Šta je novo?

Torenti Australija

shomi1417

Slavan
Učlanjen(a)
14.09.2006
Poena
320
Pozdrav ljudi
Posto je akcija beganje iz srbistana uspesno zavrsena evo me u australiji :D
Da li neko zna kako je regulisano pitanje torenta u australiji? Ustvari ajde da se ispavim, znam da su torenti NO NO ali mi treba neki softver i pratim neke serije tako da bih voleo da imam (barem u pocetku) opciju skidanja sa torenta dok ne nadjem neki normalan posao :d
Da li uzeti neki seedbox (i koji) ili platiti krsteni VPN (i koji)?
Hvala unapred

Plati kršten VPN, sav saobraćaj preko njega i miran si. E sad, koj VPN ti odgovara za Aus... to već ne znam. Probaj da proguglaš strane forume.

Pozdrav ljudi
Posto je akcija beganje iz srbistana uspesno zavrsena evo me u australiji :D
Da li neko zna kako je regulisano pitanje torenta u australiji? Ustvari ajde da se ispavim, znam da su torenti NO NO ali mi treba neki softver i pratim neke serije tako da bih voleo da imam (barem u pocetku) opciju skidanja sa torenta dok ne nadjem neki normalan posao :d
Da li uzeti neki seedbox (i koji) ili platiti krsteni VPN (i koji)?
Hvala unapred
Не знам које је најбоље решење али VPN би свакако требало да узмеш и преузимање торената ради само је питање колико је све анонимно. То провери на doileak.com

Moze preporuka iz Singapura? Tu smo ko komsije... Evo sta ja koristim i koji su troskovi, posto i ovde je naravno zabranjeno, ali generalno se i skida, ali ako rese da naprave primer od tebe propao si...I onda sam ja procenio ovako:

1. Koristim samo privatne trekere
2. Placam Seedbox te torente svlacim orvo na njega. Placam 7 EUR mesecno http://seedhost.eu
3. Koristim DNS direktno podesen na ruteru to placam...nemam pojma tipa platio sam 2 godine 30 dolara recimo. https://www.smartdnsproxy.com
4. Kad se torent skine na seedbox odatle ga na racunar skidam SFTP protokolom sa enkripcijom - program https://cyberduck.io/

Ne skidam ne znam koliko, manje vise ono sto bas nema na USA Netflixu.

Bitna stvar ne znam za tamo, ali ovde drzavni provajderi rade usporavanje torrent saobracaja - throttle, nadji nekog privatnog koji to ne radi, internet je u odnosu na cene realno dzaba, ovde je 30eur 1Gbps/500Mbs

E da - SOFTVER ne skidam, pogotovu Microsoft i ni pod razno.

Poslednja izmena:
Vidim ja da ce biti varijanta da drug skida u Srbiji, pa onda zip pa na neki file host...

Haha ovo moje je mnogo manje komlikovano no sto zvuci zaista, a imas sve prednosti seedboxa, za cenu jedne...ajde dve flat white kafe u Sidneju :)

Hm, mozda je vreme da se okrenes legali. Netflix + HBO, dovoljan ti je za filmove i serije, sto bude novo, gledaj u bioskopu, a za igranej uzmi PS4 i kupuj naloge preko Razmena foruma.

Menjao sam kuću, selidba zbog toga se nisam javljao
Sada treba da uzmem neki nbn internet... Provajdera million :d
Skoro svaki provajder te uslovljava da moraš uzeti neki njihov (obično krš modem) koji je 70+ $ (ima ih koji traže 150$). Ukoliko uzmeš, modem je zaključan na mrežu... Ukoliko uzmeš varijantu byo (buy your own) modem onda nemaš podršku provajdera i ne retko ti ne žele dati postavke za modem jer nisu u obavezi... Ma ludilo :smash:
Provajderi često i ne daju upotrebu vpn-a... Ovde je vdsl internet preko nbn-a (national broadcasting network) koji može biti fttp, fttn, fttc...
Iskreno osećam se kao guska u magli jer mi je sve to novo... Sada vidim da je Sbb bio zlatan :)

AirVPN bi trebalo da je dobar, a povoljan (5€ mesečno). Mullvad takođe. Ja sam koristio jedno vreme EarthVPN i ne nudi nešto posebno, prva dva navedena nude više za isti novac i bolji su kao opcija za torentovanje.

Druga opcija ti je da imaš ovde (kod tvojih?) neki računar na koji bi skidao šta ti treba pa preuzimao odatle. Podesio neki nextcloud server i mirna Bačka. Tj. miran Novi Južni Vels :)

Našao sam nbn koji ne blokira vpn.
Aj neka preporuka za vdsl2 ac modem/ruter. Cena oko 100€...

Zaboravih da javim pošto sam stalno u nekoj trci, u sredu stiže internet a pazario sam netgear D7000 nov preko oglasa za 100 AUD (oko 7500din)...
Tek od srede mogu da čačkam vpn i ostale kombinacije

Pozdrav bivsi zemo. Gdje si u Syd? Nadam se da nisi na zapadu, Liverpool i sl?
Iskren savijet, mani se torrenta, ako budes sretne ruke dobit ces prvo opomenu od ISPa.
Gledaj da skidas u .rar fajlovima (isparcano po 100mb i sl) i strogo izbjegavaj seedovanje najpopularnijih serija/filmova u datom momentu.
Ako si u IT struci pusti poruku na PM pa da te upoznam sa par drugara, kolega iz IT industrije.

Nazad
Vrh Dno