Šta je novo?

Toshiba 42XV501PG, LG 42LG500 ili LG42PG6000

nino42

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2002
Poena
620
Zadnje misljenje pre kupovine, sva tri su oko 920 e Hitno je:type:

Posto su karakteristike slicne,proveri kolika je garancija i koji servisi rade tu garanciju, a onda zovi doticne servise pa se tamo informisi.

Ovo govorim kao iskusni serviser!!! TV uredjaja.

Znaci na sve nove prizvode nepostoji kontigent delova za nabavku nego uvoznik na uvezenu kolicinu dobija 7%(uredjaja) za delove za popravku.:mad:

Poslednja izmena:
VOX

Pa ajde kao iskusni serviser posavetuj koji brendovi i kolike garancije daju ???

Tako da sam poceo da razmisljam o 37" i 40" Sharpu made in Japan i ako natrcim na Samsung sa S panelom.
Toshiba ima takodje OK modele ali nisam nesto informisan.a LG samo najaca serije. :))
:smash:

Evo sve si sam odgovorio samom sebi:type:

Ja imam iz AV serije koja se od XV razlikuje jedino po tome što su svi AV modeli HD Ready, a svi XV su FullHD.
i da, tv je jako kvalitetan a slika boli glava.

Poslednja izmena:
Ja pre neki dan kupio Toshibu 42XV501PG u Tehnomarketu koji je bio u paketu sa toshibinim DVD plyerom, u suštini sam zadovoljan, mada slika sa lokalnog kablovskog nije baš nešto(dobra je za gledanje sa 4-5 metra) ali je zato slika sa kompa kada igraš igrice i kada gledaš film(mkv) odlična. Inače komp sam povezao preko HDMI kabla. Desktop okruženje mi je nekako mutnjikavo(nisam probao office niti internet) ali je zato AutoCAD dobar i jasno se vide sve potrebne komande. Imam sitan problem oko podešavanja povezivanja PC preko D-SUB-a. U uputstvu stoje opcije kako popraviti kvalitet slike, kako je "razvući" preko celog ekrana ali kada uđem u podešavanje ta opcija mi je zatamljene i ne mogu da joj pristupim. Ako neko zna rešenje neka javi neću mu ništa:)! Da uočio sam i sledeće, kada povežem komp preko HDMI ostaju mi sa bočnih strana i sa gornje po par santimetra crnog okvira!!:trust: U principu ne smeta ali me iritira! Toliko od mene za sada :wave:

catalyst overscale. meni radi bez nekog većeg gubljenja kvaliteta.

Uspelo je sada je slika mnogo bolja:D, hvala puno, ali imam još jedan problem, naime kada povežem komp preko VGA(D-SUB-a) slika je skraćena(sužena) i po vertikalai i horizontali plus boje su nekako zatamljanje a u meniju mi ne dozvoljava podešavanje predviđena za PC(koja su u uputstvu detaljno objašnjenja i čini mi se da bih preko njih mogao da ih podesim):S: Inače koristim kabal koji mi je došao uz monitor ne znam da li je možda kod njega problem?:(

hdmi u pakomu za 470 din. a adapter - jel misliš za grafičku ili kabal koji na jednom kraju ima hdmi a na drugom dvi?
za kabal znam da ima u prodaji (ne znam gde) a adapteri se dobijaju samo sa grafičkim karticama, ali možda se i varam.

hdmi u pakomu za 470 din. a adapter - jel misliš za grafičku ili kabal koji na jednom kraju ima hdmi a na drugom dvi?
za kabal znam da ima u prodaji (ne znam gde) a adapteri se dobijaju samo sa grafičkim karticama, ali možda se i varam.

Sastavili su mi kompjuter , graficka je 9600 gt ali su mi ostavili u kutiji samo 3 adaptera D-Sub to DVI , da li mozda sa grafickom dolazi adapter DVI-I to HDMI

sa svakom iz 9-te serije dolazi dvi-hdmi adapter + kabal za zvuk, pošto je to kod nvidie malo komplikovanije. i adapter je uglavnom žute boje koliko sam video kod skoro svih proizvođača kartica.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje da li Toshiba 42XV501PG ima u sebi digitalni resiver?:trust:

Nazad
Vrh Dno