Šta je novo?

Kućna multimedija Top budget QLED televizor

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

boka003

Poštovan
Učlanjen(a)
06.05.2019
Poena
60
Pozdrav!

Ganjam tv za stan, isao bih na 65 ili 75 inci.
Nisam voljan puno novca izdvojiti jer tv smatram kao potrsonu robu.

QLED displej mi se jako svidja, gledao sam poredjenja sa LED panelima i ima veliki plus.
Aktuelan je sada i ambient-light na poledjini TV-a, nesto poput:

Želio bih da čujem vaše preporuke, da li znate neku varijantu gdje je moguće ukombinovati QLED i Ambient u budget klasi?
Cijena od 500 do 800 eura.

Srdačno

Za te pare tesko da ces uzeti neki pristojan 65 inca qled.
Neke budzet okej opcije su ti
TCL 65C845 65"
HISENSE 65U8KQ 65"
SAMSUNG 65" QN90C

Prva dva su ti oko 1000e na kp a samsung je ~1250e.
Od prva dva pre bih isao mozda na hisense ali tu su negde.
Samsung nema bas najbolji kontrast ali ima bolji ugao gledanja i bolje boje prosto receno.

Sa tvojim budzetom ne bih se fokusirao na Ambilight, daleko vecu satisfakciju ce ti pruziti bolji panel nego tamo neko pozadinsko osvetljenje.
Sa bilo kojim od ona gore 3 mozes da dokupis pozadinsko led svetlo i namontiras na TV.

Ovdje imaš veoma dobar Philips MINI LED sa Ambilightom i QLED panelom.

Pozdrav!

Ganjam tv za stan, isao bih na 65 ili 75 inci.
Nisam voljan puno novca izdvojiti jer tv smatram kao potrsonu robu.

QLED displej mi se jako svidja, gledao sam poredjenja sa LED panelima i ima veliki plus.
Aktuelan je sada i ambient-light na poledjini TV-a, nesto poput:

Želio bih da čujem vaše preporuke, da li znate neku varijantu gdje je moguće ukombinovati QLED i Ambient u budget klasi?
Cijena od 500 do 800 eura.

Srdačno

TCL C805

Ovdje imaš veoma dobar Philips MINI LED sa Ambilightom i QLED panelom.

144 dimming zone na 65 inca dijagonali je dosta lose, primera radi Hisense model ima ~1000 na istoj dijagonali.
Peak osvetljenja 1000 nita isto nista specijalno za mini led mada i da se progleda kroz prste, ali svakako 144 zone na toliku dijagonalu i IPS ekran ne može da izgleda dobro.
Evo i primera sa stranog foruma
1000031340.jpg

144 dimming zone na 65 inca dijagonali je dosta lose, primera radi Hisense model ima ~1000 na istoj dijagonali.
Peak osvetljenja 1000 nita isto nista specijalno za mini led mada i da se progleda kroz prste, ali svakako 144 zone na toliku dijagonalu i IPS ekran ne može da izgleda dobro.
Evo i primera sa stranog foruma
Pogledajte prilog 438514
Na takvoj bazi, če svaki televizor koji nije OLED izgledat slično.. Kad se gledaju različiti sadržaji nema nikakvih anomalija, a pored toga je sa zadnjim Softwerom ispraveno osvetljenje i još nekoliko stvari.. Evo ovdje si možeš pogledat dve slike jedna sa isključenim Ambilightom gdje se malo vidi probijanje osvetljenja ali kao što sam napisao to nije OLED tehnologija. I jedna sa uključenim Ambilightom gdje nema više nikakvih anomalija. i još nije sve u zonama zatemnenja, več je dosta važno kako radi sam algoritam zatemnenja na samom televizoru..! Pored toga je taj televizor i odličan za sport, kao samo gledanje tv sadržaja kao i stremova zbog odličnog procesora za obradu slike..

I još jedna recenzija.

I šta kažu neki ljudi.

Poslednja izmena:
Od decembra imam taj 9008 i služi mi za Gaming (120Hz) i gledanje filmova u 4K/HDR/Dolby. Čak i Netflix ima Dolby. Nekako mi sve izgleda mnogo dobro. Naravno da će uvek biti onih stručnjaka koji će osporavati kvalitet, a sami nemaju ni blizu takav Tv. Sa moje strane, topla preporuka.

