Šta je novo?

Top Tech Blunders: 10 Products that Massively Failed

nex999

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
20.10.2004
Poena
985
Moja oprema  
CPU & Cooler
Core i9 14900KF*Noctua NH-D15
Matična ploča
MSI MAG Z790 Tomahawk WiFi
RAM
Corsair Vengeance DDR5 64GB 6400MHz
GPU
Asus TUF RTX4090
Storage
2x 2TB Samsung 990 PRO NVMe M.2
PSU
Corsair HX1500i
Kućište
NZXT H7 Flow
Monitor
LG Ultragear 27GS95QE-B, LG CX
Bas dobar tekstic... Ima tu jos proizvoda koji su zasluzili da budu na toj listi... Virtualne kacige (kucna varijanta) na primer

Poslednja izmena:
Neznam zasto je Iomega ZIP drive na ovom spisku.. koristio sam ga u poslu godinama... Nije zaziveo na PC-u ali je na Mac-u bio veoma popularan. U to vreme Mac je vec uveliko izbacio floppy iz upotrebe dok se floppy na PC-u drzao jos godinama posle. Cak su neke verzije Maca stizale sa integrisanim ZIP drajvom.

hm, zasto su voodoo rush i banshee pod istim krovom, banshee uopste nisu bile lose karte,

na ovo bi trebalo dodati:

ati radeon 2x00
ati x600, x700
windows millennium edition
matrox mystique
s3 virge vx,dx

ima toga jos, samo se treba setiti

Windows ME i Vista :d

Jao Voodoo Rush. Imao sam nesrecu da posedujem tu graficku. To ni najgorem neprijatelju ne bi pozeleo :D

rive 128 su takodjer neslavno prosle kao i zx revizija sa 8mb, ja sam imao diamond viper v330 i slika je bila fantasticne ostrine ali 3d je bio los, brz ali nekvalitetan..

Da, bas sam se pitao kako su zaboravili da spomenu taj fen za kosu.

hteo ja da stavim celu fx5xxx seriju al nisam imao srca zbog 5900tke koje su bile solidne kartice..

Bas tako. Muke sam imao sa tom kartom pre 10 godina. :smash:

Zasto tolike ne volite voodoo rush, to mi je bila prava 3d kartica, cini mi se da je imala 4MB memorije ili mozda 6. Tada sam prvi put video sneg i kisu u FIFI i filtrirane texture :). Posle je dosla voodoo 2, ali mi je i rush ostao u dobrom secanju...

rush je imao problema sa drajverima i vertikalnom kompaktibilnoscu sa originalnim voodoo karticama, svakakvih problema u glide-u, relativno spora u d3d-u, rendition verite v2x00 su bile jeftinije i daleko kvalitetnije kartice...

S3 Savage, mislim da su sa ovim karticama zvanično pukli :) Imao sam 2, 8 i 16mb stim što je ova od 16mb cepkala u Colin 2 :S Krš živi

otkud s3 savage sa 2mb???, zar nije 8 bilo min???

Zasto tolike ne volite voodoo rush, to mi je bila prava 3d kartica, cini mi se da je imala 4MB memorije ili mozda 6. Tada sam prvi put video sneg i kisu u FIFI i filtrirane texture :). Posle je dosla voodoo 2, ali mi je i rush ostao u dobrom secanju...

Imala je 6 MB, 2MB 2D memorije 4 MB 3D. Ali nije problem u samoj karti nego u drajverima i igricama koji su sve do jedne odbijale da je prepoznaju kao 3D karticu. tako da 3D glide nije radio nikako a jednostavno nije imala horse power-a za D3D.
To je jedan od losijih drajvera ikada napisanih. Jedino sto sam iskusio losije od toga je neka kineska TV kartica kod koje nisu umeli ni engleski da potrefe pa je pisalo nesto tipa "Will restart Windows" :D

Poslednja izmena:
S3 Savage, mislim da su sa ovim karticama zvanično pukli :) Imao sam 2, 8 i 16mb stim što je ova od 16mb cepkala u Colin 2 :S Krš živi

Savage je imao problem sa drajverima, ali moraš priznati da je S3 Savage doneo na svet S3TC, odnosno današnji DXTC (narodski rečeno kompresiju tekstura) a to je postao standard.

Poslednja izmena:
Savage je imao problem sa drajverima, ali moraš priznati da je S3 Savage doneo na svet S3TC, odnosno današnji DXTC (narodski rečeno kompresiju tekstura) a to je postao standard.

da, Unreal je radio odlicno sa Metal APIjem (nativnim S3 APIjem).

Bas dobar tekstic... Ima tu jos proizvoda koji su zasluzili da budu na toj listi... Virtualne kacige (kucna varijanta) na primer

Definitivno.. Imao sam priliku da probam i jedan noviji model (Vuzix), ali je to vise mucenje nego uzivanje - sto sa drajverima sto sa aplikacijama koje ih podrzavaju.

naravno...ne smemo zaboraviti genijalni izum zvan : BTX :lupko:

naravno...by intel ;)

Eee

Tada nije postojala ni ddr2 a ne ddr3 :)

Postojala je još kako. 5700 ultra je imala DDR3 memaru vidi ovo
Obična 5700 je bila smeće najgore vrste. Koliko se sećam 5700 ultra je bila nešto maloo jeftinija od 5900xt ili 5900sp, ali je bila sporija. Kako god, glupost od grafičke. Ložio sam se da je kupim, al na sreću za mnogo manje para sam pazario 9600pro koji je bio nešto kao 5700 ultra, a u mnogim igrama i brži.

Nego, nisam detaljno gledao spisak promašaja, ima li tamo negde VIA C3??? Radio sam pre par godina na nekom lap topu sa ti đubretom na 1GHz, i to je bilo užassnooo sporo, kao P3 katmai na 450MHz na primer.

Vrh Dno