Šta je novo?

Torent problem?

SlepiBrat

Cenjen
Učlanjen(a)
01.08.2011
Poena
170
Primetio sam vrlo zanimljivu situaciju u zadnjih par dana. Naime kada skidam nesto preko torenta koji sam pokupio sa piratebay (ne bitno koliko dobar odnos ima torent) desava se da mi se ceo intrnet zagusi na racunaru, cak i IPTV laguje, i torenti koji su mi sa privatnih trekera a do tada su isli full brzinama samo padnu drasticno dok ovaj ne obrisem skroz iz torenta. Da li je neko imao slicnih poblema?

Inace net je 10mb kod telekoma, a koristim mikro torent 3.3 build 29625

Smanji maksimalni broj konekcija unutar uTorrent podešavanja na... 200 npr.

hvala na odgovoru smanjio sam pa cu bas videti kako se sada ponasa.

Imam slican problem sa utorrentom, cudno je sto je pocelo da se desava nema par dana, pustim torrent da skida, cak i limitiram na nekin 700kb (imam 1.2mb protok) up stavim na 5kb (privatan tracker) a da surfam po netu je nemoguce, otvara stranice po pola sata, nekad kad otvori nece slike da loaduje, bas frustrirajuce, pokusavao sam da smanjujem broj konekcija i globalnih i trenutno konektovanih i nista, neki savet?

ja sam to resio prelaskom na utorrent 1.8.5 (stariji)

@pilauda vec si UL ogranicio na 5kbs, jos samo da i DL stavis na istu vrednost, dakle na 5kbs i taj problem si sigurno resio.

Ajde i ja da se nadovezem da ne otvaram novu temu...Net mi je 20 Mbit download je 2.3 MB/s znaci KOBRA !
Ali evo slike sta se desava...

http://prntscr.com/62a8ld

To je samo kad taj jedan film skidam...a sad slika sa sva 3 upaljena...

http://prntscr.com/62a96d

Kad upalim i ova 2 brzina ne prelazi 80 kb/s po svakom sto je MIZERNO!

I da li je moguce da kad skidam sa MEGA uvek je 2.3 MB /s a sa torenta,koji god sam nasao da je odnos seed peer 5000:1 uvek je brzina do 1 MB i da ga j.... nece dalje i taj 1 MB se desio 1 obicno bude oko 600 kB/s !Msm smesno...

I drugi se izgleda dosetili pa ogranicili upload na 1kBs? Probaj da posaljes nesto, mozda ti se dobrim vrati.

http://prntscr.com/62b7yf

E sad mene zanima jos nesto,neki lik je menjao podesavanja itd...namesta tamo pa sam prepisao sta je on uradio,da li to nesto skodi?

http://prntscr.com/62bb66

I cekaj ako malo razumem,ranije mi uvek bilo 1 UL i uvek ful fulova mada mi je i net bio sporiji i sad cim stavis na 0 UL bice mi max brzina?
:d

Jesi li zadovoljan rezultatom sad kad si upisao nulu? Opet preko 2MBs, malo li je?
Cuti i uzivaj, postupio si najbolje moguce. ;)

Naravnop da jesam...ta 1-ca je ostala navika od kad sam imao 500Kb/s pa onda nije nista smetalo uvek je islo maximalno ali davno bese to i skoro mi ponovo uveli net pa nisam znao da toliku razliku pravi.
Nego,da li ovaj upload koji je isao preko 100Kb/s pravi razliku u odnosu na skidanje ili nema veze sa tim i ako stavim upload maximalno kad skinem torent da a ne skidam nista drugo,da li ce kociti i smetati prilikom surfa netom sa telefona,PC-a?
Tih 2 MB sto je na slici,zavisi od torenta do torenta?Msm ne mogu ocekivati uvek tako,pogotovo ako je nesto "frisko" :-D?
==============================

I jos nesto,kada dobijemo pozivnicu od za neki torent sajt tipa blackcat itd...i ako pise u pravilima minimum seed 48h,da li moramo konstantno 48h bez da se gasi PC ili moze da se gasi a on da stoji par dana tako?
Zasto kad skidam pise i ide brzina uploada skoro maximalno do 200kb ali kad skinem i kad pozeleni i pise seed onda mrcvari i pise 0,1kb...itd...
Zasto je to tako,da li to znaci da uopste ne seed-amo ili ?Ako i seed-amo na privatnom torentu tih 24 h ili nedelju dana ili do tog i tog ratia,da li vazno da ostane na 0 Upload ili mozemo da ga malo ogranicimo?
To pitam upravo zbog tih private torenata :-D

Poslednja izmena:
Neznam da li je do verzije torenta ,ja kada limitiram upload na pr. 10 ili 25 ,istog trenutka brzina preuzimanja mi pada na oko 100 kb/s,sa do tada 1,ili 1,2 mb.I sada sam stavio i jedno i drugo na inlimited ,i ne obracam previse paznju.

@CaptainCrash resili smo problem jel tako? Jesmo. E pa ako nastavimo o tim ostalim tvojim neobaveznim pitanjima da pisemo ima da nam dotrci onaj weasel i da nam podeli packe. Zato bolje bez offtopica. ;)

Poslednja izmena:
Ima li neko problem u zadnje vreme s ovim đubretom od µTorrent? Nakon restarta radi check i poništava mi torrent-e koji su skinuti 100%, kao da se nije skinuo do kraja.
Među čime torrent koji je jedva seed-ovan, i koji sam jedva skinuo.

Cak i da probas druge verzije utorrenta a i druge (svakako losije) aplikacije imaces taj problem i dalje jer on nema izvor u aplikaciji nego u njenom neprirodnom zaustavljanju. Tokom restarta ste ili ti ili OS zaustavili utorrent pre nego sto je on zatvorio sesiju.

Taj problem je počeo skoro. I to baš brlja. Taj torrent je bio skinut već dan, i onda mi je pokazao da još trećina fali. A za drugi koji je skinut kasnije ništa, i dalje da je 100%.

Vrh Dno