Od decembra imam taj 9008 i služi mi za Gaming (120Hz) i gledanje filmova u 4K/HDR/Dolby. Čak i Netflix ima Dolby. Nekako mi sve izgleda mnogo dobro. Naravno da će uvek biti onih stručnjaka koji će osporavati kvalitet, a sami nemaju ni blizu takav Tv. Sa moje strane, topla preporuka.
Vidim da je ovo poslednje bilo upuceno meni.
Kao prvo, to sto tebi izgleda "nekako dobro" ne znaci da za taj novac ne moze da se kupi daleko bolji TV.
Drugo, komentari poput ovog tvog kako je neko strucnjak a nema takav TV nije mesto na forumu jer je ovo pre svega mesto za diskusiju a ne mesto gde ces braniti svoju kupovinu i pravdati potrosen novac prozivajuci druge.

Meni je iskreno zao sto na taj nacin gledas komentare vezane za neku materijalnu stvar, pogotvo sto je to nesto potrosna roba.

I samo da znas da ovaj "strucnjak" ima i OLED i mini-led i led a takodje ima mnogo vise iskustva i znanja o displejevima od tebe i za razliku od tebe nisam preporučio TV koji imam da bih se osecao bolje nego sam preporučio coveku najbolje u odnosu cena/kvalitet.

Naravno, mozes da izneses svoje misljenje i ja cu rado sa tobom diskutovati o tome ali nacin na koji si to uradio nije bas najbolji.
Svako dobro!

Hvala narode na preporukama!
Meni ovaj ambiemt light izgleda brutalno.
Ali da li je after market ambient dobar kao "build in"? Te koji preporučujete u tom slučaju?

Gledam i uporedjujem TV-ove koje ste mi dostavili, dostavljam i neke koji su mi zapali za oko na nasem oglasniku:

Ali da li je after market ambient dobar kao "build in"? Te koji preporučujete u tom slučaju?
Mogu biti i bolji, uglavnom su svetliji od fabrickog phillipsov. Jeftiniji modeli na trzistu imaju na 3 strane TV-a samo svetlo, skuplji su bolji od fabrickog, dolaze sa kamerama i jace svetle od fabrickog Ambilighta.

Sto se same preporuke tice, nisam nesto strucan, verovatno neko od kolega bolje zna pa moze da ti preporuci.
U svakom slucaju iskren savet ti je da ides na bolji panel a dokupis posle kakvo hoces osvetljenje jer na kraju krajeva gledaces u ekran a ne iza i oko njega :)

Sva 4 TVa koja si naveo su bas low end i nece ti pruziti bas najbolje iskutvo, okej su za gledanje TV programa.
Imaju 60HZ i nemaju lokalno zatamljivanje tako da filmovi, serije i igre nece izgledati najbolje.
Jednostavno je ogromna razlika za 200e vise, prijateljski savet je da se strpis jos malo i uzmes neki od gore navedenih modela.
Ako ti je hitno i bas moras da uzmes neki od ova 4 koja si naveo, isao bih na Hisense ili TCL. Samsungov model je dosta star i skuplji od ostalih a ne nudi nista specijalno a teslu bih zaobisao svakako.

Moj savet ti je da, ako baš hoćeš ambilight, ideš obavezno na philips. Te aftermarket varijante nisu uopšte vredne razmišljanja. Namučiš se dok postaviš, podesiš, zauzima ti usb, a nikad nije kao fabrički.

Hvala na savjetima, potrebna su mi 2 tv-a, pa sam htio malo uštinuti, ali izgleda da neće moći :D

Na kraju sam u dilemi izmedju ova 2:

Razlika u cijeni je 100e

Primjer i nekih 75oca: https://www.ekupi.ba/bs/search/?q=MINI+LED:relevance:DijagonalaTV:75%22%2F190+cm&text=MINI+LED

Poslednja izmena:
Da li se ista promjenilo u medjuvremenu ? 😁

Ipak ce mi trebati 4 TV-a a ne 2.
Te bi pokusao tu malo da ustedim, za klasu niza serija od ovih predlozenih, kolika je razlika u kvaliteti slike?

Idealno bi bilo kada bi se mogli naci TV-ovi po oko 600e.

Da se posavjetujem sa vama jos jednom prije finalne kupovine....

Uh, pojavilo se čudo novih, mnogostruko unapređenih, al nisu best baj.

Nego, ako nisi još kupio, sačekaj ioš malo, ako nije žurba - sad će crni petak, biće sve dosta jeftinije, a ako tu ne stigneš, imaju i novogodišnji popusti i akcije, osobito na stare modele. Ako i to propustiš, onda ti ne ostaje ništa nego da čekaš sledeću olimpijadu, al letnju.

Nazad
Vrh Dno