Šta je novo?

Torenti se vuku...

nikolaf7

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
405
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Lc cc 120
Matična ploča
Gigabyte B550m ds3h
RAM
2x8gb ddr4
GPU
GB Aorus 1080ti
Storage
WD i Samsung SSD, Toshiba HDD
Kućište
Bitfenix Shinobi
Miš & tastatura
G502 hero
Mobilni telefon
Samsung A34
Na poslu imam nesto oko 20Mbit/20Mbit net, nista mi nije blokirano od sajtova, dl leti ali se torenti vuku. Nesto ide i do 160KBs a obicno(i trenutno) od 10-20.

Koristim utorrent, i uvjek mi stoji onaj zuti trougao no incoming connections.

Ako neko moze da mi da neke smjernice tipa sta da proverim, sta moze da bude problem itd:)

mozda je administrator ugusio p2p,posto torenti otvaraju veliki broj konekcija i guse saobravaj, ping opada, itd

Vjerovatno da admin gusi, ali kako je onda u petak bilo 160KBs a sad vec sat i 11m avg.9,5KBs.

Dalje, skidam sa zamunde, i samo od 4 peera skidam, a brzine su 3.2, 3.0, 2.7, 0.7.
Dok kod kuce skidam od 5-6 i vec prva 2 mi daju 300KBs

I kako da vidim gusi li?

Pod uslovom da imaš dobro podešen ruter, i otvorene portove na istom i da su torrenti zdravi, možeš da pokušaš da enkriptuješ saobraćaj (Encryption==Forced) i da koristiš random port svaki put uz UPnP, ali ako admin iole zna svoj posao i ima kontrolu nad tvojim mašinom naći će način da te ograniči ili ti ubije saobraćaj.
Realno, odvedi admina na pivo i pitaj ga lepo da li smeš da koristiš torrente na poslu i da li bi eventualno mogao da ih koristiš uz ograničenje brzine (eventualno da noću ide brže)

Ma zgrada ima 11 spratova svi delimo taj net ko zna ko je admin

Pa ništa onda pokušaj onda ovo gore što sam napisao:
random port uz uključen UPnPn i Encryption==Forced pa javi da li je napravilo razliku.

Eh jos kad bi znao kako to ide....:d

Ovako ...

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    53.8 KB · Pregleda: 49
  • Capture1.PNG
    Capture1.PNG
    59.1 KB · Pregleda: 42
Nema razlike...:crash:

Cio dan se vuce na 10-20, probao na razlicitim torentima....kad bi bar do 150 skocilo

Poslednja izmena:
Evo sad skidam nesto sa uploaded.to i ide od 1-1.5MB/s

Pa ako je tako, možeš da pokušaš da koristiš port 1720 ili neke od ovih

1st, port 1755. original usage: rogers yahoo music streaming
2nd, port 587. original usage: yahoo suggested SMTP email service, in order to replace the blocked port 25.(usually lots of spams are sent via 25)
3rd, port 5100. original usage: yahoo messenger webcam services.

ili da pokušaš da koristiš bittorrent preko proxija. Ili da zaboraviš u potpunosti na torrente na poslu.

Verovatno admin nije lepo podesio opremu te stoga imaš takav protok na torentima.
Ako zgrada ima iole ozbiljniju mrežnu opremu nikakve promene portova ti neće pomoći ako se vrši inspekcija paketa.

Verovatno admin nije lepo podesio opremu te stoga imaš takav protok na torentima.
Ako zgrada ima iole ozbiljniju mrežnu opremu nikakve promene portova ti neće pomoći ako se vrši inspekcija paketa.

Zar enkripcija nije trebala da pomogne u slučaju inspekcije paketa?
Pod uslovom da je podesio uTorrent kako treba (Green Icon in right corner - Network OK) trebalo bi da mu rade torrenti, u svakom slučaju nije ograničen preko IP ili konekcije jer mu običan download radi.
Uvek mu ostaje da proba da koristi uTorrent preko sock proxija.

U žurbi otkucah pa nisam lepo objasnio.
Admin očigledno nije predvideo da će računari biti otvoreni za instalaciju nepotrebnog softvera.
Filtriranje torenta nije lako i tu adminu ništa ne treba prigovarati.
Verovatno se na gateway-u radi ili filtriranje određenog opsega portova i adresa putem firewalla ili traffic shaping tako što se svom nebitnom saobraćaju stavlja najmanji prioritet.

Promenom portova na lokalnom računaru se ništa neće postići.
Bolje neka ćuti i radi za promenu :D . Ovo što dobija je čist ćar.

uTorrent ne mora da se instalira.
Ima puno načina da radi filtriranje, zato sam i predložio da ga nađe i vodi na pivo. :D

Realno uz poslednje povećanje ADSL sada je moguće uzeti u kućnoj varijanti 16Mbit/s kroz 1Mbit/s a i sve to uz i ponuda kablovskih provajdera je takođe dobra (i da sve je to preskupo nego recimo u Bugarskoj) tako da nema razloga da skida bila šta na poslu, ali opet ako može i ne mrzi ga da posle vuče podatke na prenosnom mediju samo napred.

Haha, pa eto bez neta sam(kuci)vec 5 dana i bicu jos 3-4, a treba mi nesto, sto da ne skinem? Protok je tu, koristio ne koristio...
Ne smem bre da cimam admina jer je iz drugog organa, nismo kolege a ne verujem da bi neko blagonaklono gledao na pirate ovde:d

Odakle znas mozda je admin medju najboljim seederima i uploaderima... :-devil-:

Na poslu imam nesto oko 20Mbit/20Mbit net, nista mi nije blokirano od sajtova, dl leti ali se torenti vuku. Nesto ide i do 160KBs a obicno(i trenutno) od 10-20.

Koristim utorrent, i uvjek mi stoji onaj zuti trougao no incoming connections.

Ako neko moze da mi da neke smjernice tipa sta da proverim, sta moze da bude problem itd:)

Nisam siguran koliko ti je pametno da vuces torrente sa firmine IP adrese i jos fiksne .
Preko logova moze vrlo lepo da se vidi sa koje je interne ip adrese vucen torrent.
Siguran sam da koristi neki isa server ili neki drugi sw za kontrolu saobracaja....

Uglavnom vise stete nego koristi:d

Vrh Dno