Šta je novo?

Torrenti i rubbish data?

i koji je onda još način, pored IP filteringa, da se ne skida tkz. smeće :?:

Silver, uz Peer Guardian ili slicne IP filtere to ne bi smelo da se desava, bar ne u toj meri. Na skinutih 450+Gb sa eMule-om, mislim (nisam u NSu da proverim) da nemam ni 500Mb "djubreta", tj. da kompresijom pokrijem isto.

StevaMan je napisao(la):
... rubbish krece i do ~150MB za 3GB fajlove...
sto je prihvatljivo a ne kao kod vamosalaplaya na 150 mb fajl 3 gb rubbish i hash fails... a neka sad neko stavi pras na cele.... jedno je nesto djubreta a druko je enormno mnogo..... judi ne radi se o MB djubreta vec o GB.... za film od 700MB on svuce 3,4,5GB djubreta i cesto ne skine ceo torrent....i to je tako na beotelu od skoro..... pa ko sad razume svatice....

Prestao sam da skidam od kuce (Beotel, ADSL, 256), jer sve sto mi treba skinem sa posla (AVcom, fibre, 768) i nemam taj problem o kome pricate. Nisam neki zaludjenik za DL, skidam "umereno" i skidam uglavnom sa privatnih torrent trackera. Ne koristim PeerGuardian, nisam imao potrebe do sada.

Evo, trenutno skidam 3 fajla preko torrenta, koristim BitComet. Status:
a) 893.26 MB (0 B rubbish data dropped)
b) 132.61 MB (128 KB rubbish data dropped)
c) 2.39 GB (6 MB rubbish data dropped)

Po meni je sasvim normalno, na kolicinu prenetih podataka. Probacu od kuce nesto da skidam pa da vidim ima li razlike.

Peer Guardian ne sluzi samo tome, vec mu je najbitnija uloga da ne dozvoljava pristup "RIAA-sticnim" :d IP opsezima, tako da svako ko se bavi ovim nasim "radnjama" 🙂 treba da ima instaliran program slicne namene...

Ja sam takodje na Beotelu i imam slicnih problema. Ali ne mislim da to ima neke veze sa Beotelom. Naime, na jednoj masini torrent radi kao blesav. Iskljucim torrent na toj masini i postavim ga na drugoj, isti torrent se vuce kao mrcina. Na obe masine imam WinXP, ali i razlicite client-e. Na ovoj sto radi dobro je azureus, a na ovoj sto radi lose je BitComet 0.7 i uTorrent 1.6. Pre nego sto je prodata, imao sam na jednoj masini BitComet 0.7 i Win2k3 i torrenti su radili bolje nego na ove dve. Sklon sam da mislim da je problem ili do klijenata ili do mreznih k. ili do sistema. Da napomenem da nisu u pitanju filmovi ni mp3 muzika, vec uglavnom stvari koje RIAA nema interesa da juri...znaci samo cisti torrenti.

silverglider je napisao(la):
(a kamoli Zarkovo i Cerak)

Sta ti imas protiv Zarkova, je li? 😀 😀 :d

Salu na stranu, ja nemam ni jedan jedini bajt rubbish data. Koristim BitComet, provajder je MadNet (a iznad njih je beotel) i apsolutno nikakvih problema sa tim nemam (mada torente ne koristim nesto preterano).

Evo meni na Beotelu (NBG) emule od skora radi kao dupe. Na svakih sat-dva imam "lost connection to server", supermena na 2cd-a skidam vec 3 dana i nisu dosli do pola a imaju preko 3000 source-ova. Ne znam koji mu je djavo, imao sam konstantnih 26kB/s, moram da probam da poskidam par diskova simultano da vidim da li ce nesto pomoci.

Ja takođe da javim da nemam rubbish data uopšte. Samo skidajte sa privatnih trackera i to je to. Koristim BitLord i uTorrent. Provajder je nebitan u celoj priči, rekao bih.

Takodje ! Rubbish = 0 (zero, nul, nicht)
Comunity zatvorenog tipa cini svoje.
I ako se neko ubaci sa rubbish-om bude banovan. Provereno !

lab310 je napisao(la):
Evo meni na Beotelu (NBG) emule od skora radi kao dupe. Na svakih sat-dva imam "lost connection to server", supermena na 2cd-a skidam vec 3 dana i nisu dosli do pola a imaju preko 3000 source-ova. Ne znam koji mu je djavo, imao sam konstantnih 26kB/s, moram da probam da poskidam par diskova simultano da vidim da li ce nesto pomoci.

