Šta je novo?

Toshiba AT100

Učlanjen(a)
10.02.2008
Poena
309
Imam dilemu koji tablet uzeti pa sam bio prilicno zagrejan za Asus TF700 sa dockom ali posle zadnjih postova i pucanjem Gorilla-glassa-zasad ne..Pa sam razmisljao o Samsung Galaxy Note 10.1 ali mi deluje i privaco gorepomenutaToshiba...>za nekih 280 evra(doduse ne u Srbiji ali nebitno). Po Benchmark testu videh da nije losa masina jel imao neko neka iskustva s njom...? Nexus 7 je privlacna varijanta al samo 16 Gb memorije nije dovoljno za mene(bez mogucnosti prosirenja)
Dakle Toshiba AT100-za i protiv :)

Koliko videh po review-ima, uglavnom mu ne hvale ekran, jeste IPS, ali nije nešto kvalitetan izgleda, kažu da mu je touch slabo reaguje, tj. unresponsive.
Tegra 2 SoC-u fale NEON instrukcije, pa ako planiraš da gledaš neki HD materijal (MKV filmove, serije) predstavlja loš izbor.
Tek je pre mesec dana dobio upgrade na ICS, od zvaničnog JB verovatno neće biti ništa.

Vrlo je težak, viiše nego duplo teži od Nexusa 7 - ima 725 grama i debeo je 15,7 mm - mnogo je deblji od većine tableta, skoro je debeo kao MacAir.

Meni nešto ne deluje baš kao best buy.

kod nas je 320€
plus je što ima full size USB port i izmenjivu bateriju. za 280€ je dobra kupovina pogotovo ako ima ICS.

nije mi jasno kako možete da poredite težinu sedmoinčnog i desetoinčnog tableta. bez obzira što se spominje nexus u prvom postu, podrazumeva se da je 10" teži. doduše ovaj je teži i od većine 10" modela :D

Poslednja izmena:
kod nas je 320€
plus je što ima full size USB port i izmenjivu bateriju. za 280€ je dobra kupovina pogotovo ako ima ICS.

nije mi jasno kako možete da poredite težinu sedmoinčnog i desetoinčnog tableta. bez obzira što se spominje nexus u prvom postu, podrazumeva se da je 10" teži. doduše ovaj je teži i od većine 10" modela :D

On nije teži od jednog Nexus 7, on je teži od DVA Nexus-a!!! Moj 5097 koji sam do skora imo mi je ozbiljno posle nekog vremena zamarao ruku ako bih ga držao, a on je imao 610g. TF700 bez doka je ispod 600g. Ovaj je bar 100g teži od većine 10" tableta.

A i debeo je, većina tableta je oko 9mm, ovaj je skoro 16mm.

Full size USB, umesto OTG kablića može biti prednost, ali tada obićno flash ili 3g modem štrči na tabletu i moraš biti pažljiviji da ga ne zakačiš negde i polomiš USB port.

Ali jednostavno, najveća mana mu je relativno loš ekran koji su pomenuli u skoro svim review-ima koje sam o njemu pogledao, a to je najvažniji deo tableta -po meni tablet s lošim ekranom ne može biti best buz nikako.

Ukoliko ti treba usb full size, mozda je bolja kupovina Acer Iconia A500, cak je i jeftinija...

On nije teži od jednog Nexus 7, on je teži od DVA Nexus-a!!! Moj 5097 koji sam do skora imo mi je ozbiljno posle nekog vremena zamarao ruku ako bih ga držao, a on je imao 610g. TF700 bez doka je ispod 600g. Ovaj je bar 100g teži od većine 10" tableta.

A i debeo je, većina tableta je oko 9mm, ovaj je skoro 16mm.

Full size USB, umesto OTG kablića može biti prednost, ali tada obićno flash ili 3g modem štrči na tabletu i moraš biti pažljiviji da ga ne zakačiš negde i polomiš USB port.

Ali jednostavno, najveća mana mu je relativno loš ekran koji su pomenuli u skoro svim review-ima koje sam o njemu pogledao, a to je najvažniji deo tableta -po meni tablet s lošim ekranom ne može biti best buz nikako.
Pa vidi za debljinu=deblji jeste ali full USB size/mozda i mora biti...drzao sam ga u rukama bdw...a USB meni jeste bitan dosta...a ekran na Benchmark forumu na testu kazu-nije ih bas ni odusevio ni razocarao.......em li ga...videcu jos...

Nazad
Vrh Dno