Šta je novo?

Toshiba 40TL963G i dodavanje satelita

pajica123

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2011
Poena
345
imam pomenuti tv Toshiba 40TL963G.

ranije sam koristio total tv, a kada mi je bilo dosadno, podesio sam da prolazni signal iz total tv resivera (LNB OUT) ide u tv
(koji poseduje dvb-s/s2) i tako sam mogao da gledam super tenis HD (koji je FTA,S2) jer ga nije bilo na total tv resiveru
(tada sam imao stari resiver sa S standardom).

ovo je radilo kada prethodno total tv resiver prebacim na isti transponder na kome je kanal koji hocu da gledam na ugradjenom S2 tjuneru TVa.

bilo je to davno i skroz sam zaboravio kako da dodam novi transponder/satelit na listu na TVu.

sada imam IPTV koji je prikacen preko HDMI kabla, ali mi je od totala ostala antena koju sam hteo da iskoristim da uhvatim i neki satelitski FTA kanal.
googlam vec 2-3 dana, pokusavam da unosim frekvencije transpondera na TVu, ali nista mi ne nalazi.

Probao sam sa starim Digi TV DVB-S resiverom, uhvatio je neki kanal, znaci da antena nije pomerena i da bi trebalo da radi.
ali taj Digi TV resiver nema S2 standard pa mi ne vrsi posao, a i kad vec imam S2 tjuner na samom tv-u, hteo sam to da iskoristim...

konkretno pitanje: da li neko ima ovaj tv, i da li moze da mi postavi neko uputstvo za dodavanje satelitskih kanala (za pocetak sa satelita koje koristi Total tv)

ps:nasao sam user manual, ali u njemu se naravno pominje sve osim dodavanja satelita i uopste se satelitski kanali ne spominju nigde u uputstvu. samo se spominje dvb-c i t(2)

Poslednja izmena:
Da bi dodao kanale sa satelita,treba prvo da dodas odgovarajucu frekvenciju u televizor.Ne znam koje tipove pretrage televizor ima.Neki tuneri imaju opciju da sami nalaze frekvencije i ostale neophodne podatke.Ako nemaju,kad okrenes antenu na odgovarajuci satelit,ubaci trazenu frekvenciju sa Symbol rate i polarizacijom i onda pretrazi transponder.

tacno,ali kolko ja kapiram njegov post,covek ne zna ili ne moze da nadje ,gde treba rucno da ubaci frekvencije u televizor....
el mozes da postavis par slika svega sto je vezano oko podesavanja Sat Tunera(u Tv-u)....da vidimo,gde mozda ima opcija za Editovanje TP...

okacicu par slika kad stignem da vidite kako izgleda

Samo ubaci slike pa cemo se snaci.Ako ne,onda uz gore navedeni program mozes ubaciti transpondere tj frekvencije,symbol rate i ostalo i onda samo preskeniras.Ako ti treba neka frekvencija,podatak,samo javi,imam celu bazu sa svim satelitima u Evropi i sire:)

Nazad
Vrh Dno