Zbog Supermena su neki provajderi dobili naloge da iskljucuju korisnike 🙂

Hehe evo i ja da se javim. Nesto preterano ne skidam preko torenta, ali eto ovih zadnjih par dana uzeo par stvar da skinem i isti slucaj kao kod vas a ovaj problem pre par nedelja nisam imao, mada mi nesto i ne znaci toliko torrent posto sve to mogu da skinem na drugim mestima i to punom brzinom 🙂.
E da i da napomenem da sam za otprilike 1gb file imao oko 3-4gb otpada.

Ovaj link bi mozda mogao nekome da pomogne, a ako ne...onda ceo forum sigurno da 😀

na adsl sezamu bio doskora...nikad nisam imao problema sa kolichinom "djubreta".
sad sam na sluzhbenom adslu, gde takodje nemam pomenutih problema.
dodushe, ne skidam supermena, nove igre i sl. , vec uglavnomn azijske filmove, serije, crtace, muziku (manje komercijalnu) ,staru kinemnatografiju, crno bele filmove i sl. stvari koje nisu od veceg komercijalnog interesa, tako da je vrlo moguce da takozvanih fake peer-ova na tim torrentima i nema.

Na Beotel-u sam nekih 12meseci i nisam imao nikakvih problema sa njima. Medjutim, kao da su poludeli pre par par nedelja.

Sada imaju konstantno problema, MAIL im nije radio neko vreme(bili na crnoj listi kao SPAM) :wall: .

Mislim ne mogu da verujem da nisu obavestili klijente, koristili bi neke druge mailove. (nekoliko poslova mi propalo jer ljudi nisu dobijali postu). Da postoji pravna drzava tako bi im naplatio da bi dobro razmislili da li ce da se bave ovim poslom.

Sada ovo sa torrentima imam 4 filma na 99,9%.
Zvacu ih sutra ujutru da vidim da li je do njih, pa cu napisati ovde.

Pozdrav,

Evo adrese gde mozete procitati resenje za ovaj problem.

http://www.azureuswiki.com/index.php/Torrents_stop_at_99_percent

Uspeo sam sve filmove koji su bili na 99,9% da skinem. Bilo je potrebno samo da se ukljuci u Azuereus-u - Options - Connection - (encryption).

Sve radi. :banana:

Pozdrav,

Poslednja izmena od urednika:
Znači da je neki njihov ruter počeo da zeza u poslednje vreme... postovao sam i ja isti link gore.

krojac je napisao(la):
Pozdrav,

Evo adrese gde mozete procitati resenje za ovaj problem.

http://www.azureuswiki.com/index.php/Torrents_stop_at_99_percent

Uspeo sam sve filmove koji su bili na 99,9% da skinem. Bilo je potrebno samo da se ukljuci u Azuereus-u - Options - Connection - (encryption).

Sve radi. :banana:

Pozdrav,

Posto sam u BitComet-u ukljucio enkripciju uspeo sam da resim problem .
Torent od 200MB za koji sam realno skinuo oko 2GB pre enkripcije -
uz dosta rubbisha, sada sam sasvim normalno skinuo sa nekih 256KB rubbisha .
Problem je sto je brzina bila oko 20KB :wall: a bez enkripcije je isla oko 52KB - ADSL 512/128 .
*** nesto dobijes nesto izgubis :d . Izgleda da je Beotel poceo opasno da filtrira p2p :smackbum: .

silverglider:
- Jeste bilo je do Beotela.
- Igrom slučaja u mojoj kući imam dva provajdera i LAN-om sam povezan sa ortakom koji je na trećem pa smo probali

Inače danas sam se čuo sa čovekom koji je zadužen za....hmm.....recimo P2P i sinoć su nešto konačno izmenjali tamo kod njih,nazvao me i rekao da probam sad.....trenutno je ok.Ne bi bilo loše da još neko od nas proba pa da vidimo utiske.....

Pozdrav svima

Zaboravio sam jednu "sitnicu"

I ja sam kod Beotela 😀

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam kod euneta i isto imam wasted oko 5% skoro na svakom torentu, a na par ih je bilo toliko da sam potpuno prekinuo download... Upravo skidam PG pa cemo videti.

Meni PTT ne pravi nikakve probleme, ni (kb) utroshen 🙂

Nazad
Vrh Dno