Šta je novo?

Torqx ili Pyro

OWERKLOKER

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
27.06.2009
Poena
199
U dilemi sam da li ici na Torqx ili Pyro. Konkretno me zanima kakva je razlika (ako je uopste i ima) u realnom radu? Da napomenem odmah, ne zanima me razlika u nekakvim benchmark testovima. Ako nema neke razlike u realnom radu isao bih na Torqx kako bih uzeo jacu grafu.

U dilemi sam da li ici na Torqx ili Pyro. Konkretno me zanima kakva je razlika (ako je uopste i ima) u realnom radu? Da napomenem odmah, ne zanima me razlika u nekakvim benchmark testovima. Ako nema neke razlike u realnom radu isao bih na Torqx kako bih uzeo jacu grafu.

Pa razlika u ceni izmedju ta dva SSD-a je oko 25€, tako da ti je to no-brainer situacija :trust:
Uzimaj Torqx :type:

Tako nesto sam i ja mislio ali me interesuje iskustvo iz prve ruke.

I kod veće cenovne razlike se jako teško vidi razlika u performansama, tako da i ja mislim da uzmeš jeftiniji...

Torqx i jaca grafika je prava stvar.

Onda ce tako i biti, samo mi je frka sto ima 60GB. Sve mislim da ce mi biti malo, ali 120-ice su mi mnogo skupe tako da mi ne preostaje nista drugo.

Torqx 2 nije los izbor, skuplji je 1000 din ali mu je write duplo brzi

Nista jos nije sigurno, ali ako bude mogao da se uzme uzecu ga. Ali, koliko sam skapirao i nije neka velika prednost u odnosu na keca. Valjda je pristup najvazniji za sistemski disk?

Tacnije 56Gb kad se formatira. Samo osnovne programe turi i to je to. Fin je TRB.

Tacnije 56Gb kad se formatira. Samo osnovne programe turi i to je to. Fin je TRB.
To sam i planirao. Za ostale stvari tu je Green od 2TB.
Al' ne pise se na njega puno i cesto, tako da je po meni bolje da ustedi tih 10-ak EURa za nesto drugo :type:
Otici cu kasnije da pogledam malo sta ima i po kojim cenama pa cemo da vidimo sta moze da se uglavi. Najradije bih uzeo 120GB ali ne mogu nikako da ga uklopim.:(

Sad videh da je u WW Torqx 2 stavljen na sok cenu i skuplji je tek 400 dinara u odnosu na TRB. Eto nobrainer preporuke :)

Hvala beagle, sutra ga pazarim ako ga budu imali na stanju

A ova ponuda jel dobra? Ima li nekih problema ovaj disk ili da trcim dok ima na zalihama:

SSD SATA3 90GB Kingston SVP200S3/90G, 535/480MBs
13.849din

Poslednja izmena od urednika:
ili

SSD SATA3 90GB Chronos Mushkin MKNSSDCR90GB, 550/515MB/s
12.549din

Poslednja izmena od urednika:
Gde god sam gledao review Kingston V200 serije, bili su napljuvani, navodno im read nekad jako opadne, na 30/40MB/s, a bilo je i drasticnijih primera. Plus, podaci na linku nisu tacni, v200 nema 535/480mb/s brzine, to je za v+ seriju. Ako se ne varam, v200 ima navodnih 330/220

Gde god sam gledao review Kingston V200 serije, bili su napljuvani, navodno im read nekad jako opadne, na 30/40MB/s, a bilo je i drasticnijih primera. Plus, podaci na linku nisu tacni, v200 nema 535/480mb/s brzine, to je za v+ seriju. Ako se ne varam, v200 ima navodnih 330/220

Nekome sa SK je upis na V200 opao na 1.5 MB/s. V200 je za zaobilazenje.

v200+ je ok, ako se ne varam ima sandforce kontroler.Ali mu zato cena nije ok. Torqx2 je izgleda najbolje sto trenutno ima za normalnu cenu. I ja sam pretpostavio da je greska na sajtu za taj v200

Greska je za dosta toga, sutra nove cene. :D

Jel ima neko iskustvo sa ovim SSD-om : Kingston SVP200S3/60G?

ne znam sta je pametno kupiti sada, citao sam neke lose komentare za ovaj SSD SATA3 60GB Patriot PYRO 520MB/s, PP60GS25SSDR, ima nekih problema...

mislim da je sada glupo kupovati ssd sa nekom brzinom citanja i pisanja, tipa 270/230MBs, kad ima sa dosta vecom, a nije neka velika razlika u ceni.

Nisi dobro citao, tj nisi ponovo pogledao. Patriot Pyro je sada ok, svi problemi sa firmware-om su reseni.

Hajde samo ukratko posto se i ja dvoumim oko ova proizvodjaca - koliko se po vama uopste isplati ssd za 100e, da li je zaista toliko primetna razlika u brzini? Razmisljam o nekom apgrejdu tj skroz novoj masini, sa ili bez ssd-a...

Razlika u odnosu na sta? Na HDD? Ako na to mislis, razlika je ogromna, po meni najznacajniji apgrejd je prelaz sa HDDa na SSD.

Promenili su te crvene WEB cene, ali opet je razlika veca od 1000 dinara, sto mislim da je puno ZA brzi upis.

Progutao sam rec, a i sad su digli cenu za TRB, dok je Pyro jos uvek na istoj shock ceni, pa je razlika sad manja od 1000 dinara :d

Nazad
Vrh Dno