobre, potrazi DSTE...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno